Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

«Αγαπάμε και βοηθάμε» (video)

Φιλανθρωπική εκδήλωση με στόχο την ανακαίνιση χώρων του Γηροκομείου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε χθες στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε χάρη στην κα Αλεξάνδρα Βακιτσίδου, με την πολύτιμη βοήθεια ομάδας εθελοντών και με την υποστήριξη της Π.Ε. Φλώρινας, του δήμου Φλώρινας και του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιατρός Ιωάννης Παπασωτηρίου, που αναφέρθηκε στους τρόπους αυτο-οργάνωσης ασθενών και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με τη συμβολή της κοινωνίας και εκκλησίας.

4 σχόλια:

  1. όλα καλά ρε παιδιά και μπράβο, αλλά δε είναι ντροπή τα μποζούκια έξω από την εκκλησία...ΚΡΙΜΑ!!!!!!!! Πολύ καλή ιδέα, πολύ χάρηκα για τη δράση ΑΛΛΑ....
    Στην αρχή του video έλεγα πως στην επόμενη εκδήλωση θα είμαι εκεί..τελικά δε θα είμαι... Κρίμα και πάλι κρίμα, και για προσωπικότητες σεβαστές που ήταν εκεί και μίλησαν ...ελπίζω να διαμαρτυρήθηκαν τουλάχιστον γι' αυτό το μεγάλο ατόπημα, μετά το λάθος να κάνουν πανηγύρι έξω από την αγία Παρασκευή στη μνήμη της... Άραγε τον Ιούλιο τον μήνα που εορτάζει η αγία Παρασκευή χάρηκε ή λυπήθηκε για την κοσμηκότητα;

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, εύχομαι στην επόμενη να υπάρχει ένας σεβασμός τουλάχιστον του χώρου.

    Αν κάποιοι θέλουν να χορεύουν συρτάκια καλά είναι να μην εμπλέκουν τα του Θεού και οι παρόντες της Εκκλησίας εύχομαι να προστατεύσουν και να σταματήσουν αυτήν την προσβολή!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1 εδώ μπουζούκια και άλλα σούργελα ακούγονται ΄΄εξω από την βυζαντινή κατεστραμένη εκκλησία του Αγίου Αχιλλείου στις Πρέσπες εσύ 3.28 στο...συρτάκι έξω απο την Αγία Παρασκευή κόλλησες.Πάνε καμιά βόλτα να πάρεις λίγο αέρα...
    2 Για την αυτοργάνωση των καρκινοπαθών θα ήθελα να κατευθύνω όλους τους καρκινοπαθείς της Φλώρινας να αυτοργανωθούν ως παράρτημα της Φλώρινας του ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥ συλλόγου καρκινοπαθών στην Δυτική Μακεδονίας που με αγώνες ζωής κρατούν με νύχια και δόντια το ογκολογικό τμήμα στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
    3 Για τους προλογίσαντες πλήν της κυρίας Βακιτσίδου διαφόρους επισήμους κυρίους άς αναλογισθούν το μερίδιο ευθύνης τους για το άθλιο γεγονός που στη Δυτική ΄Μακεδονία δεν υπάρχει ένα ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ σε μία άκρως βιομηχανική περιοχή όπου φάγαν πολύ ψωμί κάποιοι από την ΔΕΗ και απεριόριστο καρκίνο οι κάτοικοι που εισπνέουμε επι δεκαετίες την τέφρα των ορυχείων και εργοστασίων της ΔΕΗ.

    Κατά τα άλλα ήταν μία καλή Αρχή η εκδήλωση αυτή να αυτοργανωθούν όλοι οι πολίτες που είτε ασθενούν είτε θα ασθενήσουν ώστε στην περιοχή μας να έχουμε νοσοκομείο παιδίατρο γυναικολόγο και όλων των ειδικοτήτων τμήματα πλήρως επανδρωμένα...
    Στο τελευταίο η εκκλησία μπορεί να βοηθήσει και όχι εκδηλώσεις εθελοντισμού χωρίς συνέχεια και δράση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To πόσο πίσω είμαστε σε θέματα εθελοντισμού -αυτοργάνωσης στην Φλώρινα σε σχεση με άλλες πόλεις είναι το γεγονός ότι ούτε κοινωνικό παντοπωλείο ούτε κοινωνικό ιατρείο η φαρμακείο σε εθελοντική βάση δεν υπάρχει στην πόλης μας ..Αντίθετα διπλα στην Καστοριά υπάρχει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H KΡΙΣΗ σεβαστέ ΙΕΡΕΑ της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής είναι πρώτιστα ΥΛΙΣΤΙΚΗ αλλα και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ...όσο για τους γάμους στην Φλώρινα σου υπενθυμίζω ότι σε φτωχότερες περιόδους στην Φλώρινα στον γάμο στολίζονταν η νύφη με ότι πολύτιμο ακόμη και με χρυσά νομίσματα που υπήρχαν κρυμμένα στο σπίτι ...Οι υπερβολές ναι βλάπτουν αλλα ...αρκετά χτυπήματα δεχόμαστε στον θεσμό και στο ΙΕΡΟΤΑΤΟ Μυστήριο του Γάμου της Ορθοδόξου Πίστεως ....δεν είναι κατακριτέος ο στολισμός στους γάμους ανθρώπων και αντικειμένων όπως και ο Βυζαντινικός στολισμός των εκκλησιών μας και της αμφίεσης των Ιεραρχών μας... Αντιθέτως ..κατακριτέοι είναι όσοι επικρίνουν όσα νέα ζευγάρια παντρεύονται ακόμη και με τον τρόπο που περιγράψατε..Ατυχές ήταν ο λόγος και ο συνταυτισμός της χλιδής κάποιων αμαρτωλών συνανθρώπων μας με τον στολισμό των νεόνυμφων των παρευρισκόμενων στην εκκλησία...Λίγη προσοχή στο τί λέτε στο κόσμο γιατί με τέτοια κρίση ήδη εκατοντάδες νεαρά ζευγάρια δεν παντρεύονται στις εκκλησιες μας αλλα στο γραφείο του Δήμου με πολιτικό γάμο που δυστυχώς είναι "φθηνότερος "και οικονομικά.....Λίγο προσοχή δεν βλάπτει σεβασμιε ιερέα της Αγίας Παρασκευής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.