Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία για απολύσεις σε φαρμακεία

Το Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Προσφοράς Υπηρεσιών Φλώρινας, καταγγέλλει τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν με γραπτή προειδοποίηση σε εργαζόμενες υπαλλήλους σε μια σειρά φαρμακείων της πόλης μας, που ανήκουν στην Ο.Ε. φαρμακείων.
Οι απολύσεις αυτές γίνονται αφού πρώτα για μεγάλο χρονικό διάστημα πιέστηκαν από την εργοδοσία να υποκύψουν σε μειώσεις μισθών και αλλαγή των συλλογικών τους συμβάσεων , με πρόσχημα να μην γίνουν απολύσεις.
Οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν αφορούν αυτές τις εργαζόμενες που αρνήθηκαν να υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, για κατάργηση των συλλογικών τους συμβάσεων και υπογραφή νέων ατομικών' δέχτηκαν όμως μειώσεις στους μισθούς τους στ' όνομα μιας κακώς νοούμενης "ισοτιμίας" με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους που υπέγραψαν νέες συμβάσεις, αφού δεν κατέστη δυνατή μια συλλογική στάση κάτω από το βάρος προσωπικής πίεσης.
Αναγνωρίζουμε το όποιο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία αυτό το διάστημα που πηγάζει κυρίως από τη μη έγκαιρη καταβολή των χρεών του δημοσίου μέσω του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στα φαρμακεία αλλά σε καμιά περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν το κόστος εκείνο το οικονομικό που τους "γονάτισε". Ίσα ίσα που έβαλαν πλάτη για πολλά χρόνια στο να λειτουργούν απρόσκοπτα τα φαρμακεία τους και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία. Οι εργαζόμενοι δεν ήταν απέναντί τους όλα αυτά τα χρόνια αλλά μαζί τους, σε όποια δίκαιη διεκδίκηση αιτημάτων από την κυβέρνηση.
Δεν είναι όμως και διατεθειμένοι να αποτελέσουν τα θύματα πάνω στα οποία θα πατήσουν, επειδή νομίζουν μάταια ότι δήθεν έτσι θα βγουν από την κρίση. Σε κάθε περίπτωση η κάθε διεκδίκηση αιτημάτων πρέπει να στοχεύει στην κυβερνητική πολιτική που τσακίζει κατακτήσεις και δικαιώματα και να μην μετατρέπεται στο μακρύ χέρι αυτής και των πολιτικών της, μετακυλίοντας το βάρος σε ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες με απολύσεις στους εργαζόμενους ή με αναστολή εκτέλεσης συνταγών σε απλούς πολίτες και χαμηλοσυνταξιούχους που στερούνται το φάρμακό τους γιατί δεν έχουν τα χρήματα να το αγοράσουν.
Θα πρέπει να καταλάβουν οι αυτοαπασχολούμενοι φαρμακοποιοί ότι κοινός εχθρός τόσο των ίδιων όσο και των εργαζόμενων στα φαρμακεία, αλλά και όλου του λαού που η υγεία του υποβαθμίζεται δραματικά και εμπορευματοποιείται είναι τα μονοπώλια στο χώρο του φαρμάκου , οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που υλοποιούν αυτές τις πολιτικές και εναντίον αυτών πρέπει να στραφούν οι αυτοαπασχολούμενοι φαρμακοποιοί και όχι ενάντια στους εργαζόμενους οι οποίοι είναι οι φυσικοί τους σύμμαχοι.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισες, Εργαζόμενοι, Υπάλληλοι, μην αφήνετε τον φόβο να σας κυριέψει μην τρέφεται αυταπάτες πως μπορεί με προσωπικές γνωριμίες και σχέσεις να σώσετε τις θέσεις εργασίας που κατέχετε. Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε, ακόμα κι αν δε θέλουμε να εντάξουμε τους φαρμακοποιούς στην μεγαλοεργοδοσία ,ότι στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησαν σαν εφαρμοστές των μνημονίων και της κυβέρνησης γιατί έτσι υπαγόρευε το συμφέρον τους.
Οργανωθείτε στα ταξικά σωματεία και αντισταθείτε.

6 σχόλια:

  1. Εκείνος ο "Αριστερός" στην ιδεολογία αλλά με δεξιά τελικά τσέπη ,Φαρμακοποιός, με τα γκρίζα μαλλιά και την κοτσίδα ,ξέρετε ποιόν λέω ο αντιδρώ έτσι για να αντιδρώ, μαθαίνω ότι και αυτός κάνει το ίδιο με τους μισθωτούς του. Ας μας πεί λοιπόν που ειναι η ιδεολογία του;
    Άσε ξερω μας χρωστάει το κράτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε φιλε, εσενα σε ενοιαξε που ο αλλος ειναι αριστερος η' που ολο και περισσοτεροι συμπολιτες μας μενουν ανεργοι και δημιουργειται κοινωνικο προβλημα? ποτε θα ξεκολλησετε τα μυαλασας με το πασοκ και τη δεξια να δει λιγο ο τοπος μας μια ασπρη μερα. Τι με νοιαζει αν ο ενας ειναι μπλε και ο αλλος κοκκινος? Το θεμα ειναι να υπαρχει δουλεια και εισοδημα σε καθε σπιτι γιατι συσσωρευονται προβληματα οικονομικα (πεφτει η τοπικη αγοραστικη ικανοτητα με αποτελεσμα περαιτερω λουκετα στην περιοχη), κοινωνικα (αγανακτηση, προβληματισμος, αποξενωση και αλλοτριωση του χαρακτηρα της κοινωνιας μας) και ολα αυτα εχουν αντικτυπο και στα παιδια μας. Εσυ νοιαζεσαι αν ο δικος σου απολυει καλυτερα απο τον αριστερο? Δεν ξυπνας λιγο να συνειδητοποιησεις τι γινεται διπλα σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ERXONTAI FILE KAI APOLYSEIS APO "VAMENA MPLE FARMAKOPAIDA"
    PERIMENE LIGO EXELIXEIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μερικές ΄μάλιστα κύριε Αντωνιάδη έχουν μπερδέψει τα φαρμακεία με τα μπάρ που ξενυχτάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τις γνωρίζω τις απολυμένες.Η μία θέλει 1 χρόνο να βγεί στην σύνταξη και η άλλη 3 χρόνια...Τέτειο μίσος έχουν αυτοί οι ''αριστεροί''για τους συνανθρώπους τους;
    Είναι εργοδοτική αλητεία και τίποτα άλλο.
    Πρόκειται καθαρά για φίμωση και εκφοβισμό.
    Η εργοδοτική αλητεία ανώτατο στάδιο της χυδαιότητας των αφεντικών.[μικρών και μεγάλων]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στους άκαπνους της ζωής,στους γλύφτες και σ αυτούς που αποκαλούν τους εργοδώτες τους, ''εφεντικούλη μου''!!!!![ξέρουν αυτές/οί...]

    Εκείνος που μένει στο σπιτι
    όταν αρχίζει η μάχη
    κι αφήνει άλλους να αγωνίζονται
    για την δική του υπόθεση,
    αυτός πρέπει να προσέχει.

    Διότι όποιος δεν μοιράστηκε την πάλη
    θα μοιραστεί την ήττα.

    Μπέρτολ Μπρέχτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.