Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων Δήμου Φλώρινας για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης

Μετά από κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Φλώρινας, των Σωματείων και Φορέων της Φλώρινα για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, διαμαρτυρόμαστε κι εμείς για την γενικότερη υποβάθμιση της Παιδείας.
Τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Φλώρινας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας και διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απαράδεκτη αύξηση της τιμής του. Η αύξηση αυτή σε συνδυασμό με την δραματική περικοπή της χρηματοδότησης για την Παιδεία, θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε διακοπή της θέρμανσης όλων των σχολείων της περιοχής μας, η οποία πλήττεται βαρύτατα από τις καιρικές συνθήκες.
Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είναι ακόμα μία απαράδεκτη ενέργεια της Μνημονιακής Κυβέρνησης, βάσει του οργανωμένου από την Τρόικα σχεδίου, με μόνο σκοπό την αποδόμηση του κράτους - πρόνοιας (υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας, υγείας και όλων των κοινωνικών παροχών) - ως και κατάρρευση του κοινωνικού κράτους - η οποία σε συνδυασμό με την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων οδηγεί στην εξαθλίωση μας ως πολίτες.
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης μία δίκαιη και ευνομούμενη πολιτεία, έχει αυξημένο το χρέος να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους θεσμούς της κοινωνικής πρόνοιας (παιδία, υγεία ....) και σε καμία των περιπτώσεων να τους καταργήσει. Το αντίθετο συνιστά κατάφορα εγκληματική πράξη και εθνική προδοσία.
Προτείνουμε όσον αφορά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, την αποφορολόγησή του από ΕΦΚ, ΦΠΑ και κάθε άλλη επιβάρυνση και την διάθεσή του στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην αποφορολογημένη αυτή τιμή.
Με βάση τα παραπάνω και αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί σαν γονείς, αποφασίσαμε σύσσωμοι να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από τους Φορείς και τους Συλλόγους της Φλώρινας.
Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 σας καλούμε να μη στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο, αλλά να τα πάρετε μαζί σας στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την 11.00΄ ώρα στην Πλατεία Γ. Μόδη στη Φλώρινα. Επίσης, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου σας καλούμε να μεταβούμε όλοι μαζί στην Αθήνα, με λεωφορεία που θα διατεθούν, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η περιοχή μας πρέπει να έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε θέματα τουλάχιστον θέρμανσης.
Θεωρούμε ότι ως Γονείς και Κηδεμόνες παιδιών σε τέτοιες ευαίσθητες ηλικίες πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις κατά της μνημονιακής επιβολής από την Τρόικα και να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.
Το χρωστάμε στα παιδιά μας!!!

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
1ο Γυμνάσιο Φλώρινας
2ο Γυμνάσιο Φλώρινας
3ο Γυμνάσιο Φλώρινας
1ο Λύκειο Φλώρινας
2ο Λύκειο Φλώρινας
3ο Λύκειο Φλώρινας
Γυμνάσιο Μελίτης
Γυμνάσιο Βεύης

4 σχόλια:

  1. και ολα αυτα τα Δ.Σ μιλουν για πετρελαια(καθοδηγουμενα) και οχι για τα φροντιστηρια των παιδιων που πληρωνουν οι γονεις και τις περισοτερες φορες δεν αφορουν τα νομιμα αλλα τους ιδιους τους καθηγητες των λυκειων και φυσικα μιλαμε για νουμερα που ειναι διπλα και τριπλα.ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σύλλογοι δεν κανουν πολιτική αλλα ασχολούνται με την εκπαίδευση και τα προβλήματά της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο!
    Προς τους δύο ανώνυμους:
    Το οτι η παιδεία έχει 362745 ακόμη προβλήματα, δεν αφαιρεί τίποτα από την κινητοποιήση των συλλόγων που αποφάσισαν να ΔΡΑΣΟΥΝ, αντίθετα με τους περισσότερους από μας που καθόμαστε στον καναπέ.
    Και φυσικά "η εκπαίδευση και τα προβλήματά της" είναι καθαρά πολιτικά ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. << Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 σας καλούμε να μη στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο, αλλά να τα πάρετε μαζί σας στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την 11.00΄ ώρα στην Πλατεία Γ. Μόδη στη Φλώρινα. >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.