Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την «έξωση σπουδαστών από τις εστίες του ΤΕΙ Φλώρινας»

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου με θέμα την «έξωση σπουδαστών από τις Εστίες στο ΤΕΙ Φλώρινας».
Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται αναλυτικά:

Διαμαρτυρία στη Διεύθυνση των Εστιών στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας (Παράρτημα Φλώρινας) πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Εστιών, οι σπουδαστές του Παραρτήματος Φλώρινας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, απαιτώντας την κάλυψη όλων των αναγκών των σπουδαστών για δωρεάν στέγαση, καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους, επειδή οι οικογένειές τους αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος στέγασης.
Μέχρι πέρσι στις Εστίες του ΤΕΙ φιλοξενούνταν 82 σπουδαστές και ικανοποιούνταν σχεδόν όλες οι αιτήσεις που κατατίθονταν. Φέτος οι αιτήσεις πολλαπλασιάστηκαν και το ΤΕΙ αποφάσισε να πετάξει έξω, – και μάλιστα μεσούσης της εξεταστικής περιόδου, – όλους τους σπουδαστές που είναι σε μεγάλα εξάμηνα. Όπως καταγγέλουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εστιών, στην πλειοψηφία τους οι σπουδαστές του ΤΕΙ Φλώρινας (και, φυσικά, μαζί και αυτοί που πετιούνται έξω από τις Εστίες) είναι παιδιά φτωχών εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που βιώνουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να εργάζονται, με αποτέλεσμα, κάποιοι να καθυστερούν τις σπουδές τους. Σήμερα αυτοί οι σπουδαστές, άλλοι σε μικρότερα εξάμηνα και άλλοι στο πτυχίο, οδηγούνται στο να εγκαταλείψουν οριστικά τις σπουδές τους, καθώς αδυνατούν να καλύψουν το κόστος στέγασης.
Με δεδομένη την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, εξαιτίας της υποχρηματοδότησής τους, το πρόβλημα από το Σεπτέμβρη θα είναι πιο οξύ.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα πρόκειται να λάβει, ώστε να μην πεταχτεί κανένας σπουδαστής από τις Εστίες στο ΤΕΙ Φλώρινας, καθώς και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των σπουδαστών για δωρεάν στέγαση.

4 σχόλια:

  1. έλεος έχετε κουράσει.Ξαφνικά σας έπιασε το ενδιαφέρον για το ΤΕΙ.καταρχήν δεν υπάρχει καμία επιτροπή αγώνα σπουδαστών εστίας και ότι άλλο βαφτίζεται μόνοι σας.Δεύτερον κανένας σπουδαστής δεν πετάχτηκε έξω απο το ΤΕΙ.όπως γίνεται εδώ και χρόνια τα δωμάτια αλλάζουν κάθε Σεπτέμβρη.στο τέλος δηλαδή του ακαδημαϊκού εξαμήνου.τρίτον και πιο σημαντικό υπάρχουν και κάποιοι κανονισμοί, δεν μπορεί να μένουν παιδιά στις εστίες οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα εξάμηνα τους.Γιατί δε λέτε την αλήθεια ότι το μόνο θέμα σας είναι τα περισσότερα άτομα που μένουν στις εστίες είναι μέλη του παμε και του κκε και μάλιστα μένουν απ την αρχή των σπουδών τους.δηλαδή εδώ και 4 χρόνια.έλος δηλαδή το ζόρι σας είναι μόνο ότι δε θα έχετε άτομα να κουνάνε τις σημαιούλες του κόμματος σας στον πεζόδρομο και φέτος.μια πρόσφατη ανακοίνωση της διεύθυνσης ( η διαδικασία παραχώρησης δωματίου στην Εστία της Σχολής διέπεται από κανόνες. Ο σημαντικότερος αυτών είναι η ετήσια παροχή δωματίου και η υποβολή εκ νέου δικαιολογητικών στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς. ΟΥΔΕΠΟΤΕ δεν παραχωρήθηκε δωμάτιο σε σπουδαστή για το πέρας των Σπουδών του. Στα πλαίσια της παραπάνω διαδικασίας συμβαίνει κάθε χρόνο οι ένοικοι της Εστίας να διαφοροποιούνται ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί. Κανένας λοιπόν δεν εκδιώχθηκε από την Εστία της ΣΤΕΓ γιατί

    το δωμάτιο που τους είχε παραχωρηθεί ήταν για το ακαδ. έτος 2011-2012
    υπήρξαν αιτήσεις από συναδέρφους σας φοιτητές με χαμηλότερα εισοδήματα.
    Παρακαλούμε πολύ λοιπόν, να μην διαστρεβλώνονται τα πάντα και να μην ακυρώνονται από έλλειψη ενημέρωσης, όλες οι προσπάθειες της Διοίκησης της Σχολής και του Ιδρύματος για αξιοπρεπή διαβίωση και δίκαιη μεταχείριση των φοιτητών μας)έχετε κουράσει πραγματικά,να αλλάξουμε δηλαδή τους κανονισμούς να βρούμε παραπάνω δωμάτια για να βολέψουμε τα μέλη του παμε.
    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΟΡΙΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια, ο Γραμματέας της ΔΑΠ εκφράζει τη διοίκηση του ΤΕΙ; Με ποιά ιδιότητα απαντάει σαν να είναι εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του ΤΕΙ; Δεν υπάρχουν αρμόδια όργανα να απαντήσουν; Δεν υπάρχει Υπουργός, προς τον οποίο απευθύνεται η Ερώτηση, να απαντήσει αρμοδίως, αφού ζητήσει την άποψη των οργάνων Διοίκησης του ΤΕΙ; Μήπως τελικά αυτό αποδεικνύει τις διαπλοκές που υπάρχουν, τις οποίες πολλές φορές έχει καταγγείλει η Πανσπουδαστική και η ΚΝΕ και η οποία δεν αφορά μόνο το ΤΕΙ της Φλώρινας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ορθογραφία και το συντακτικό του κ. Σκορίνη ακυρώνουν το περιεχόμενο των λεγομένων του. Αυτή είναι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευσή μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ αν και ανορθόγραφος και αγράμματος με ένα πτυχίο τεχνολόγου γεωπόνου έχω καταφέρει πολλά περισσότερα για το ΤΕΙ Φλώρινας και για το συμφέρον όλων των φοιτητών.όποιος θέλει μπορεί να έρθει σε επαφή με τα αρμόδια όργανα του ΤΕΙ.απο μορφωμένους έφτασε η Ελλάδα εδώ που έφτασε.εγώ σαν γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ τουλάχιστον πήγα με τα δεδομένα του τει,αν και ορφανός δεν πήρα δωμάτιο ποτέ μου γιατί υπήρχαν συνάδελφοί μου που τηρούσαν τις προϋποθέσεις.δεν τα έβαλα με τη διοίκηση και με το τει επειδή δεν τηρούσα τις προϋποθέσεις. εδώ κάποιοι το παίζουν συνδικαλιστές επειδή δεν μπορούν πλέον να πάρουν δωμάτιο ενώ έχουν φτάσει το 10 και 12 εξάμηνο σπουδών.ε δεν το ξέραμε να σπουδάζουμε για χρόνια και όλα να είναι δωρεάν.ΣΚΟΡΙΝΗς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.