Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΔΕΗ: Τι συμβαίνει στη Δυτική Μακεδονία

Του Θανάση Νικολαΐδη*

Στα πλαίσια των δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η δουλική κυβέρνηση της Αθήνας έναντι των τοκογλύφων, για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, εντάσσεται και η δημιουργία και πώληση της Μικρής ΔΕΗ.
Πίσω από την Μικρή ΔΕΗ είναι η αρπαγή της πιο σύγχρονης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής των Βαλκανίων, η μονάδα της Μελίτης-Αχλάδας Φλώρινας καθώς και τα δύο ορυχεία της Αχλάδας και της Βεύης.
Το φιλέτο που πρόκειται να ΧΑΡΙΣΘΕΙ στους διάφορους κατακτητές και τους εγχώριους συνεργάτες τους (RWE-Μπόμπολας )είναι μοναδικό. Η κυβέρνηση, της υποταγής και της συμμόρφωσης στις επιταγές των νέων αφεντικών της χώρας, έντεχνα μεταθέτει το πρόβλημα και το καθιστά πρόβλημα μεταξύ κυβέρνησης-συνδικαλιστών ή μεταξύ κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι η ριζική αντίθεση της τοπικής κοινωνίας της Δ. Μακεδονίας και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας στις τυχοδιωκτικές και γκαγκστερικές επιλογές της Τρόικα και της κυβέρνησης.
Κυβέρνηση και χρηματοπιστωτική μαφία αναγάγουν το πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ σε θέμα αρχής λειτουργίας της ΕΕ και στοιχείο διαδικαστικό της ευρωπαϊκής νομιμότητας και όχι στις πραγματικές του διαστάσεις, που είναι η ΑΡΠΑΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ από την κατεχόμενη Ελλάδα.
"Το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας δεν είναι εμπόρευμα" και "η ΔΕΗ είναι περιουσία του λαού μας και γι αυτό δεν ξεπουλιούνται", αυτά είναι τα κυρίαρχα συνθήματα της Παλλαϊκής κινητοποίησης της κοινωνίας της Δ. Μακεδονίας, που με επικεφαλής τον νέο-εκλεγέντα Ανεξάρτητο Περιφερειάρχη Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ, εμφανίζει πρωτόφαντη ενότητα και αποφασιστικότητα και δημιουργεί την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση, ίσως για πρώτη φορά, θα ματώσει για να υλοποιήσει τα αντικοινωνικά και ανθελληνικά της σχέδια.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

* Ο Θανάσης Νικολαΐδης είναι ηλεκτρολόγος- μηχανολόγος μηχανικός

30 σχόλια:

  1. Αυτή η είδηση κοσμούσε τον τύπο τον Απρίλιο του 2013:

    Ελεύθερος με εγγύηση 60.000 και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος από ανακριτή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος. Με εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος επίσης και ο Ευάγγελος Μπουζούλας μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Και οι δύο απολογούνταν στον ανακριτή από το πρωί της Παρασκευής για το λεγόμενο «πάρτι δαπανών» που διαπιστώθηκε στο συνδικάτο των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

    Ο Νίκος Φωτόπουλος κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων - υπερτιμολόγησεων και τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ. ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΞΕΧΑΣΕΣ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΘΑΝΑΣΗ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΑΤΕ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ; ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ Ή ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΤΕΣ;
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΛΟΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε πειράζει που διορίστηκαν τοτε Φ Λ Ω Ρ Ι Ν Ι Ω Τ Ε Σ άνεργοι με καλούς μισθούς και αναπτύχθηκε η τοπική κοινωνία γιατί τα λεφτά τους τα ξοδεύαν στην φλωρινα και δεν σε πειράζει που θα πάρουν τον πλούτο τα γνωστά Αθηναίκά λαμόγια που αγοράζουν διαμερίσματα στο λονδίνο, και καταθέτουν τον πλούτο της Ελλάδος σε ξένες τράπεζες ! είσαι άξιος της μιζέριας σου !

      Διαγραφή
  3. Σιγά τον ανεξάρτητο περιφεριάρχη....Γλύφτης του Τσίπρα πιο πολύ και από τον βουλευτή.Οσο για την μεγάλη και ενωμένη κινητοποίηση ''τρεις και ο κούκος'' μεγάλε. Είχες την εντύπωση ότι με την ανεργία που δέρνει τον τόπο μας θα τρέξουν να συνδράμουν όλοι, τους μεγαλόμισθους καλοπερασάκηδες ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ....Σε γελάσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οκ, αλλα το ζητημα τωρα δεν ειναι η διαφθορα στελεχων της ΓΕΝΟΠ ουτε το βεβαρυμενο κομματικο παρελθον του αρθρογραφου. Το στοιχημα ειναι πολυυυυ ανωτερο και εχει να κανει με την κλοπη της πατριδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο το κοινωνικο αγαθο μας εχει διαλυσει οικονομικα απο το κοστος του, ολοι χρωσταμε στη δεη, και τα λαμογια και οι βολεμενοι με τους παχυλους μισθους και το τζαμπα ρευμα διαμαρτυρονται και θελουν και συμπαρασταση, χιλιες φορες να πουληθει.Τελος το τζαμπα ρευμα,τα ταξιδια, και τα τριχιλιαρα παιδια....ισως δουμε φθηνοτερο ρευμα οπως εγινε με τον οτε..... δεν με ενδιαφερει εαν κοστιζει περισσοτερο η αν ειναι κερδοφορος επιχειρηση, αφου τα κερδη παν στις δικες τους τζεπες και ξεζουμιζουν την κοινωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι βαθια νυχτωμενος

      Διαγραφή
    2. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ;;

      Διαγραφή
    3. Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ και συνδικαλιστές είναι το ίδιο !
      δικά τους παιδία είναι ! αν ήθελαν να "τιμωρήσουν" τα παιδιά τους , θα έκαναν το εξής απλό ! θα εφάρμοζαν το εννιαίο μισθολόγιο στην ΔΕΗ ! ; όπως εφαρμόστηκε στο υπόλοιπο δημόσιο και ΝΠΔΔ και όλοι θα είχαν μισθούς το πολύ 1500€ .
      γιατί δεν το έκαναν : !!!!

      Διαγραφή
  6. Παραείμαστε νυχτωμένοι, αντί να ζητήσουμε κατσίκα και για εμάς προτιμούμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

    Παραβλέπουμε όμως και αυτό που λένε πώς εάν η φωτιά έρθει στο σπίτι του γείτονα περίμενε την και στο δικό σου σπίτι.

    Ας συνεχίσουμε τον ύπνο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επιτέλους μια σωστή προσέγγιση των πραγμάτων ,έλεος πια με τους άσχετους που έχουν άποψη για όλους και για όλα απο την καφετέρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΞΥΠΝΑΤΕ, ΕΛΛΗΝΕΣ!
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΔΕΗ, "ΤΖΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ", ΚΛΠ ΚΛΠ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ. ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΥΣΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

    ΞΥΠΝΑΤΕ! ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 8.02 ποσο κομπλεξικος και μιζερος εισαι......μαλλον θα εισαι και εσυ του καναπε.....εχεις κανει ποτε αυτοκριτικη στον εαυτο σου για την μιζερια σου αλλα συγνωμη μην το κανεις γιατι θα καταλαβεις ποσο ΗΛΙΘΙΟΣ εισαι!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΟΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΑΛΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΕΤΡΑΠΑΧΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΟΧΙ ΚΥΒΕΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΛΑ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ 800 'Η ΟΙ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ 3000λιαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω την αυτοκριτικη μου την εκανα και οταν καταλαβα οτι σ' αυτο το σαπιο συστημα δεν αναγνωριζονται οι αξιες και δεν επιβραβευεται η εντιμοτητα εκλαψα πικρα, δεν χρειαζονται ουτε οι σπουδες ουτε η ευφια ουτε οι ικανοτητες,το μονο που χρειαζεται νασαι πονηρος και κομματοσκυλο να εισαι απο χωριο και ετσι θαχεις και δυο κατσικες 2:05 και τα χωραφια σου στο χωριο,και το παχυλο μισθο σου στην δεη και με δυο ωρες δουλεια γιατι στις εντεκα εχει σταση για σουβλκια και τσιπουρα, και υπερωριες απο το σπιτι,και οι διμηνιτες ειναι οι υπηρετες των αχορταγων και τους πλενουν και τα αυτοκινητα των αρχοντων .Η αδικια που υφιστανται ανθρωποι με αξια και γνωσεις την λες μιζερια φαινεται απο τις εκφρασεις σου οτι καλα βολευτικες με το θρασος και την ανικανοτητα σου και αν καποιος εκφραση παραπονο για τα κεκτημενα σου ειναι μιζερος εσυ αναλογιστικες τι εισαι για κανε την αυτοκριτικη σου προισταμενος το απολυτο τιποτα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα βοηθούσε, αν είχες καλύτερη σύνταξη στο γράψιμό σου. Ευτυχώς υπάρχουν και σχολεία ενηλίκων. Έχεις ελπίδες.

      Διαγραφή
  13. Ζώα Έλληναράδες, κάποτε τρέχατε στα δικαστήρια για να αποζημιωθείτε 10 φορες την αξία των χωραφιών που σας έπαιρνε η ΔΕΗ και τα παίρνατε, και τώρα που πουλάνε για ένα κομμάτι ψωμί τα ορυχεία, χαίρεστε γιατί θα κόψουν τα λεφτά του ΔΕΗτζη.
    ΖΩΑ ο μισθός του ΔΕΗτζή έχει μειωθεί εδώ και καιρό κι ας δουλεύει μεσα στην τέφρα (δυστυχώς ακόμα λιγότερα πληρώνονται οι εργολαβικοί) και αν πουληθεί η ΔΕΗ ο δημόσιος ΔΕΗτζης απλά θα συνταξιοδοτηθεί πιο νωρίς. ΖΩΑ δεν πρόκειται να γίνει ότι με τον ΟΤΕ οσον αφορά στη τιμή του ρεύματος απλά και μόνο γιατί δεν θα υπάρξει ανταγωνισμός. Γιατί? Γιατί μαζί με τα ορυχεία και τα καινούρια εργοστάσια, το γερμανικό δημόσιο και ο Μπόμπολας παίρνουν προίκα 30% από το πελατολόγιο το οποίο δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει προμηθευτή για 4 μήνες τουλάχιστον.
    Άντε περαστικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ Η ΔΕΗ. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΕΗΤΖΗΣ ΤΟΥ 4ΧΙΛΙΑΡΟΥ. Η ΔΕΗ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ 10 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ.
      ΤΑ ΖΩΑ ΑΣΤΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΝ ΣΕ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΟΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚΟΙ.
      ΠΟΤΕ ΟΜ ΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

      Διαγραφή
    2. Η ΔΕΗ φίλτατε γραμματιζουμενε επιστήμονα του φραπέ μπήκε μέσα από όταν άρχισε να πληρώνει ακριβά στους μυτιληναιους την κιλοβατωρα που σου πουλουσε φθηνά. Αν μπορείς να κάνεις τον συλλογισμό θα το δεις. Γιατί όμως η δεη να πληρώνει υποχρεωτικά τον ιδιώτη και γιατί αυτός ο ιδιώτης δεν παρήγαγε ενέργεια όταν του δώθηκε η άδεια περίμενε να τον επιδοτήσει το δημόσιο? Και αυτην την επιδότηση πληρώνετε στον λογαριασμό σας εκεί που λέει για ΑΠΕ. Αλήθεια το αγραμματος από που προκύπτει ρε προβατάκι?

      Διαγραφή
    3. ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΣ Η ΜΝΗΜΗ ΖΩΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 75 ΔΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ !! ( ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 40 Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ)

      Διαγραφή
  14. Δυστυχώς στατιστικά υπάρχει το 20% των ανθρώπων με IQ-Radikiou. Αυτοί χαίρονται όταν κάτι παθαίνει ο διπλανός τους. Δεν κοιτάν ποιο είναι το πρόβλημα, ότι βλάπτονται και οι ίδιοι. Αρκεί να υποφέρει ο διπλανός τους. Αυτό τους δίνει χαρά. Δεν είναι μόνοι στην δυστυχία τους.
    Δυστυχώς στην κοινωνία υπάρχουν και αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζώο είσαι και φαίνεσαι!! Βόδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπε ρε, άντε στο μαντρί νύχτωσε. Ζητώ συγνώμη από τα συμπαθή τετραποδα για τον παραλληλισμό

      Διαγραφή
  16. Το επιπεδο σου δεν σου επιτρεπει να κανεις το ψυχολογικο προφιλ ενος ανθρωπου που αντιτιθεται στην αποψη σου, το θεμα ειναι να αντικρουσεις με επιχειρηματα την λαθος αποψη που εχει σχηματισει ο ανθρωπος για τους ΔΕΗτζιδες π.χ αν σας πει οτι εχετε γεμισει τις αποθηκες σας με κλεμμενο υλικο της επιχειρησης που οτι εργαλειο πιασετε στα χερια σας το βραδυ ειναι στο σπιτι σας εχετε ρημαξει τα παντα....εσας οχι δυο κατσικες ,αλλα εκατο δεν σας φτανουν και για να διευκρινησω κατι και βεβαια δεν ειναι ολοι κλεφτες υπαρχουν και εντιμοι και εργατικοι εργαζομενοι αλλα δυστηχως ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο ειναι στην αντιπερα οχθη


    καλος η κακος,το αν χαιρεται η λυπσται ,το IQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 8.02 Πέσε κοιμίσου παιδί μου , και ζήσε στο σκότος σου , γιατί έτσι κι αλοιώς λεφτά για να πληρώσεις το ρεύμα δεν θα έχεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να προσευχεσαι καθε βραδυ να παραμεινω στο σκοτος μου, γιατι αν ξυπνησω βρες τρυπα να κρυφτεις ποντκι, λαμογιο ,φαταουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.