Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

«Βασικό Σχολείο Οπλίτου 2014» από τη ΛΕΦΕΔ Φλώρινας

Διεξήχθη με επιτυχία κατά το διήμερο 4 και 5 Οκτωβρίου στην ορεινή περιοχή της Φλώρινας η άσκηση της Λέσχης με τίτλο "Βασικό Σχολείο Οπλίτου 2014"
Σκοπός της άσκησης ήταν η καλλιέργεια των απαραίτητων βασικών δεξιοτήτων ενός οπλίτη Πεζικού, σε επίπεδο ατομικό αλλά και ομάδος. Η διοργάνωση έγινε μερίμνη του τοπικού Παραρτήματος Φλώρινας, και συμμετείχαν μέλη από άλλα παραρτήματα, και κυρίως από την μητροπολιτική ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης.
Η άσκηση ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, και προηγήθηκαν θεωρητικά μαθήματα των αντικειμένων με επίδειξη και πρακτική εφαρμογή. Ακολούθησε νυκτερινή πορεία στον ορεινό όγκο πέριξ της πόλης, με εφαρμογή επί του πεδίου και δοκιμασία σε ρεαλιστικές συνθήκες των όσων διδάχθησαν νωρίτερα. Έληξε δε τα ξημερώματα της Κυριακής, με ανάπαυλα και διανυκτέρευση σε παραπλήσιο φιλόξενο ορειβατικό καταφύγιο. Η επόμενη ημέρα αξιοποιήθηκε με απενημέρωση σχετικά με τις επιδόσεις των ασκουμένων και επιπλέον με μαθήματα επί δευτερευόντων αντικειμένων.
Το παράρτημα Φλώρινας στην πρώτη του μεσαίας κλίμακος εκπαιδευτική δραστηριότητα ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, ασκουμένους και διοργανωτές, και ειδικά όσους έφτασαν από μακριά, και ομόψυχα περιέβαλαν την προσπάθεια μας αυτή με εμπιστοσύνη. Ελπίζουμε και υποσχόμαστε οι επόμενες προσπάθειές μας να τους ανταμείψουν με περισσότερες συγκινήσεις και ωφέλιμες εμπειρίες, επ ωφελεία του κοινού σκοπού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.