Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Θα απέχει η μείζων μειοψηφία από την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας

Από την έναρξη της θητείας του νέου δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να λειτουργήσουμε με συναινετική διάθεση, όπως άλλωστε προστάζουν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα του δήμου και των συνδημοτών μας. Η καλοπροαίρετη στάση μας φαίνεται πως έχει εκληφθεί ως αδυναμία και κατ’ επανάληψη παρερμηνευτεί από τον κ. δήμαρχο.
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, της 4ης Ιουλίου 2011, ο κ. δήμαρχος βρήκε συμπαραστάτη, στην τακτική του αυτή, εκτός από δημοτικούς συμβούλους τους συνδυασμού του και την ίδια την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Η κα πρόεδρος, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας συλλογικού οργάνου και δη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έθεσε σε ψηφοφορία δεύτερη πρόταση - πέραν του εισηγητή – συμβούλου της μειοψηφίας και συγκεκριμένα του κ. Καραντζίδη.
Το θέμα αφορούσε στον «καθορισμό εξόδων παράστασης προέδρου και αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού». Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου καθορίζει ότι τα έξοδα παράστασης του προέδρου θα πρέπει να κυμαίνονται από 1.000 έως 1.400 ευρώ και του αντιπροέδρου στο 40% των εξόδων παράστασης του προέδρου.
Η πρόταση του εισηγητή ήταν για το μέγιστο αυτών των αποδοχών (1.400 ευρώ). Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο κ. Καραντζίδης πρότεινε η αμοιβή αυτή να είναι λιγότερο προκλητική για το κοινό αίσθημα και να καθοριστεί στο ελάχιστο (1.000 ευρώ), πρόταση με την οποία συμφωνούσαμε και εμείς και πρόθεσή μας ήταν να τη ψηφίσουμε.
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, η κα πρόεδρος έθεσε σε ψηφοφορία μόνο την πρόταση του εισηγητή και αυτή ήταν η αιτία έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Αιμίλιου Ασπρίδη και της προέδρου, η οποία κατέληξε στην ακραία απαίτησή της να αποβληθεί για 5 λεπτά από την αίθουσα ο κ. Ασπρίδης.
Ο κ. Ασπρίδης αποχώρησε οριστικά από την αίθουσα και μετά από αυτόν, ακολουθήσαμε και οι υπόλοιποι σύμβουλοι του συνδυασμού μας.
Κατά την αποχώρηση του ο κ. Ασπρίδης δέχτηκε φραστική επίθεση με χυδαίο υβρεολόγιο από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, ο οποίος αν και κλήθηκε να ανακαλέσει δεν το έκανε.

ΕΠΕΙΔΗ
α) η στάση της προέδρου είναι προσβλητική, όχι μόνο για τα μέλη του συνδυασμού μας, αλλά και για το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου.
β) η απόφαση που ελήφθη στο συγκεκριμένο θέμα είναι κατάφωρα παράνομη και θα ζητήσουμε την ακύρωσή της.
γ) ο υβριστής δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν είχε το σθένος ούτε καν να ζητήσει στοιχειωδώς συγνώμη.
δ) στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δημάρχου παραποιούνται τα πραγματικά γεγονότα, με αποκορύφωμα τη ψευδή αναφορά για δήθεν απειλητικές εκφράσεις του κ. Ασπρίδη προς το προεδρείο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
ε) ο κ. δήμαρχος με τέτοια τεχνάσματα προσπαθεί να αποφύγει την ουσία των θεμάτων που απασχολούν τους δημότες, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η απαίτησή μας για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΦ.

Για όλα τα παραπάνω και ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, αποφασίσαμε – με όλο το σεβασμό προς τους συναδέλφους μας δημοτικούς συμβούλους – να μην παραστούμε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011.

Υ.Γ.: Το παρόν δελτίο Τύπου κοινοποιείται και στην κ. πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, για να το αναγνώσει - όπως οφείλει – στην έναρξη της συνεδρίασης.

Για το συνδυασμό «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας»
Ο επικεφαλής
Αιμίλιος Ασπρίδης
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Κωνσταντίνος Τσακμάκης
Αλέξανδρος Ακριτίδης
Γεώργιος Απιδόπουλος
Μιχαήλ Τσιώκας
Νικόλαος Καρυπίδης
Ευάγγελος Στάιος
Ευδοξία Κωτσαλίδου

12 σχόλια:

  1. Peite poios einai o Dimotikos symboulos pou eksivrise.Na mathoume to poion tou. Ti einai auta re? pou nomizoun oti vriskontai? h eptaetia perase. tis apeiles na tis valoun sto .... Isos ekei na piasoun topo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος είναι αυτός που έβρισε. Γιατί δεν τον κατονομάζατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ax aytos o kalykratis!!! stablos giname!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ζετακι είναι σε φόρμα το τελευταίο καιρό, σε λίγο
    Θα βγάλει και σφυρίχτρα στο Δ.Σ . και εκτός από την
    Αποβολή πεντάλεπτου θα έχει και τεχνική ποινή,
    Τότε να δούμε ποιος θα κουνιέται εκεί.
    Αχ ρε βοσκοπουλε σε λίγο και η παράταξη σου θα σε βαράει.
    ΘΑ ΠΡΩΤΙΝΟ ΜΙΑ ΛΥΣΕΙ.
    ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΤΕ
    ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΑ.
    Υ.Γ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΑ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΜΕ ΝΟΜΟ
    ΤΟΥ 89 ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΟ ΛΑΘΟΣ .
    ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΥΝ ΚΑΝΕΤΕ
    ΤΣΑΜΠΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΜΗΝΙΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ!!!
    ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕΒΑΣ…ΝΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΤΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ!!!
    ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΑΣ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΔΑΚΑ... ΕΧΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ Ε??? ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΡΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΑΚΟ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ...ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ...ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΗΝ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ....ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!! ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΩΡΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ. Α Ι Σ Χ Ο Σ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. fainetai oti apo tin xidaiotita tou aspridi na apokalesei ipotaktikous diladi doulous 20 dimotikous simvoulous thixtike mono enas kai apantise analoga.oi ipoloipoi ti ekanan to dextikan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΠΩΣ ΑΠΕΧΕΙ Ο ΑΣΠΡΙΔΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ;ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΤΕΕΕ ΡΕΕΕΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά μαθαίνω πως ο Μπαρδάκας ήταν ο υβριστής του Ασπρίδη και μάλιστα με βαριές βρισιές, είναι καιρός κάποιος να του πει να ηρεμήσει και να ασχοληθεί (αν μπορεί)με τα προβλήματα του δήμου και όχι με τα γλυψίματα που κάνει στον Βοσκόπουλο για να του δώσει καμία θέση. Βέβαια αυτή ή τακτική απέδωσε σε άλλους νεαρούς συμβουλους (ΔΕΥΑΦ, ΑΝΦΛΩ) που εξασφάλισαν έναν καλό μεροκάματο, οπότε γιατί να μείνει αδικημένος ο Μπαρδάκας.
    Να είστε σίγουροι ρε μάγκες ότι σας έχουμε πάρει όλοι χαμπάρι γιατί τα κάνετε όλα αυτά και τι ζητάτε.Και μαζευτήκατε πολλοί και από όλα τα κόμματα γύρω του, όπως ο συντάκτης των Δελτίων Τύπου του δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΤΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΤΟ Δ.Σ. ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

    ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ/ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΕΠΟΥΣΙΩΔΗ.

    ΕΡΩΤΩ:
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΕΣΤΩ ΜΙΚΡΩΝ), ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ?

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ "ΗΓΕΜΟΝΙΚΗ"/ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ),ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!
    ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΙΧΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ?
    ΕΠΕΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ "ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ" Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΝΟΗΤΟΥΣ" ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ/ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΝΑ "ΑΠΑΝΤΑ"
    ΣΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ,ΝΕΟ Δ. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.