Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Το όμορφο πετρέλαιο, όμορφα καίγεται...

Προεκλογικά και εν μέσω καλοκαιριού, η Χρυσή Αυγή περ. Δυτικής Μακεδονίας προσπάθησε με όσες δυνάμεις είχε, να φέρει το θέμα της (άδικης) εξίσωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης, όσο πιο ψηλά μπορούσε, μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ακριβώς τότε όταν όλοι είχαν καταχωνιάσει το πρόβλημα στις Καλένδες...
Έχουμε αναφερθεί στην από 31.07.2012 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Σερρών της Χρυσής Αυγής κου. Ματθαιόπουλου Αρτέμιου στη Βουλή σχετικά με το πρόβλημα μας.
Μάλιστα η Χρυσή Αυγή μέσω της Τ.Ο. Καστοριάς πρότεινε, ενδεικτικά, τα εξής:
Έκπτωση ή κατάργηση του ΕΦΚ για πετρέλαιο που αποδεδειγμένα χρησιμοποιείται για οικιακή χρήση ή επαγγελματική χρήση μικρής κλίμακας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας.
Επιδότηση και διαδικασίες εξπρές για αλλαγή καυστήρων και χρήση εναλλακτικών καυσίμων για θέρμανση.
Μελέτες για την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στην περιοχή μας.
Οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων και Φορέων ήρθαν στις 23.08.2012 και με λίγα λόγια ήταν οι εξής:
Η κυβέρνηση μέσω του κου. Μαυραγάνη επιμένει στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και δεν συζητάει καν την κατάργηση της εξίσωσης του ΕΦΚ παρόλο που εμείς είχαμε επισημάνει πολύ νωρίς ότι εκτός του ότι το επίδομα θέρμανσης είναι πενιχρό (έως 900 ευρώ για 3.000 λίτρα πετρελαίου) οι τελικοί δικαιούχοι θα είναι πάρα πολύ λίγοι και
ουσιαστικά θα πάρουν ένα επίδομα-χαρτζηλίκι.
Για αλλαγή τρόπου θέρμανσης και ενεργειακές επεμβάσεις στα κτίρια, μας παρέπεμψε στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ οίκον» όπου και εκεί οι τελικοί δικαιούχοι θα είναι πολύ λίγοι και οι δαπάνες αρκετά υψηλές χωρίς άμεση ανταπόδοση και ανακούφιση.
Το φυσικό αέριο δύναται να έρθει στην Καστοριά (έτσι κι αλλιώς η λύση αυτή είναι μακροπρόθεσμη) σε ορίζοντα 5ετίας, παράλληλα με την επέκταση του δικτύου προς Ιταλία.
Η Τηλεθέρμανση είναι ένας σχετικά ρεαλιστικός στόχος με ορίζοντα 3ετίας αλλά χρειάζονται τεχνικές μελέτες και απαραίτητη είναι η διάνοιξη της σήραγγας Κλεισούρας όπως και η βελτίωση των υποδομών της Τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα. Πάραυτα η Π.Ε. Φλώρινας έχει εξασφαλίσει κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ και ήδη προχωράνε οι μελέτες και η πόλη της Φλώρινας σε 2-3 χρόνια θα έχει αν όλα πάνε καλά θα έχει Τηλεθέρμανση.
Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες, ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Καστοριάς κος Τούφας Στέλιος είχε συνάντηση σε άριστο κλίμα με τον κο. Σαββόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για τις παραπάνω ενέργειες τις Χρυσής Αυγής και ενημερώθηκε σχετικά με τις πρόσφατες συναντήσεις που είχαν οι τοπικοί φορείς στην Αθήνα.
Αναρωτιόμαστε όμως, όταν έρθει η ώρα της ψήφισης των περιβόητων μέτρων που τα μαγειρεύουν εδώ και μήνες οι τροϊκανοί μαζί με την εγχώρια τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Δ.ΕΙΜ.ΑΡ. (οι Δήθεν Είμαστε Αριστεροί) σε ένα άρθρο (όπως φημολογείται) όπου μέσα έμμεσα θα είναι και η διάταξη για την εξίσωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ποια θα είναι η στάση της τους; Θα πει το γνωστό "ναι σε όλα" ή θα τηρήσει υπεύθυνη στάση και θα παραιτηθεί;
Κύριοι βουλευτές του νομού μας Πολιτική δεν είναι δελτία τύπου, συνεδριάσεις και πανηγύρια... Πολιτική είναι όχι λόγια αλλά έργα.
Για τον βουλευτή του νομού μας (της ΝΔ) τον κ.Κωνσταντινίδη τι να πούμε; Η τρανή απουσία του από το Μάρτιο μέχρι σήμερα, στους αγώνες του Φλωρινιώτη για το πετρέλαιο θέρμανσης τα δηλώνει όλα.
Για τον βουλευτή του νομού μας (του Σύριζα) τον κ. Γερμανίδη τι να πούμε; Να μας φέρει ο κ. Τσίπρας φτηνό πετρέλαιο απευθείας από το κράτος του Ούγκω Τσάβες; ή φτηνό ναυτιλιακό πετρέλαιο με το καράβι αναρχοαριστερών που διαδήλωνε στη Γάζα;
Ως Τ.Ο. Φλώρινας της Χρυσής Αυγής έμπρακτα στηρίξαμε και θα στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες και τις κινητοποιήσεις των συμπολιτών μας και το αποδείξαμε στο πρόσφατο συλλαλητήριο όπου συμμετείχαμε αχρωμάτιστα και ακομμάτιστα όπως έπρεπε και ;έτσι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι την τελική νίκη!

Τ.Ο. Φλώρινας, Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

9 σχόλια:

  1. Μπράβω στην Χρυσή Αυγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το όμορφο πετρέλαιο όμορφα καίγεται είναι ο τίτλος του άρθρου.
    Μάλλον αυτός το αρθογράφησε πήρε τον τίτλο του απο την ομόνημη ταινία <>( lepa selo lepa gore ) του Σέβικου κινηματογράου με έτος παραγωγής 1996.
    Του προτείνω λοιπόν να να ξαναδεί ( αν την έχει δει ) την ταινία με περισσότερη προσοχή για να καταλάβει και το νόημα της που με τα λεγόμενα του κειμένου δεν υπάρχει καμία σχέση.
    Γι αυτό λοιπόν προσοχή μεγάλη στο τι βλέπουμε και τι καταλαβαίνουμε και έπειτα το αποτυπώνουμε σε μια κόλα χαρτί και το διανέμουμε έτσι για να πουμε ότι κάτι έχουμε να πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι κρυβεστε ρε παλικαρια? σκαστε μυτη να γελασουμε! στη φλωρινα οι ναζι δεν χωρανε.ξεμυτιστε απο τις τρυπες σας και τα λεμε!!!εδω ειμαστε ελληνες πατριωτες και οχι οπαδοι των ες-ες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουρησε και λιγο μεγαλε...τι θα κανεις δηλ ρε δημοκρατη και απειλεις;θα μας κανεις ντα;500.000 συμπολιτες σου ειναι ναζιστες και των ss;να σου θυμισω οτι δεν ειμαστε ολοι Ελληνες πατριωτες,εχουμε και πολλους ανθελληνες φιλοσκοπιανους.γιατι δεν ξεκινας απο εκει να μας δειξεις την μαγκια σου,σαν πατριωτης που εισαι;

      Διαγραφή
    2. ο 6.33 πόσα κονόμαησε στις προηγούμενες εκλογές ; μήπως ήταν ολο το καλοκαίρι ο "πατριώτης" διακοπές στην Πάρο; είμαστε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πολλοί ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ και εσείς θα κρυφθείτε στις οπές σας...10.37 ΟΙ "δημοκράτες ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" του είδους σαν τον 6.33 έχουν δοσοληψίες με αυτονομιστές και ψονιζονται στα σκόπια...

      Διαγραφή
  4. μπραβο στην χρυση αυγη μπραβο στα παλικαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΚΑΝΕ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΡΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ! ΟΤΑΝ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΑΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΑΤΙ? ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ! ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ? ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ 2000 ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ιμαστε πολει στη φλωρινα αλα δεν εμφανιζωμαστε γιατι δουλευουμαι και δεν ημαστε τεμπελιδες ενταξη? θα βγουμε ομος και τοτε θα δητε. εμα τυμη χρισυ αβγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έσκασε μύτη και ο σλαβοβούλγαρος αριστεράντζας αυτονομιστής έγραψε την ανορθόγραφη μπούρδα του ναι και καλά για να "υποβιβάσει" την χρυσή αυγή και αγέρα στα πανιά του..ρε εσείς δέν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε? δέν έχετε αφήσει μπλόγκ της φλώρινας που βρίζετε την χρυσή αυγή.Το καλοκαίρι πού είσασταν ρε κότες όταν ήρθε η χρυσή αυγή να τα πείτε αυτοπροσώπως? .ένοια σας η λίστα μας είναι μεγάλ η και χωράει πολλούς προδότες ανθέλληνες και κότες της φλώρινας ..γράψτο και ανορθόγραφα...ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ...

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.