Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ένα γράμμα στη δασκάλα μου κ. Δόμνα Ευνουχίδου

Τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν πολλά για σας κ. Ευνουχίδου, πρώην πια Διευθύντρια του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Τα blogs της Φλώρινας βομβαρδίζονταν καθημερινά από ανώνυμα σχόλια ανθρώπων, που κατεξοχήν θεωρώ δε σας γνώρισαν ποτέ.
Αισθάνθηκα λοιπόν την ανάγκη να πω επώνυμα και δημόσια δυο λόγια από καρδιάς και να καταθέσω την προσωπική μαρτυρία ενός μαθητή σας, για το ποια είστε πραγματικά. Είναι το λιγότερο που οφείλω να κάνω σε σχέση με αυτά, που εσείς μας χαρίσατε.
Όταν τον Οκτώβρη του 2007 αναλάβατε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Ωδείου μας, όλοι νιώσαμε δέος, που μια διεθνούς φήμης πιανίστα με τέτοια λαμπρή καριέρα και όνομα, δέχθηκε να έρθει στην ακριτική μας Φλώρινα και να την υπηρετήσει, κάτι που πολλά γνήσια παιδιά της δεν κάνουν.
Αν και δεν ήταν στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντά σας, αφιερώσατε σε πολλούς μαθητές του ωδείου, αρκετό από τον πολύτιμο προσωπικό σας χρόνο. Καθίσατε δίπλα μας, μας δώσατε τα φώτα σας, μεταλαμπαδεύσατε σε μας τις γνώσεις σας και κυρίως την αγάπη σας για τη μουσική και το πιάνο.
Μας κάνατε να καταλάβουμε πως αν ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό που κάνουμε θα πετύχουμε. Μας μάθατε να αγαπάμε τη μουσική, να μη βαριόμαστε τη μελέτη, να θέτουμε υψηλούς στόχους και να προσπαθούμε να τους πετύχουμε. Πιστέψατε σε μας. Ήσαστε δίπλα μας σε κάθε δύσκολο και σημαντικό μας βήμα. Με την άοκνη καθοδήγησή σας , που ενίσχυε και υποστήριζε το έργο των καθηγητών μας, μας ανοίξατε δρόμους και χαράξατε ορίζοντες που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ πως θα διαβούμε.
Έτσι άρχισαν να έρχονται, η μια πίσω από την άλλη, οι επιτυχίες και οι διακρίσεις πολλών μαθητών του Ωδείου τόσο σε πανελλήνιο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το συνολικό σας έργο πολύτιμο και η προσφορά σας ανεκτίμητη.
Γράψατε με ανεξίτηλο μελάνι στην ψυχή μου κ. Ευνουχίδου. Πάντα θα υπάρχει στην καρδιά μου η θερμή σας ενθάρρυνση, τα καλά σας λόγια (πολύ σημαντικά από τα δικά σας χείλη), η ευγενική σας μορφή και το ειλικρινές σας χαμόγελο.
Απλά και από τα βάθη της ψυχής μου ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, σε σας καλή μου δασκάλα.
Ελπίζω κι εύχομαι να κρατήσετε από εμάς μόνο τις ευχάριστες αναμνήσεις και να μας θυμάστε πάντα με αγάπη, όπως θα κάνουμε κι όλοι εμείς που πράγματι σας γνωρίσαμε.

Σελεμίδης Αντώνης
φοιτητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Παν/μίου Μακεδονίας (τάξη ειδίκευσης πιάνου) & του Β’ Έτους Ανωτέρας πιάνου της κ. Ευνουχίδου

1 σχόλιο:

  1. Πόσο λίγο φαίνεται οτι ήσουν ευνοημένος οικογενειακώς.........ένας άλλος μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.