Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

10 προτάσεις για μείωση της φορολογίας από την ΟΝΝΕΔ

Με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, καταθέσαμε σήμερα 10 προτάσεις για τη μείωση της φορολογίας αλλά και λοιπών ρυθμίσεων.
Στόχος μέσα από τις προτάσεις αυτές, είναι η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των πολιτών, η τόνωση της αγοράς μέσα από την αύξηση της ρευστότητας, αλλά και η διευκόλυνση των πολιτών για την αποπληρωμή των οφειλών τους προς το δημόσιο.
Οι προτάσεις αυτές είναι μελετημένες, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να επηρεάζεται η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η πορεία δημοσιονομικής σταθερότητας της οικονομίας.

Οι προτάσεις είναι:

• Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
• Επέκταση του επιδόματος θέρμανσης στους φοιτητές
• Σταδιακή μείωση και σταθεροποίηση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, μέχρι να φτάσει στο 15%
• Θέσπιση νέας κατηγορίας ΦΠΑ για νέους επιχειρηματίες και νέους αγρότες
• Πρόβλεψη για περισσότερες δόσεις στην καταβολή των οφειλών προς το δημόσιο
• Εφαρμογή του συστήματος συμψηφισμού ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών – ΝΠΔΔ και πιστοποίηση από φοροτεχνικό
• Κατάργηση της εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας καθώς και λοιπών φόρων υπέρ τρίτων
• Voucher: Επέκταση της επιδότησης όλων των εργοδοτικών εισφορών, για διάστημα ακόμα και ενός έτους (σύνολο δύο έτη)
• Επανασχεδιασμός του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης με ειδική μέριμνα για φυσικά και νομικά πρόσωπα με χαμηλά εισοδήματα
• Αποφορολόγηση ειδών προστατευτικού εξοπλισμού αναβατών μηχανών και ποδηλάτων

1 σχόλιο:

  1. «Σπρώξιμο» της αντιλαϊκής επίθεσης ... μετά δουλέματος

    Προπαγανδιστικό «σπρώξιμο» των πιο αντεργατικών μεταρρυθμίσεων (στο βαθμό των δυνατοτήτων της και του ...καταμερισμού της), με μπόλικες δόσεις «δουλέματος»: Κάπως έτσι μπορεί να συνοψιστεί η χτεσινή «πρωτοβουλία» της ΟΝΝΕΔ να στείλει «επιστολή» στον υπουργό Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, με «προτάσεις για μείωση της φορολογίας». Οι νεολαίοι της ΝΔ αφ' ενός εκφράζουν την «ανησυχία» τους - αναπαράγοντας τις πρόσφατες ανησυχίες κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών για λογαριασμό της εγχώριας αστικής τάξης - γιατί «υπάρχουν φόροι οι οποίοι δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα», όπως ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και ζητούν «επανασχεδιασμό» τους ώστε «να βελτιωθούν περαιτέρω τα δημόσια έσοδα». Αφ' ετέρου «σπρώχνουν» για «μπούκωμα» του κεφαλαίου με νέες ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές: Μεταξύ άλλων με σταδιακή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15% (και ο νοών νοείτω για το πώς «θα βελτιωθούν τα δημόσια έσοδα»!), κατάργηση «φόρων υπέρ τρίτων» (μέτρο που βρίσκεται έτσι κι αλλιώς σε εξέλιξη και θα επιφέρει νέο πλήγμα σε ασφαλιστικά ταμεία), επέκταση για έναν ακόμα χρόνο της επιδότησης όλων των εργοδοτικών εισφορών στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης της ανεργίας «επιταγή εισόδου στην εργασία»...

    Τα παραπάνω, βέβαια, οι ΟΝΝΕΔίτες φροντίζουν να τα «γαρνίρουν» και με ορισμένα αιτήματα που είτε φαίνονται εύλογα και θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια από τις κυβερνήσεις που στηρίζουν (όπως π.χ. η «αποφορολόγηση του προστατευτικού εξοπλισμού αναβατών μηχανών»), είτε δεν απαντούν στις ανάγκες των νέων ανθρώπων (όπως η επέκταση του επιδόματος θέρμανσης στους φοιτητές, όταν η ίδια η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου και το χτύπημα του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών καθιστά έτσι κι αλλιώς απαγορευτική τη λαϊκή κατανάλωση, ή όπως η προτεινόμενη «καθιέρωση νέας κατηγορίας ΦΠΑ για νέους επιχειρηματίες», λες και έτσι θα λυθεί η τεράστια ανεργία των νέων και η αντικειμενική κυριαρχία των μονοπωλίων).

    Με δυο λόγια, τη μία είναι η «παραγωγική ανασυγκρότηση» του ΣΥΡΙΖΑ που θα φέρει κέρδη και ανταγωνιστικότητα στους «υγιείς επιχειρηματίες» και ταυτόχρονα θα ανακουφίσει το λαό. Την άλλη είναι το «προοδευτικό πρόσημο» του ΠΑΣΟΚ που «μετριάζει» τις «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές της ΝΔ. Προχθές ήταν οι «33 γαλάζιοι βουλευτές» που αφού ψήφισαν την απογείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, τώρα ρωτάνε τον υπουργό Οικονομικών γιατί δεν τον μειώνει. Χτες ήταν η ΟΝΝΕΔ και οι «αιτιολογημένες προτάσεις» της. Σήμερα και αύριο θα είναι κάποιος άλλος και το «δούλεμα» θα συνεχίζεται ψιλό γαζί μπας και δε γίνεται αντιληπτό ότι όλα τα σφυριά των πολιτικών εκπροσώπων της αστικής τάξης βαρούν στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.