Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών για το κλείσιμο της Παιδιατρικής

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρόικα έχουν βάλει στο στόχαστρο την υγεία του λαού και των παιδιών μας και το δικαίωμα των νέων ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί.
Τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε υγειονομικό υλικό, σε εξοπλισμό, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης στην οποία προχωρούν κυβέρνηση με τη στήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», με σκοπό να ενισχυθούν μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και το νοσοκομείο Φλώρινας, που ανάμεσα σε όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προχώρησε τελευταία και στο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής, με συνέπεια πολλές γυναίκες που είχαν προγραμματίσει να γεννήσουν εκεί, να αναγκαστούν να αναζητούν άλλη λύση, την ώρα που βάζουν ήδη βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους. Επίσης, λύση θα πρέπει να αναζητήσουν και οι γονείς που θα χρειαστεί να απευθυνθούν σε νοσοκομείο εάν συμβεί κάτι στο παιδί τους.
Την ίδια ώρα, έχει καταργηθεί στην ουσία το επίδομα τοκετού, το οποία δίνεται πλέον μόνο αν κάποια γυναίκα «επιλέξει» να γεννήσει στο σπίτι (ή ίσως στο χωράφι;)
Ταυτόχρονα, τεράστιες είναι και οι ελλείψεις και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής μας.
Ευθύνη έχουν και οι φορείς και πολιτικοί εκπρόσωποι κόμματων στη περιοχής (Βουλευτές, Δήμαρχοι, Εργατικά Κέντρα) που όλο το προηγούμενο διάστημα στήριζαν ενεργητικά την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, που έφερε αυτά τα αποτελέσματα.
Καλούμε τις γυναίκες να βγάλουν συμπεράσματα για τις αιτίες και τις ευθύνες αυτών που προώθησαν αυτή την πολιτική και να παλέψουν
- Να μην κλείσει κανένα τμήμα στα δημόσια νοσοκομεία.
- Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
- Να δοθεί επίδομα τοκετού σε όλες τις γυναίκες.
Να παλέψουν για ένα Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Και να το κάνουν αυτό πριν φτάσει η ώρα να το χρειαστούν, γιατί συνήθως όταν έρχεται εκείνη η ώρα, είναι ήδη αργά.

5 σχόλια:

  1. Kαλά όλα τα παραπάνω,αλλα ο ΚΟΣΜΟΣ της Φλώρινας πότε θα ξυπνήσει και θα πάρει τον ΝΟΜΟ στα χέρια του όταν φυσικά πρόκειται για το καλό του.Βρίσκόμαστε σε πλήρη άγνοια και μπορώ να πώ ακόμη σε πλήρη αδιαφορία,Το θέμα είναι να μην συμβεί κάτι σε μας.
    Σε άλλες πόλεις θα είχαν κινήσει γη και ουρανό.
    Που είναι οι τοπικοί παράγοντες,αλλά βλέπεις αυτοί δεν κόπτωνται διότι τους ενδιαφέρει μόνον η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ,εδώ που τα λέμε η τσεπούλα τους είναι γεμάτη σιγα να μην τους ενδιαφέρει για μας τους κοινούς θνητούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι παει να πει "να παρει τον νομο στα χερια του"?Πριν μερικους μηνες ητανε οι εκλογες.Δεν σας φταιει ο νομος αμα ειστε ζωα,τους ψηφιζετε και μετα κλαιγεστε.Γραφικοι...

      Διαγραφή
  2. Το προβλημα της Παιδιατρικης Κλινικης,στις εφημεριες.Για 10-12μερες δεν εφημερευει Παιδιατρος,γιατι ειναι μονο 2.
    Γιατι δεν μπορει να στεριωσει τριτος;
    Ας απαντησει η Διοικητης του Νοσοκομειου,που γνωριζει καλα το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΑΔΙΚΑ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΠΡΩΣΩΠΟΥ ΓΗΣ , ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.