Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«Για τη Φλώρινα: Αρχιτεκτονικά Τοπία του Παρελθόντος»

Η έκθεση «Για τη Φλώρινα: Αρχιτεκτονικά Τοπία του Παρελθόντος» στην οποία συμμετέχουν οι Φλωρινιώτες αρχιτέκτονες Αινείας Οικονόμου, Μιχάλης Παπαγιαννάκης και Αχιλλέας Στόιος, εγκαινιάζεται σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου, στις 20:30 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας.
Ιδιαίτερα σημαντική ευθύνη για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας αλλά και για την πορεία του είναι η προσπάθεια του να καταδείξει την ιστορική φυσιογνωμία του αρχιτεκτονικού τοπίου της πόλης όπως αυτό διαμορφώθηκε από τον 17ο αιώνα μέχρι και τον Μεσοπόλεμο. Η αναγκαιότητα μιας τέτοιας προσπάθειας υπήρξε για πολλά χρόνια επίμονη σκέψη αλλά και ταυτόχρονα χρέος για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας. Η αφορμή της υλοποίησής της δόθηκε με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Η ιστορική διάσταση του γεγονότος αλλά και το χρέος που πηγάζει για όλους μας από αυτό ταυτίζεται κατά ανάγκη με σκέψεις και προσπάθειες τέτοιες που να καθιστούν τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερου βίου της πόλης ουσιαστικό και ενεργό στον παρόντα χρόνο για τον κάθε πολίτη. Κάτω από αυτήν την οπτική, η ιδέα και το περιεχόμενο της έκθεσης αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς επιχειρεί να δώσει σε όλους μας αλλά και στον κάθε πολίτη ξεχωριστά την αφορμή για να σκεφτεί βαθύτερα και περισσότερο ενεργά τον ρόλο και τις ευθύνες του απέναντι στο ‘’απωλεσθέν’’ αλλά ‘’παρόν’’ ταυτόχρονα αρχιτεκτονικό τοπίο της πόλης μας.
Αυτό που χαρακτηρίζει την προσπάθεια αυτή είναι η συλλογικότητα και ταυτόχρονα η ίδια η συλλογικότητα αποκαλύπτεται σαν στόχος και χρέος όλων μας απέναντι στην ίδια την πόλη μας και την ιστορία της.

Το Δ.Σ του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης θέλει να ευχαριστήσει την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας, ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτριο Ηλιάδη και το Δήμαρχο Ιωάννη Βοσκόπουλο για την πολύτιμη υποστήριξή τους.
Θερμές ευχαριστίες στον Δημήτρη Μηλώση για την καθοριστική και ουσιαστική προσφορά του.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας
Με την ευγενική υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, και του Δήμου Φλώρινας
Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας
Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΑ ΔΙΚΤΥΟ

Εγκαίνια: Σάββατο 13 Απριλίου, ώρα 20.30. Κτίριο Εξάρχου
Διάρκεια έκθεσης: 13 Απριλίου – 15 Μαΐου 2013
Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Τρίτη-Σάββατο 18.00 -21.00
Κυριακή 10.00-13.00
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, Ταγμ. Φουλεδάκη 8, τηλ.2385029444, email:art4@otenet.gr,website:www.mstf.gr

Θωμάς Ζωγράφος Εικαστικός
Για το Δ.Σ του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.