Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Το ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου

Το ΟΧΙ του λαού το 1940 στο φασισμό και στο ναζισμό, η μαζική ηρωική και ένοπλη πάλη του με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ με τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ, εμπνέει, διδάσκει και καλεί σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία να πουν το δικό τους ΟΧΙ στη δικτατορία των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να πουν με την οργάνωσή τους στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες, με τον αγώνα τους σταθερά και αποφασιστικά, ΟΧΙ στα συνεχή μέτρα και μνημόνια της εξαθλίωσης που τους επιβάλλουν ΕΕ και κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Να βρίσκεται σε εγρήγορση για να ματαιώσει κάθε εμπλοκή - συμμετοχή της χώρας μας στους νέους πολέμους που σχεδιάζουν ΕΕ - ΝΑΤΟ στη Συρία, στο Ιράν, σε άλλες χώρες του κόσμου. Να αποτρέψει να μπει η χώρα ξανά στις φλόγες ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή μας για το πώς θα μοιράσουν τα μονοπώλια τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις αγορές.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να απορρίψει τα ψέματα, τα τρομοκρατικά διλήμματα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν κόμματα και μηχανισμοί που υπηρετούν το σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε κρίση. Οι θυσίες του αγώνα αξίζουν για να πάψουν τα δεινά που φέρνουν η υποταγή ή η παγίδευση στην πολιτική που διαμορφώνει η αστική τάξη και τα κόμματά της με βάση τα συμφέροντά της.
Είναι ζήτημα τιμής για την εργατική τάξη, τους νέους και τις νέες, να μην ανεχτούν τον εμπαιγμό, τη βία, τις προκλήσεις της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, που είναι ένα από τα όπλα του καπιταλιστικού συστήματος. Το ταξικό λαϊκό συμφέρον επιβάλλει να απομονωθεί και να καταδικαστεί αυτό που εκφράζει και εκπροσωπεί. Να αποκαλυφθεί ότι πίσω από τα δημαγωγικά της προσωπεία υπάρχει αίμα εργατών, Ελλήνων και ξένων, υπάρχει η βρωμιά και η σαπίλα του συστήματος. Ότι η Χρυσή Αυγή χρειάζεται στα μονοπώλια για να παγιδεύσουν αλλά κυρίως να τρομοκρατήσουν το λαό, να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα. Η νεώτερη ιστορία αλλά και το παρόν διδάσκουν ότι ο ναζισμός και όλα τα αντιδραστικά μορφώματα είναι γνήσια παιδιά του σύγχρονου καπιταλισμού. Γεννιούνται από τα σαπισμένα σπλάχνα του και τους σκοτεινούς μηχανισμούς του, αναπτύσσονται με τη στήριξη ή ανοχή των αστικών κομμάτων, από τον αντικομμουνισμό τους, τη συκοφάντηση της ταξικής πάλης. Αυτό αποδεικνύει η διαμόρφωση και η κυριαρχία του ναζισμού στην περιβόητη «δημοκρατία της Βαϊμάρης» στη Γερμανία του μεσοπολέμου. Αυτό αποδεικνύει και η δικτατορία των Μεταξά - Γλιξμπουργκ που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την αστική τάξη και τους Εγγλέζους, με τη βοήθεια των αστικών κομμάτων που έδωσαν ψήφο ανοχής και υποστήριξης στην κυβέρνηση Μεταξά.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα έχουν χρέος να μάθουν όλη την αλήθεια για την ιστορία, για τον μεγάλο ηρωικό αγώνα του λαού μας ενάντια στον φασισμό - ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον σοβινισμό, τον κοσμοπολιτισμό, τον ρατσισμό, για τις θυσίες του, τις νίκες και τις ήττες του εργατικού λαϊκού κινήματος. Να μάθουν για τον ρόλο που έπαιξαν η αστική τάξη και τα κόμματά της. Να μην περάσει η χάλκευση, η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας των λαών που επιχειρεί η ΕΕ. Η ιστορική γνώση αποτελεί ισχυρό όπλο του λαού για να αποκρούσει αντιδραστικά ιδεολογήματα και παγίδες, για να βαδίσει αποτελεσματικά και νικηφόρα στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης, για να ανήκει ο πλούτος στους εργαζόμενους και στο λαό, για να αναπτυχθεί η χώρα χωρίς ιμπεριαλιστικά δεσμά, αποδεσμευμένη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για να μη χύσει το αίμα του ο λαός σε κανέναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

17 σχόλια:

  1. Όταν επιτέθηκαν οι Ιταλοί η ΚΕ του ΚΚΕ βγάζει μανιφέστο (7 Δεκεμβρίου 1940) που έλεγε τα εξής :

    Ο πόλεμος αυτός προκλήθηκε από τη Βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξας, ο δήμιος του λαού μας. Μα ούτε και πόλεμος για την απελευθέρωση των Ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας απ’ το ζυγό του ιταλικού φασισμού και της Αλβανικής αστοτσιφλικάδικης κλίκας, γι’ ατό ο πόλεμος αυτός δεν μπορεί νάχει καμμία σχέση με την ελευθερία»
    «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941 σελ. 509-510)»

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Κ ΑΠΡΕΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΕΦΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΥΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ. ΜΗΝ ΕΞΙΣΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕς ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ 3% Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΝΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΤΙ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΛΛΑΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ, ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΔΕΣ)ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ. ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ; ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΑΜ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΩΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΟΥ Κ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ; ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ, ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΕΣ Κ ΑΝΘΕΝΩΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ. ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΛΑΟ; Η Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ Κ ΤΣΙΠΡΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ; ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΡΑ Κ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΕΙΣ, ΛΑΟΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο όρκοι, δύο κόσμοι. [27-10-2012]

    Ο επίσημος “Ορκος του Ελασίτη”,

    (καθιερωμένος με απόφαση της ΠΕΕΑ ,Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης – “Κυβέρνησης του Βουνού”, το 1944 είναι ο εξής:

    “Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της πατρίδας.

    Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του. Για τον σκοπό αυτό θα υπακούω στις πράξεις και αποφάσεις της ΠΕΕΑ και θα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων μου και θα αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του ελληνικού λαού”.



    Ο επίσημος όρκος του ταγματασφαλίτη,

    «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.

    Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθεισομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.

    Γνωρίζω καλώς, ότι διά μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά εσύ 12:49...ΕΙΣΑΙ ΤΩΝ ΕΛΑΣΙΤΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ -ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΑ ΣΝΟΦΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΧΡΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΤΣΙΛΙΑΔΕΣ!ΣΦΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ!
      ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ!ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!
      ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!ΗΤΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
      ΕΚΑΝΑΝ "ΚΑΘΑΡΣΗ" ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΑΝ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΑΚΙΑ!
      ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ "ΟΔΗΓΙΕΣ" ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΤΙΜΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΟ "ΟΝΟΜΑ" ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!!
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ;
      NA TON BΡΩ ΤΟΝ "ΠΟΥΣΤΗ" ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΣΩ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ!

      ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΡΧΙΠΑΡΤΑΛΙΑ!
      ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΚΟΚΙΝΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ!ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ!ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΥΣΣΑ!
      ΦΑΓΑΤΕ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ!
      ΚΑΙ ΦΤΥΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΑΣΕΛΓΗΣΕΙ!...ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ!

      Οι κόσμοι δεν είναι δύο!!..δύο είναι ο βόθροι σας και συγκοινωνούν!

      Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ!!!
      ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ!
      ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΣΑΠΟΣΚΥΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΑΣΙΣΤΟΤΣΟΛΙΑΔΑΚΙΑ!

      ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ!
      ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ!
      ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΦΑΖΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ!
      ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ" ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!
      (ΑΛΛΑ ΤΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!).

      ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ή ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΑ" ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ!
      ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

      ..μας βάζεις να συγκρίνουμε τους όρκους "σας"!!
      Σώωωωωωωωωωωωωπα!!!..λες και έχουν καμιά ηθική αξία!!

      ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ!ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΑΣ!
      ΟΥΣΤ ΡΕ!ΔΡΟΜΟ ΡΕ ΚΑΙ ΟΙ "ΔΥΟ" ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
      ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ "ΘΕΟ" ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΑΣ!ΕΔΩ ΤΕΤΟΙΟ ΘΗΡΙΟ ΔΕΝ ΖΕΙ!"ΖΕΙΤΕ" ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ "ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ" ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΡΩΜΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!
      ΔΡΟΜΟ ΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
      ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ!
      ΟΥΣΤ!!ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΑΛΙΟΚΟΤΕΣ ΜΕ "ΚΛΑΡΩΤΕΣ" ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ ΡΑΜΕΝΕΣ ΜΕ ΞΕΝΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ!
      ΚΟΤΕΣ Ε ΚΟΤΕΣ!!
      ...ακούς εκεί...."ορκίστηκαν" και οι δυο τους....λέει!



      Διαγραφή
    2. Από που είσαι ρε 12:49 και ξέρεις και τους δύο όρκους;
      Σίγουρα θα έχεις συγγενείς και από τις δύο μεριές!
      Από το Μοριά τη Ρούμελη ή Θεσσαλός είσαι παλικάρι;
      Γιατί από εκεί ήταν κυρίως όλοι ανεξαιρέτως οι Ταγματασφαλίτες και οι Γερμανοτσολιάδες και φυσικά πάρα πολλοί Ελασίτες και μάλιστα οι περισσότεροι ήταν και συγγενείς μεταξύ τους πρώτου και δευτέρου βαθμού.
      Κουφό έ;
      Σε ένα σόι δυο κόσμοι.
      Σφάχτηκαν άγρια μεταξύ τους.Δεν έμεινε τίποτα όρθιο!
      Λέγε ρε στο σόι σου ήταν και από τις δύο μεριές;
      Εσύ με ποιούς είσαι τώρα δηλαδή;

      Διαγραφή
  4. Οδηγίες για την επικράτηση της ... επανάστασης

    Εξεδόθη από την ηγεσία του ΚΚΕ Πελοποννήσου, εντολή εφαρμογής μέτρων «ασφαλείας και στερέωσης της επανάστασης» και εστάλησαν προς τις τοπικές οργανώσεις, τον ΕΛΑΣ και την ΟΠΛΑ (μυστική δολοφονική υπηρεσία του ΚΚΕ) οι παρακάτω οδηγίες, που τις μεταφέρουμε από το βιβλίο του Κώστα Καραλή «Ιστορία δραματικών γεγονότων Πελοποννήσου 43-49» Α' Βραβείο Ιστορίας Ακαδημίας Αθηνών, σελ. 214.

    «Το πρώτο και κύριο μέτρο ασφάλειας της επανάστασης είναι ο αφοπλισμός της Μπουρζουαζίας και γενικά των κυριάρχων τάξεων και ο εξοπλισμός τον προλεταριάτου, καθώς και η εξουδετέρωση όλων των επικίνδυνων εχθρών της επανάστασης. Η εφαρμογή του μέτρου αυτού αρχίζει από την πρώτη στιγμή της ένοπλης εξέγερσης, αφοπλίζονται γενικά όλοι οι εχθροί της επανάστασης, είτε με τη βία, είτε με το καλό. Τους ίδιους τους εχθρούς τους μεταχειριζόμαστε ανάλογα με τη θέση και τη στάση τους απέναντι στην επανάσταση. Το προλεταριάτο καταρχήν δεν είναι αιμοβόρο στην επανάσταση του, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν οι αστοί, αν και θα είχε λόγους να είναι, είναι όμως αμείλικτα ενάντιο σ' όλους τους εχθρούς της επανάστασης και εφαρμόζει τη μαζική κόκκινη τρομοκρατία ενάντια σ' όλους εκείνους που επιβουλεύονται την εξουσία.

    Δεύτερο. Μόλις επικρατήσει η επανάσταση στην Πρωτεύουσα μεταφέρεται αμέσως ο πόλεμος έξω από την πόλη, στις επαρχίες, όπου εν τω μεταξύ έχει αρχίσει η εξέγερση. Ιδιαίτερα σ' όλα τα επαρχιακά κέντρα, αλλά και χωριά. Από την πρωτεύουσα μεταφέρονται δυνάμεις από ένοπλους εργάτες στην ύπαιθρο για την κεραυνοβόλα συντριβή όλων των εστιών αντίδρασης του εχθρού. Έτσι εξασφαλίζεται με συνδυασμένη δράση πρωτεύουσας και επαρχιών η νίκη της επανάστασης σ' ολόκληρη τη χώρα. Στην ύπαιθρο χρησιμοποιούμε και τον πόλεμο των ανταρτών, ιδιαίτερα όταν διαρκεί ο πόλεμος.

    Τρίτο. Παντού όπου νικούμε οργανώνουμε Σοβιέτ και προβαίνουμε άμεσα στη συγκρότηση του Σοβιετικού κράτους, εκμηδενίζοντας τελείως τον παλιό κρατικό μηχανισμό των κυριάρχων τάξεων.

    Τέταρτο. Προβαίνουμε αμέσως στη συγκρότηση τακτικού κόκκινου στρατού τον προλεταριάτου και της αγροτιάς».
    ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ???

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το οτι οι ταγματασφαλιτες ηταν προδοτες δεν σας απαλασσει απο τα δικα σας εγκληματα .

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΚΚΕ καμία αντίσταση δεν είχε κάνει μέχρι της 22 Ιουνίου 1941 που η Γερμανία επιτέθηκε κατά της Ρωσίας. Τότε το ΚΚΕ κάλεσε τον Ελληνικό λαό να υπερασπίσει την Σοβιετική Ένωση.

    Απόφαση της Κ.Ε του ΚΚΕ (1.8.1941) : «Το ΚΚΕ καλεί τον Ελληνικό λαό, όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις σε ένα Εθνικό Μέτωπο της απελευθερώσεως για την καθημερινή υποστήριξη και υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης»

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μανιφέστο της 3ης Μαΐου 1941 όπου το ΚΚΕ συμπεραίνει ότι «η συνέχισις του πολέμου της 28ης Οκτωβρίου 1940 έγινε αιτία να προκαλέσει την χιτλερική εισβολή» η οποία θα αποφεύγονταν αν το Έθνος μας «πετούσε τα όπλα και παραδινότανε ή συμμαχούσε με τον Άξονα, όπως ο ηρωικός Βουλγάρικος αδελφός» ! («Η ιστορία του ΚΚΕ», 1947, τόμος Α’)

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον Μάρτιο του 1941 μαίνεται ο πόλεμος στη Β. Ήπειρο. Οι Ιταλοί εξαπoλύουν την τελευταία τους επίθεση. Τότε η Κ.Ε του ΚΚΕ καλεί με ανακοίνωση την οποία κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου 1941 τους Έλληνες να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.

    «Η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας να πάρουν στα χέρια τους την διοίκηση των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές που να αντιπροσωπεύουν όλους, από τον στρατιώτη μέχρι τον στρατηγό, όσους συμφωνάνε σε τούτο το πρόγραμμα δράσης. Να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και να απαιτήσουν από το άλλο μέρος παραίτηση της Κυβέρνησης και σχηματισμό προσωρινής, αντιπολεμικής, αντιδιχτατορικής Κυβέρνησης μετώπου εθνικής σωτηρίας – ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των πολιτικών και στρατιωτικών συμφώνων που κλείστηκαν από τους Εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας προς την Σοβιετική Ένωση. Η Κ.Ε. καλεί την εργατική τάξη και ιδιαίτερα τους εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές και εργάτες πολεμικών εργοστασίων να εφαρμόσουν το πιο φαρδύ ενιαίο, εργατικό, αντιπολεμικό μέτωπο, με τους αρχηγούς και με τους εργάτες όσους συμφωνούνε στη πλατφόρμα του μετώπου εθνικής σωτηρίας – ειρήνης συγκροτώντας επιτροπές εργασιακές και σωματειακές ομάδες να παλέψουν με συγκεντρώσεις, με διαδηλώσεις, με οικονομική και πολιτική απεργία…Να κάνει (ο λαός) ότι μπορεί για να σταματήσει τον πόλεμο που έφερε η αγγλόδουλη σπείρα προκαλώντας την Ιταλική εισβολή…Να πάρη παράδειγμα ολόκληρος ο ελληνικός λαός από τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας.»

    Ο «ΗΡΩΪΚΟΣ» ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ» ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Σήμερον την 20ην Σεπτεμβρίου του 1944 εν Μελισσοχωρίω Μακεδονίας οι υπογεγραμμένοι αντιπρόσωποι του ΚΚΕ, του Βουλγαρικού Στρατού, του Ε.Λ.Α.Σ. και της Π.Ε.Ε.Α. συνεφωνήσαμε και αποφασίσαμε τα κάτωθι, προς ενίσχυσιν του κοινού απελευθερωτικού μας αγώνος καθώς και δια την μελλοντικήν μας συνεργασίαν.

    ΑΡΘΡΟΝ 1ον. Άμεσος υποστήριξις του Ε.Λ.Α.Σ. με πολεμικόν υλικόν δια του Βουλγαρικού Στρατού.

    ΑΡΘΡΟΝ 2ον. Ό Βουλγαρικός Στρατός δεν θα επιτεθή κατά του Ε.Λ.Α.Σ. και θα υποστήριξη τας επιχειρήσεις του και εναντίον Κυβερνητικών Στρατευμάτων και εναντίον Εθνικιστικών Σωμάτων.

    ΑΡΘΡΟΝ 3ον. Κατά την Αγγλοαμερικανικήν απόβασιν εν Ελλάδι ο Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται να συμπεριλάβη εις τας τάξεις του Βουλγαρικά Στρατεύματα και να τα υποστηρίξη.

    ΑΡΘΡΟΝ 4ον. Κατά την απόβασιν θα ενωθούν τα Βουλγαρικά Στρατεύματα και ο Ε.Λ.Α.Σ.

    ΑΡΘΡΟΝ 5ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται εν περιπτώσει υποχωρήσεως να υποστήριξη τα Βουλγαρικά Στρατεύματα μέχρι συνόρων.

    ΑΡΘΡΟΝ 6ον. Όλο το Βουλγαρικό πολεμικό υλικό το ευρισκόμενον εις Μακεδονίαν και Θράκην θα παραχωρηθή εις τον Ε.Λ.Α.Σ.

    ΑΡΘΡΟΝ 7ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει τον έφοδιασμόν του Βουλγαρικού Στρατού.

    ΑΡΘΡΟΝ 8ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει την προστασίαν της Βουλγαρικής μειονότητας και της περιουσίας αυτής και θα διευκολύνη έφ' όσον αύτη θα ζήτηση την αναχώρησίν της εις την Βουλγαρίαν, συναποκομίζουσα και την περιουσίαν της.

    ΑΡΘΡΟΝ 9ον. Από κοινού άγων εναντίον εκείνων πού εναντιούνται εις τον Ε.Λ.Α.Σ. και το ΚΚΕ.

    ΑΡΘΡΟΝ 10ον. Το ΕΑΜ, το ΚΚΕ και ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνουν να σχηματίσουν μίαν Διεθνή Μακεδονίαν μετά το τέλος του πολέμου.

    ΑΡΘΡΟΝ 11ον. Κατάργησις συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας - Ελλάδος και Σερβίας.

    ΑΡΘΡΟΝ 12ον. Ουδείς Βούλγαρος θα συλληφθή εν Μακεδονία και Θράκη από τον Ε.Λ.Α.Σ.



    Εν Μελισσοχωρίω την 20η-9-1944

    Δια το Κ.Κ. Βουλγαρίας: Φιλίπποβιτς, Γραμ. Βουλγαρικής Λέσχης

    Δια τον Βουλγαρικόν Στρατόν: Γιούνωφ, Υπολοχαγός

    Δια τον Ε.Λ.Α.Σ.: Αυγερινός

    Δια την Π.Ε.Ε.Α.: Στασινόπουλος»

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λογικά, 70 περίπου χρόνια μετά την Κατοχή, θλιβερά «ντοκουμέντα» σαν τον «Λόγο της Δεσφίνας», το «Σύμφωνο του Πετριτσίου», του Μελισσοχωρίου και του Λειβαδίου», ή την δήθεν «Πανελλαδική Διάσκεψη του ΚΚΕ που αποφάσισε τον μη καθορισμό συνόρων», θα έπρεπε να εκτίθενται σε κάποιο μουσείο ψυχρού πολέμου, δείγμα μιας εποχής που ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Δόξα τω Θεώ, αν θέλει κανείς να φορτώσει με κατηγορίες το ΚΚΕ, έχει μπόλικες και πραγματικές να επικαλεστεί. Δυστυχώς στην ξοφλημένη και παντελώς αστοιχείωτη Ελλάδα, τα μορμολύκεια της αλήστου μνήμης εθνικοφροσύνης, βρυκολακιάζουν για να ψαρέψουν στα θολά νερά μιας νεολαίας έτοιμης να ακολουθήσει τον οποιονδήποτε κρατάει στο μανίκι του «αποκαλύψεις» και «ξεμασκαρέματα», αλλά ανεκπαίδευτης να ανηφορίσει τα σκαλιά μιας (ανύπαρκτης σχεδόν) Βιβλιοθήκης για να γνωρίσει την ιστορία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δε θέλει δεύτερο Σαγγάριο» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 11-16).

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια ζωή πουλημένοι. Πως είναι δυνατόν να δεχθούν τους Βουλγαρο -φασιστοοχρανίτες συνεργάτες των Γερμανών στην περίοδο της κατοχής, ως μεταμορφωμένους αριστερούς Σνοφίτες στις τάξεις του Ε.Α.Μ μόνο και μόνο, για να αυξήσουν την δύναμη τους και να πουλήσουν ή να μοιράσουν και να μοιραστούν χώρες και έθνη με βάση τις διεθνιστικές τους θεωρείες περι των νεων χαράξεων απο τις διαμορφώσεις των συνόρων στην ευρύτερη Βαλκανική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την εποχή του νέου φασισμού είναι αναμενόμενο να ανασύρονται από κάθε λογής τύπους τα πλαστά "σύμφωνα" πετριτσίου και μελισσοχωρίου και ό,τι άλλο κατασκεύασμα της ασφάλειας της περιόδου του εμφυλίου και λίγο μετά. Αυτά η ιστοριογραφία τα έχει λήξει εδώ και δεκαετίες. Τα πετούσαν μόνο για να αποτινάξουν οι γερμανοτσολιάδες την ρετσινιά του προδότη. Ακόμα και ο Γκουντχάουζ αναφέρει ότι είναι πλαστά.

    Είσαι όμως άτυχος μέσα στην ψυχική παράκρουσή σου. Έχουμε προλάβει την γενιά της Αντίστασης και ξέρουμε από πρώτο χέρι που τάχθηκε ο καθένας. Εύχομαι γρήγορα περαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ουστ διαστρεβλωτες και φασιστακια, βρωμικος ο ρολος σας οπως τοτε.
    Ψευτικα στοιχεια και ανακοινωσεις, με αποκορυφωση τη συνεργασια με το φασιστικο Βουλγαρικο στρατο που ειναι γραμμενο στη... καθαρευσα! Δεν ειμαστε σαν τα μουτρα σας να μιλαμε αυτο το απαισιο κραμα αρχαιων και δημοτικης.

    Γραμμα Ζαχαριαδη κατα τη διαρκεια της εισβολης:
    <>

    Ταυτοχρονα χιλιαδες φυλακισμενοι του αποτυχημενου φασιστα Μεταξα (γιατι ουτε σε αυτο δε πετυχατε, να κανετε Φασισμο της προκοπης) ζητησαν να σταλθουν αμεσα στο Μετωπο απο τους τοπους φυλακισης!
    Οσο και να θελετε η ιστορια εχει γραφτει και προδοτες ειστε εσεις και οι προγονοι σας! Αιντε σφαξτε Ελληνες πατριωτες και ξεκοιλιαστε χωρικους στο Διστομο οπως εκαναν τοτε οι "συντροφοι" σας και αφηστε τους πραγματικους πατριωτες στην ησυχια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ’ αρχάς, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δεν επεβλήθη δια της βίας. Ο Ι. Μεταξάς ήταν ήδη πρωθυπουργός της Ελλάδος από τον Απρίλιο του 1936, με την υποστήριξη όλων των κομμάτων της βουλής – εκτός του ΚΚΕ. Από τότε άρχισε το ΚΚΕ την έφοδο για κατάληψη της εξουσίας, οργανώνοντας απεργίες και αιματηρές συγκρούσεις με τον Στρατό και την Χωροφυλακή. Εξήγγειλε δε γενική πανελλαδική απεργία για την 5η Αυγούστου, που θα σήμαινε την αρχή εμφυλίου πολέμου, όπως στην Ισπανία. ‘Όμως, μια ημέρα νωρίτερα τους πρόλαβε ο Ι. Μεταξάς και με δύο διατάγματα διέλυσε την βουλή και τα κόμματα, ενώ ανέστειλε και ορισμένα άρθρα του Συντάγματος. Έτσι, χωρίς να ανοίξει μύτη, προέκυψε το εθνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Εν συντομία, μερικά από τα κυριότερα επιτεύγματα του Ι. Μεταξά (τα οποία καταργούνται στις μέρες μας από τις κυβερνήσεις του Μνημονίου):

      1ον) Εξαφάνιση της ανεργίας.
      2ον) Ίδρυση του ΙΚΑ, της ΓΣΕΕ και της Εργατικής Εστίας.
      3ον) Καθιέρωση της αδείας μετ’ αποδοχών.
      4ον) Καθιέρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
      5ον) Καθιέρωση του δώρου και των αμειβομένων υπερωριών.
      6ον) Καθιέρωση της αργίας της Κυριακής.
      7ον) Επιβολή κατωτάτου ορίου μισθών και ημερομισθίων (ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα).
      8ον) Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς ως Εθνικής Εργατικής Εορτής.
      9ον) Απαγόρευση της εργασίας ανηλίκων.
      10ον) Υποχρεωτική προικοδότηση των εργατριών από τους βιομηχάνους.
      11ον) Δωρεάν εισιτήρια στους εργάτες για το θέατρο, τον κινηματογράφο κ.α. εκδηλώσεις, μέσω της Εργατικής Εστίας.
      12ον) Πλήρης διαγραφή των αγροτικών χρεών.
      13ον) Ίδρυση της Εθνικής Οργανώσεως Νεολαίας (ΕΟΝ).
      14ον) Αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των, ανύψωση του ηθικού των, κατασκευή της «Γραμμής Μεταξά». Τα αποτελέσματα φάνηκαν στο Έπος του ’40.
      15ον) Αξιοποίηση του εθνικού πλούτου, με γεωτρήσεις για την ανεύρεση και άντληση των πετρελαίων μας –κατ’ αρχάς- στην περιοχή του Κατακώλου Ηλείας. Εάν δεν ερχόταν ο πόλεμος και διατηρείτο το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, η Ελλάς θα ήτο από την δεκαετία του ’40 μια πάμπλουτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα και δεν θα φθάναμε ποτέ στα σημερινά χάλια!

      «Λαομίσητος», λοιπόν, ο Ι. Μεταξάς, συμφώνως με τους κομπλεξικούς μαρξιστές. Για να δούμε τι λέει επ’ αυτού ο Μίκης Θεοδωράκης («Καθημερινή» της 29/10/2006): «Ο θάνατος του Μεταξά ήταν ένα μεγάλο σοκ. Στην Τρίπολη, πρέπει να σου πω ότι έγιναν μνημόσυνα σε διάφορες εκκλησίες. Κι εμείς πήγαμε σε μια εκκλησία, όχι στη Μητρόπολη, σε μια άλλη, πιο μικρή. Την ώρα λοιπόν του μνημοσύνου, ο κόσμος έκλαιγε τόσο γοερά, ώστε από τη μία εκκλησία στην άλλη άκουγες τα κλάματα. Έκλαιγε όλη η πόλη για τον Μεταξά». Ας πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη. Για να δούμε, λοιπόν, τι λέει και ο γνωστός αριστερός συγγραφεύς Βασίλης Ραφαηλίδης («Ιστορία του νεοελληνικού κράτους 1830-1974»): «Ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και να μην παραποιούμε την ιστορία μας. Ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του, αγάπησε τον Μεταξά».

      ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.