Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Νίκη για τη γυναικεία ομάδα του Φιλώτα

Με νίκη έκλεισε για φέτος τις υποχρεώσεις της η γυναικεία ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ με σκορ 26-30 επί του Φ.Σ Αρίων στον αγώνα της Παρασκευής 4/4 που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Πτολεμαΐδας μετά την αναβολή του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Σε γενικές γραμμές ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από την διάθεση των αθλητριών στην επίθεση παρά στην άμυνα.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον μεν Φιλώτα να δίνει περισσότερο έμφαση στην επίθεση και σχεδόν καθόλου στην άμυνα πράγμα το οποίο βοήθησε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι αλλά χωρίς να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ , η δε νεανική ομάδα του Αρίων εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αδυναμία αυτή και με γρήγορους αιφνιδιασμούς πετύχαινε εύκολα γκολ. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε για όλο το ημίχρονο με κύρια χαρακτηριστικά τις συνεχείς προσωπικές μονομαχίες, βιασύνη στο τελείωμα των φάσεων από τον Φιλώτα και χαλαρές ατομικές άμυνες. Γρήγορα όμως οι εμπειρότερες παίχτριες του Φιλώτα βρήκαν τα πατήματα τους σε άμυνα - επίθεση και κατάφεραν να παγιώσουν την διαφορά στα 3 γκολ στο 25ο λεπτό με το ημίχρονο να τους βρίσκει με σκορ 13-16 υπέρ τους.
Στην επανάληψη οι γυναίκες του Φιλώτα μπήκαν και έδειξαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Επιβάλλοντας άμεσα τον ρυθμό τους στο παιχνίδι και εν συνεχεία με πολύ καλά στοχευόμενες επιθετικές ενέργειες, ολοκληρωμένες φάσεις και ικανοποιητικό ποσοστό ευστοχίας οι εμπειρότερες παίχτριες του Φιλώτα τελείωσαν τον αγώνα στο 50ο λεπτό δίνοντας την δυνατότητα στην προπονήτρια να δώσει περισσότερο χρόνο στις νεότερες αθλήτριες της ομάδας. Έτσι ομαλά κύλισε ο αγώνας μέχρι την λήξη του με τελικό σκορ 26-30.
Καλύτερες παίχτριες του αγώνα ήταν οι Γκάτσιου Α. με 8 γκολ αλλά και η Καραμπάση Ε. με 8 γκολ. Οι διαιτητές του αγώνα ήταν οι Πήτας Δ. από Κοζάνη και ο Χοϋιλίδης Π. από Κοζάνη οι οποίοι αν εξαιρέσουμε ορισμένα λάθη ήταν πού καλοί και βοήθησαν στο να γίνει ένας καλός αγώνας.
Συνθέσεις Ομάδων
Φιλώτας Μ.Π.Σ. : (Λιότσκα Θ.) Φυλάκη Φ. (5), Καραπάση Ε. (8), Τσερέπη Δ., Γκάτσιου Α. (8), Κατωτοικίδου Α. (5), Στρατάκη Ε., Χατζηιωάννου Χ. (3), Ζαρογιάννη Ζ. (1), Κιοσέ Μ., Κιοσέ Δ., Τραγαράκη Ε., Τετεδάκη Χ., Θεωοδωρίδου Α., Αξιώτη Ν.
Δίλεπτες: 3 Πέναλτι: 3/4
Φ.Σ Αρίων Πτολεμαΐδας: (Παπουλίδης Ι.) Παπαδοπούλου Μ., Βλάχου Μ., Ακριτίδου Φ. (6), Τριανταφυλλίδου Ο., Κωνσταντιδίδου Μ. (3), Τάγκα Μ. (2), Αμανατίδου Ζ. (7), Τριανταφυλλίδου Ε., Γιώβη Δ. (8), Τσεμπερλίδου Γ., Βερικόκου Β., Λίττα Κ.,
Δίλεπτες: 2 Πέναλτι: 3/3

ΑΓΩΝΑΣ ΜΙΝΙ: Φιλώτας Μ.Π.Σ. – Α.Σ. Διγενής Ακρίτα 15-20
Ήττα στο παραπέντε για την ομάδα των μίνι κοριτσιών του Φιλώτα Μ.Π.Σ. (Κ) με σκορ 15-20 από την αντίστοιχη ομάδα του Α.Σ. Διγενή Ακρίτα στον αγώνα που έγινε το Σάββατο 5/4 στο κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας αγώνας με συνεχείς ανατροπές ο οποίος κρατούσε τους θεατές συνεχώς σε εγρήγορση.
Το σκορ άνοιξε στο 2ο λεπτό η ομάδα του Ακρίτα αλλά πολύ σύντομα τον ακολούθησε η καλά προετοιμασμένη ομάδα του Φιλώτα. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο διενεργήθηκε ένα πολύ έντονο και θεαματικό παιχνίδι με πολλές μονομαχίες και πολύ ωραίες συνεργασίες.
Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο ομάδες να είναι συνεχώς στο 1 γκολ διάφορα και το ημίχρονο να τις βρει ισόπαλες με σκορ 7-7. Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα του Φιλώτα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι κερδίζοντας εύκολα μια διαφορά 2 τερμάτων υπέρ της την οποία διατήρησε για 10 λεπτά. Στην συνέχεια όμως παρά τις πολύ καλές της προσπάθειες δεν μπόρεσε να διατηρήσει την διαφορά αυτή και έχασε το παιχνίδι κυριολεκτικά στο παραπέντε, πέντε λεπτά πριν την λήξη με τελικό σκορ 15-20. Καλύτερες παίχτριες του Φιλώτα ήταν οι Γαργάνη Φ. και Παπά M. με 4 γκολ η κάθε μια καθώς και οι δύο τερματοφύλακες Καραντσέλα Φ. και Ευραιμίδου Μ. οι οποίες προστάτευσαν πολύ καλά το τέρμα τους.
Φιλώτας Μ.Π.Σ. (Κ) : (Κούπας Δημήτριος) Μπουικλή Ι., Σφακιανάκη Δ., Ρωμανίδου Α., Πόπτση Ε., Γαργάνη Φ. (4), Γκίοζη Ε. (2), Δαρβάρη Κ., Δούμκου Ε., Δούμκου Κ. (3), Ευραιμίδου Μ., Ιωάννου Ε. (2), Καραγιάννη Φ., Καραντσέλα Φ., Μάντζη Δ., Παπά Μανουέλα (4), Σαμαρά Μ., Σκήπα Μ., Τσέκου Β., Τυρπίδου Ι., Τσιοτσιοπούλου Δ.

ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Φιλώτας Μ.Π.Σ. -Φ.Σ Αρίων 12-40 και Ε.Σ. Αμύντας-Φιλώτας Μ.Π.Σ. 14-19
Γεμάτο Σαββατοκύριακο είχε το τμήμα των παγκορασίδων του Φιλώτα Μ.Π.Σ. (Κ) με 2 αγώνες φέρνοντας μια ήττα και μια νίκη. Αναλυτικότερα, το Σάββατο 5/4 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας στο ΔΑΚ Αμυνταίου με τον Φ.Σ. Αρίων Πτολεμαΐδας να φεύγει νικητής με σκορ 12-40. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας αγώνας ρουτίνας όπου από την αρχή επικράτησε εύκολα ο ρυθμός του ποιο έμπειρου Αρίωνα. Η ομάδα του Φιλώτα έκανε καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου κερδίζοντας το προσωπικό στοίχημα της ταχύτητας του στο γήπεδο καθώς και στα επιμέρους τεχνικά στοιχεία. Πολυτιμότερες παίχτριες από τον Φιλώτα ήταν οι Νικολάου Μ. με 6 γκολ καθώς και η Δούμκου Ο. με τις πολύ καλές της αποκρούσεις στο τέρμα.
Φιλώτας Μ.Π.Σ. (Κ): (Κούπας Δημήτριος) Νικολάου Μ. (6), Ζαρίδου Β., Δούμκου Ο., Δρίλλη Μ. (2), Ρόμπη Α., Ρόμπε Ε. (2), Λιάκου Δ. (1), Πετσοπούλου Σ. (1), Σεκούλα Ι., Πασπάλη Ε., Καραντσέλα Φ., Γαργάνη Φ.

Το παιχνίδι της Κυριακής που διεξήχθη στο ΔΑΚ Αμυνταίου ενάντια στην ομάδα του Ε.Σ. Αμύντα Αμυνταίου έληξε με νίκη υπέρ της τυπικά φιλοξενούμενης ομάδας του Φιλώτα Μ.Π.Σ. (Κ) με σκορ 14-19 επιβραβεύοντας τον καθημερινό κόπο των νεαρών αθλητριών. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία του Φιλώτα στο σκορ καθώς και από τις πολύ δυνατές μονομαχίες. Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε σε χαμηλό ρυθμό με τις 2 ομάδες να μην σκοράρουν καθόλου το πρώτο 5αλεπτο. Το σκορ άνοιξε η ομάδα του Αμύντα αλλά γρήγορα ακολούθησε η απάντηση του Φιλώτα με 2 γκολ. Έτσι αφού επέβαλε τον ρυθμό του στο γήπεδο ο Φιλώτας παγιώνοντας μια διαφορά 2 τερμάτων έφτασε στο ημίχρονο με σκορ 5-9 υπέρ του. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια επανάληψη του ίδιου σκηνικού με τον Φιλώτα να ανεβάζει στροφές και με γρήγορες αντεπιθέσεις να πετυχαίνει γρήγορα και θεαματικά γκολ. Έτσι χωρίς πολλά απρόοπτα φτάσαμε στην λήξη του αγώνα με τελικό σκορ 14-19. Καλύτερες παίχτριες από τον Φιλώτα ήταν η Νικολάου Μ. με 10 γκολ και η Ζαρίδου Β. με 7 γκολ.
Φιλώτας Μ.Π.Σ. (Κ) : (Κούπας Δημήτριος) Νικολάου Μ. (10), Ζαρίδου Β. (7), Δούμκου Ο., Δρίλλη Μ., Ρόμπη Α., Ρόμπε Ε. (2), Λιάκου Δ., Πετσοπούλου Σ., Σεκούλα Ι., Πασπάλη Ε., Καραντσέλα Φ., Γαργάνη Φ.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.