Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ευκαιρία για ανάδειξη του τόπου μας και προβολή

Με αφορμή τις δύσκολες μέρες που διανύουμε όλοι μας, ως αποτέλεσμα της «κρίσης» που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, προβληματίζομαι και διερωτώμαι για το ενδεχόμενο αξιοποίησης των ευκαιριών που παρουσιάζονται στον όμορφο νομό μας.
Ένα μέρος με σπάνια φυσική ομορφιά και αισθητικό κάλλος συνάμα, το οποίο μένει δυστυχώς αναξιοποίητο. Είμαστε από τα λίγα μέρη στη χώρα μας όπου έχουμε ακόμα την «πολυτέλεια» να απολαμβάνουμε τις ιδιαιτερότητες των τεσσάρων εποχών σε όλη τους τη διάσταση. Επίσης, διαθέτουμε μια σπάνια ευχέρεια επιλογής διαφορετικών φυσικών τοπίων (λίμνες, ποτάμια, δάση, πεδιάδες) σε ένα πολύ μικρό γεωγραφικό πλάτος στα όρια του νομού μας, που θα ζήλευε οποιοσδήποτε.
Και ενώ θα περίμενε κανείς πως ένα τέτοιο αξιοθαύμαστο μέρος θα αποτελούσε πόλο έλξης χιλιάδων ανθρώπων από κάθε γωνιά όχι μόνο της χώρας μας αλλά ολόκληρου του πλανήτη, απεναντίας καταφέρνουμε να μένουμε απαθείς στις νέες προκλήσεις της εποχής μας. Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια, σε όλα τα επίπεδα (τοπική αυτοδιοίκηση, εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήριο, εκπαιδευτική κοινότητα, κοινωνικοί σύλλογοι, αθλητικοί σύλλογοι, εκκλησία, πολιτικοί παράγοντες, κοινωνικές ομάδες, κλπ), με αποτέλεσμα να μένουμε απαθείς σε ένα λήθαργο παθογένειας άνευ προηγούμενου.
Κατά συνέπεια, τα κοινωνικά και επαγγελματικά προβλήματα αυτής της παθογένειας να αυξάνονται καθημερινά σε επικίνδυνο βαθμό, καταντώντας τους κατοίκους της περιοχής μας ανίκανους να αντιδράσουν.
Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα αντιστρέφοντας τους όρους του «παιχνιδιού» που ονομάζεται κρίση και να αρπάξουμε κάθε ευκαιρία αξιοποιώντας το φυσικό πλούτο της περιοχής μας. Είναι η καταλληλότερη στιγμή για να ενεργοποιηθούν επιτέλους οι «άρχοντες» του τόπου μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ανάδειξης και προβολής του υπέροχου τοπίου μας.

Ένας ξενιτεμένος Φλωρινιώτης

4 σχόλια:

  1. Συμφωνούμε μαζί σου ξενιτεμένε Φλωρινιώτη. Ξέρουμε οτι μπορούμε! Γνώσεις έχουμε και δύναμη έχουμε! Τουριστική υποδομή ΔΕΝ έχουμε!
    Π.Ο.Λ Φλώρινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξενιτεμένε Φλωρινιώτη,
    δε φτάνει μόνο το όμορφο τοπίο για να γίνει η περιοχή πόλος έλξης επισκεπτών. Πέρα από όλα τα άλλα, λείπει ο επαγγελματισμός από την περιοχή, σε όλα τα επίπεδα. Ο επισκέπτης, αντιμέτωπος με τη λογική του γρήγορου κέρδους και της χαμηλής ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, δεν επισκέπτεται ξανά την περιοχή, όσο όμορφη κι αν είναι!
    Μόνιμος κάτοικος Φλώρινας, μη Φλωρινιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό να μου πεις, χωρίς παιδεία που να τον βρεις τον επαγγελματισμό...

      Διαγραφή
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Πρόσφατο παράδειγμα «Το χωριό του Αϊ Βασίλη» στα Τρίκαλα, όπου συνεχίζει να συγκεντρώνει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Εμείς από την άλλη, «ΤΑ ΖΩΑ ΜΟΥ ΑΡΓΑ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.