Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ένα παραμύθι δίνει ζωή στη λίμνη Πρέσπα

Το χωριό όπου κάποτε ζούσαν οι πρόγονοί τους βυθίστηκε στη λίμνη Πρέσπα πριν από πολλά χρόνια. Οι μικροί μας ήρωες, η Ζωή και ο Μιχάλης θέλουν να το βρουν και γι’ αυτό πρέπει να βάλουν ειδικές στολές, μάσκες και βατραχοπέδιλα και να βουτήξουν στη λίμνη για να φτάσουν στο βυθό της.
Έτσι ξεκινούν οι υποβρύχιες περιπέτειές τους... Έτσι βέβαια ξεκινά και η περιβαλλοντική εκπαίδευσή τους και όχι μόνο για τη Ζωή και τον Μιχάλη αλλά και για όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής των Πρεσπών, για τα οποία δημιουργήθηκε το εν λόγω παραμύθι.

Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών
Πρόκειται στην ουσία για ένα παιχνίδι-παραμύθι που δημιουργήθηκε από την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE «Ενημέρωση και Επικοινωνία» και θα μοιράζεται κάθε μήνα στα παιδιά των δημοτικών σχολείων του Αγ. Γερμανού, του Ανταρτικού, της Κρυσταλλοπηγής και στην παιδόπολη «Αγία Ολγα» Φλώρινας.
Η εικονογράφηση του παραμυθιού έχει γίνει από τον Σάκη Γεωργιάδη. Η ιστορία εξελίσσεται σε 12 τεύχη και τα παιδιά των σχολείων, κάθε μήνα, μέσα από δραστηριότητες ή γρίφους, ανακαλύπτουν, μαζί με τους ήρωες, το βυθισμένο χωριό, ενώ η Ζωή και ο Μιχάλης, οι ήρωες του παραμυθιού, αφηγούνται την ιστορία των Πρεσπών, όπως τους την έχει διηγηθεί ο παππούς τους, ο οποίος τους αποκάλυψε ότι στην αρχή υπήρχε μόνο μία μικρή λίμνη.
Το περιβαλλοντικό παιχνίδι ξεκίνησε τον Οκτώβριο με την έκδοση του πρώτου τεύχους που μοιράστηκε στους μαθητές και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία της προετοιμασίας το πέμπτο τεύχος.
Παράλληλα, στα παιδιά των σχολείων έχει δοθεί μια ειδική αφίσα, όπου κολλούν αυτοκόλλητα τα οποία περιέχονται σε κάθε τεύχος, με ενδημικά είδη που ζουν στη λίμνη Πρέσπα και για τα οποία μαθαίνουν πολλά και σημαντικά στοιχεία, αφού αποτελούν το περιβάλλον τους

Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.