Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Κλείνουν την Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Φλώρινας

Την Τετάρτη, 16 Ιουλίου, οι γυναίκες που έχουν προγραμματίσει να γεννήσουν στην Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας, ενημερώθηκαν πως η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου κλείνει, λόγω έλλειψης παιδιάτρων.
Είναι, λοιπόν, αναγκασμένες, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς πολλές από αυτές είναι ετοιμόγεννες, να απευθυνθούν στα Νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Έδεσσας, καθώς τα υπόλοιπα της περιοχής υπολειτουργούν. Οι έγκυες παρέλαβαν από το Νοσοκομείο το ιστορικό τους και τώρα πρέπει μόνες να ¨βρουν την τύχη τους¨, δηλαδή να ψάξουν για γιατρό και νοσοκομείο, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση των γυναικών που δήλωσαν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή αυτών και των παιδιών τους.
Σε μια περίοδο που κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει καταδικάσει στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, καλούμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη και στην Υγεία, καθώς με την κατάργηση τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία, μας στέλνουν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις-κλινικές, την ώρα μάλιστα που καταργούν το επίδομα τοκετού και παιδιού. Η υγεία μας δε λογίζεται ως δικαίωμα και βασική ανάγκη αλλά ως εμπόρευμα. Γι’ αυτό μειώνουν δραματικά την κρατική δαπάνη για την Υγεία, καταργώντας τμήματα στα δημόσια νοσοκομεία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματική δράση. Αυτή είναι η ¨ορθολογική ανάπτυξη¨ και το ¨νοικοκύρεμα¨ που υπόσχονται.
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας καταγγέλλει την πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. και των κομμάτων που την στηρίζουν και καλεί τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες να παλέψουν διεκδικώντας:
- Να μην κλείσει κανένα τμήμα στα δημόσια νοσοκομεία.
- Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
- Να δοθεί επίδομα τοκετού σε όλες τις γυναίκες.
Παλεύουμε για ένα Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Το Δ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας, μέλος του ΠΑΜΕ

31 σχόλια:

  1. ΣΤΑΘΗΣ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΕ Μ@Λ@ΚΕΣ..ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

      Διαγραφή
    2. Ναι ενω αυτος που εγινε δημαρχος εκανε κατι για να μην κλεισει.Και οι 2 αχρηστοι ειναι αλλα απο κολλημενα μυαλα σαν και εσας τους 2 προλαλησαντες που να δει προκοπη η πολη

      Διαγραφή
  2. ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ 8Α ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ...ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TA EΙΠΕΣ ΟΛΑ ΦΙΛΕ-Η ...ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ????

      Διαγραφή
  4. Μην ενοχλείτε τον ΣΤΑΘΗ μόνο το ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές τον ενδιαφέρει προσπαθεί να κόψει τον ΑΝΤΩΝΙΆΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xanapsifiste pasokndimokratia tagaria mono ayto sas axizi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε μια προηγούμενη συζήτηση πάλι για τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας κάποιος έλεγε για έναν τηλεφωνητάκο που υπονόμευε το Ιατρικό και διοικητικό έργο ...... ρε ΜΠΑΣ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΣΤΑΘΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΠΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝΕ. ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΛΩΣΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιατί ρε διαμαρτύρεστε? καλά να πάθετε ΝΔ ακόμα δεν ψηφίζετε ρε??? ΣΚΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος! κλ λέει!

      Διαγραφή
    2. ΣΚΑΣΤΕ ΤΩΡΑ...ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΥΣΕΣ ΟΛΑ....ΓΕΛΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ...ΑΛΛΑ ΗΛΙΘΙΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΝΑΙ..

      Διαγραφή
    3. 1:02 θυχτικες για την ΝΔουλα σου και μιλας και για κομματοσκυλα?(Τα ιδια ισχυουν για τους πασοκους,μην ξεχνιομαστε}

      Διαγραφή
  9. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να ψάξουμε ευθύνες στον παιδίατρο πυο διώχνει τους γιατρούς. Τόσα χρόνια στο νοσοκομείο της Φλώρινας το παίζει γενικός διευθυντής και δεν τον αντέχουν άλλο οι γιατροί και φεύγουν. Αν κλείσει το νοσοκομείο κ. Κοσκωσά δεν θα φταίνε μόνον οι πολιτικοί, πρέπει να ψάξετε και τις δικές σας ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτη ειναι η Ελλαδα του 2014...εχουν ξεζουμιση τη Φλωρινα....πειραν το στρατο....σχολες....δεη....σε λιγο το νοσοκομειο θα το καταντησουν κεντρο υγειας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. ΣΤΑΘΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ; ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παιδιατρική και ορθοπαιδική αυτή την στιγμή ΔΕΝ λειτουργουν....ενώ η Μαιευτικη υπολειτουργεί εν ελλείψει παιδιάτρου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TO ΠΑΜΕ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ..... ΒΟΣΚΟΥΝ? ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσείς οι φλωρινιώτες είστε ένα κοπάδι υπάκουα και πονηρά γίδια.
    Από μπροστά κλαίγεστε ενώ από πίσω γλύφετε.
    Τα χώνετε στον στάθη στο ιντερνετ, στα καφενεία και στις καφετέριες, ενώ από την άλλη πάτε και τον ψηφίζετε για να καβαντζάρετε κανένα ρουσφετάκι.
    Και μπορεί το μεγαλύτερο ποσό ευθύνης για την κατάσταση του νοσοκομείου να το έχει ο στάθης, όμως μην ξεχνάτε πως η φλώρινα έχει κι άλλο βουλευτή.
    Ποιός άκουσε ή είδε τον γερμανίδη του σύριζα να υποστηρίζει το νοσοκομείο ;
    Που είναι στ'αλήθεια ο εξαφανισμένος γερμανίδης του σύριζα ;;;Τον είδε, τον άκουσε ποτέ κανείς ;;;
    Κι ας μην ξεχνάμε πως επικεφαλής του σύριζα στη φλώρινα είναι ο τσαούσογλου, που είναι και υπάλληλος του νοσοκομείου.
    Πότε τους είδατε ή τους ακούσατε να δίνουν μάχη για το μέλλον του νοσοκομείου ;;;
    Δεν ειναι λοιπόν μονο ο σταθης, που σαν κυβερνητικός βουλευτής έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης, αλλά και οι υπόλοιποι.
    Αλλά πάνω απ'ολους είστε εσείς οι φλωρινιώτες και τα μυαλά που κουβαλάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγχαρητήρια στο ΠΑ.ΜΕ. για την ανακοίνωση. Για τους υπόλοιπους;; όλοι άπαντες είναι ήταν για τα πανηγύρια. Ο δε Γερμανίδης εχθές το βράδυ έπινε τσίπουρο και έτρωγε μεζέδες στο ....Κεντρικό.Σιγά μην χαλάσουν τις διακοπές τους.. Αυτά για το όψιμο ενδιαφέρον κάποιον εκλεκτών και μη εξαιρετέων για τα της Φλωρίνης....

      Διαγραφή
  15. Τάσος Τσαούσογλου19 Ιουλίου 2014 στις 5:31 μ.μ.

    Θέλουμε, μπορούμε και θα ανατρέψουμε τις ανάλγητες πολιτικές τους στην υγεία και όχι μόνο…
    1. Οι διαπιστώσεις και τα περισσότερα αιτήματα του κειμένου με βρίσκουν σύμφωνο. Επίσης, πολλά σχόλια συμπολιτών μας αγγίζουν την ουσία του προβλήματος. Θεσμικά και κινηματικά, καταβάλλουμε προσπάθειες στη Βουλή, στα Μ.Μ.Ε., στους χώρους δουλειάς, για την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής ιδιωτικοποίησης της υγείας.
    2. Το μέγεθος των παρεχομένων υπηρεσιών στο Γ.Ν. Φλώρινας, ποσοτικά και ποιοτικά, από εργαζόμενους, μέλη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν (πιστώνουν), τόσο οι ασθενείς όσο και η κοινωνία στο σύνολό της.
    Γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, τεχνικοί, διοικητικοί κ.ο.κ. εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που ανήκουν ή είναι φίλοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μαζί με συναδέλφους άλλων πολιτικών απόψεων, σε αντίθεση με το κεντρικό κράτος των Λοβέρδου – Γεωργιάδη – Βορίδη, κρατάνε με το φιλότιμό τους όρθιο το νοσοκομείο.
    3. Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου βρίσκεται σε εγρήγορση και κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση – μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. Η συνεργασία με την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. – Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., του φορείς της πόλης και τους πολίτες, μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

    Τάσος Τσαούσογλου,
    μέλος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,
    εργαζόμενος στο λογιστήριο του νοσοκομείου.


    Υ.Γ. Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχουμε μόνιμους επικεφαλής. Ακόμη και τυπικά «έχω παραδώσει τη σκυτάλη», σε νέο και αξιόλογο σύντροφο, το συντονισμό της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΑΣΟ , ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ, αλλά ένα μεγάλο μέρος από το κακό που γίνεται στην Ελλάδα οφείλεται σε ανθρώπους που θέλουν να αισθάνονται σπουδαίοι και η πιο άχρηστη μέρα γι αυτούς είναι αυτή, που δε γελάσανε με κάποιου άλλου τη συμφορά

      καλυνήχτα μας !

      Διαγραφή
    2. "mprabo taso OTAN ITAN SE DIATHESIMOTITA OLOI OI ODIGOI EKANES TOYBEKI PSILOKOMENO .....OXI BRAVO ALLA 2 MOYNTZES KAI ME TA XERIA KAI ME TA PODIA SOY KAI SAS AXIZEI STO SYRIZA ....

      Διαγραφή
  16. Μερικά σχόλια για την ανάρτηση του Κου Τσαούσογλου.
    1ον Μην μπερδεύετε κύριε τσαούσογλου τον κόσμο με ξύλινες πολιτικές γλώσσες που χρησιμοποιούν
    λέξεις όπως “κινηματικά” “θεσμικά” “ανάλγητες πολιτικές” γιατί μπερδεύονται οι γέροι στη φλώρινα και δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον λόγο σου, άσε που τρομάζουν με τα κουλτουριάρικα και νομίζουν πως οι κουμουνιστές είναι πάλι εδώ, έτοιμοι να τους πάρουν τα σπίτια.
    2ον Το τι αναγνωρίζει η κοινωνία της φλώρινας από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Γ.Ν.Φ το βλέπουμε αυτές τις δύσκολες ώρες, από τον αριθμό των φλωρινιωτών που έχουν κατακλύσει τις παραλίες της κατερίνης, της χαλκιδικής και κυρίως τον κεντρικό πεζόδρομο της φλώρινας, πίνοντας νωχελικά τον φραπέ τους, ευχόμενοι να μην κάτσει σ'αυτούς καμμιά στραβή και χρειαστούν γιατρό.
    3ον Πράγματι το φιλοτιμο κάποιων κρατάει ακόμα όρθιο το νοσοκομείο, ΟΧΙ όμως στις αναλογίες που παρουσιάζεις, δηλαδή ΚΥΡΙΩΣ και ΠΡΩΤΑ από φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μετά απ'όλους τους (λίγους) υπόλοιπους.Οι υπόλοιποι είναι πολλοί περισσότεροι και ίσως αριστερότεροι από τους έχοντες επισήμως τον τίτλου του αριστερού.
    4ον Ποιός είναι ο νέος και αξιόλογος σύντροφος στον οποίο έχει παραδοθεί η σκυτάλη του προσωρινά επικεφαλής του σύριζα φλώρινας, γι'αυτό το σαββατοκύριακο ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. θελουμε πισω τους παιδιατρους. ειχαμε πολυ καλους παιδιατρους... αλλα ετσι ειναι τους καλους τους διωχνουν παντα απο εδω και συγκεκριμενα γνωριζουμε και ποιος.. αλλα αυτον γιατι δεν τον κουναει κανενας απο την καρεκλιτσα του ? αρκετα ποια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. έχεις παραδώσει τη σκυτάλη ή σου την πήρανε και την δώσανε σε άλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Tσαούσογλου άλλους πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς και η καπελώματα η Φλώρινα δεν ανέχεται....Το ΠΑ.ΜΕ κράτησε τιμιότερη πολιτική στάση από εσάς τα @@@ του τσίπρα στην Φλώρινα Αυτά για να τελειώνουν ψέματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε !!! είστε απίθανοι ... πως καταφέρνετε και πάντα φεύγετε από το θέμα .... κύριοι κάποτε πρέπει να ισχύσει η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ .... δεν είναι τυχαίο το ότι όλοι οι υπάλληλοι αντιδρούν ... παιδιατρική κλειστή οι "καλοί" γιατροί φεύγουν ΓΙΑΤΙ ??? η απάντηση είναι μια και ας πέσουν οι μάσκες περί ρατσισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων .... δυο παιδίατροι στην Φλώρινα Διευθυντής από Αφρική και επιμελήτρια από ανατολικό μπλόκ .... ο κόσμος από μόνος του φεύγει μόλις τους βλέπει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ηγεσία διώξτε αυτούς να δείτε πως στρώνει η κατάσταση .... Ορθοπεδική κλειστή όλοι οι γιατροί φεύγουν ΓΙΑΤΙ ??? διευθυντής !!!!!!!!! μόνο για εκλογές ενδιαφέρεται από τότε που έγινε διευθυντής δεν σταύρωσε γιατρό η Ορθοπεδική ΔΙΩΞΤΕ τον ..... να δείτε πως εξομαλύνονται τα προβλήματα .... πάρτε "φασιστικές" αποφάσης διοίκηση με δημοκρατικά μέσα και χαϊδέματα δεξιά και αριστερά δεν γίνετε .... "πονάει δόντι ??? βγάζω δόντι" .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ 8.55 ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ..ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΡΕ ΑΛΗΤΗ? ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αποψη μουΓια την σωστή ενημέρωση των πολιτών ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ καλό θα ήταν να γινόταν ένα σωστό ρεπορτάζ ώστε να μην γράφει ότι "του κατέβει" ο κάθε ένας εδώ μέσα...Ο ένας παιδίατρος πήρε την άδεια του και η δεύτερη παιδίατρος δουλεύει κανονικά στην κλινική και στα εξωτερικά ιατρεία. Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε κλινική που απέμεινε με δυο ιατρούς ειδικότητας όπως στην Χειρουργική στην Μαιευτική κ.α.
    Δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις από μεμονωμένες στάσεις και συμπεριφορές ανθρώπων....Το νοσοκομείο το χρειαζόμαστε όλοι...κι αυτοί που το λιθοβολούν και εκείνοι που..αυτοκτονούν θελημένα η αθέλητα παρασυρόμενοι ....Ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ με ΟΛΟΥΣ τους αρμοδίους στο νοσοκομείο θα έλυνε τις απορίες αλλα και την αγωνία όλων μας που προστρέχουμε στο μοναδικό νοσοκομείο στην περιοχή μας Ναι εμείς που δεν έχουμε την πολυτέλεια να τρέχουμε στις ιδιωτικές κλινικές σε διπλανά νοσοκομεία του εσωτερικου και ...εξωτερικου και όταν πάμε σε ιδιώτες γιατρούς στερούμεθα απο τα παιδιά μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.