Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πρόεδρος Μελίτης: "Είμαι περήφανους για τους Βούλγαρους & Τούρκους, όχι για τους Έλληνες"

Ο ανεκδιήγητος πρόεδρος της Μελίτης στη Φλώρινα, ο οποίος δήλωσε ότι στο χωριό του ζουν μόνο "Μακεδόνες" (εννοώντας όσους δηλώνουν ότι είναι Σλαβικής καταγωγής κι όχι Ελληνικής), κάλεσε στις εκδηλώσεις της 19ης & 20ης Ιουλίου 2011, την παράνομη "Τουρκική Ένωση Ξάνθης" (İskeçe Türk Birliği), η οποία συμμετείχε με το χορευτικό της συγκρότημα. Δήλωσε "ευτυχισμένος" που φιλοξενεί "Τούρκους" από τη "Δυτική Θράκη", προχώρησε ο ίδιος στον ετεροπροσδιορισμό τους ως "Τούρκων", παρά τις συνθήκη της Λωζάνης* την οποία θα έπρεπε να αναγνωρίζει ως Έλλην πολίτης και μάλιστα δημοτικός άρχων, άσκησε εξωτερική πολιτική, βάφτισε την...
διοικητική περιφέρεια της Ελληνικής Δημοκρατίας στην οποία είναι αιρετός ως "Αιγαιακή Μακεδονία", ετεροπροσδιορίζοντας τους κατοίκους αυτής ως "Αιγεάτες Μακεδόνες" και προσέβαλλε με απαξίωση τη χώρα της οποίας υπήκοος είναι και στην οποία έχει και υποχρεώσεις, εκτός από δικαιώματα.
Η κοινότητα της οποίας είναι πρόεδρος χρηματοδοτείται από τον ελληνικό προϋπολογισμό και επίσης έχει υποχρεώσεις κι όχι μόνο δικαιώματα.
Ο Πάντε Ασλάκοφ λοιπόν, έχει και υποχρεώσεις που δεν τηρεί (ανάμεσα σε αυτές και φορολογικές!) και είναι πολύ σοβαρές (θα αναφερθούμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες για αυτές και σας προϊδεάζουμε ότι ήδη θα έπρεπε να έχει εκπέσει του αξιώματός του!)

*Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΘΡΑΚΗΣ

Γενικά

Βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, μετά την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, παρέμειναν 86.000 μουσουλμάνοι στην Θράκη. Εξ’ αυτών, 39.000 τουρκικής καταγωγής, 35.000 Πομάκοι και 12.000 Αθίγγανοι. Κατ’ αντίθεσιν προς την τύχη της ελληνικής μειονότητος στην Τουρκία, η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ευημερεί και αριθμεί σήμερα πολύ περισσότερα των 100.000 μελών.

Η Ελλάδα εφαρμόζει με συνέπεια στη Θράκη την αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας, όλων των πολιτών της. Η πολιτική αυτή διέπεται από το σεβασμό των Συμφωνιών της Λωζάννης και των διατάξεων του Διεθνούς Δικαίου για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Τα δικαιώματα των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης διαφυλάσσονται πλήρως και προστατεύονται αποτελεσματικά σε μια δημοκρατική κοινωνία, όπου επικρατεί κράτος δικαίου. Η ελληνική νομοθεσία περιλαμβάνει ειδικά μέτρα υπέρ της μουσουλμανικής μειονότητας και συνάδει προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) καθώς και με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα μέλη της μειονότητας συμμετέχουν στην πολιτική ζωή τόσο στο εθνικό όσο και στο τοπικό επίπεδο. Κατά τις τελευταίες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές (2006), εξελέγη σημαντικός αριθμός (περίπου 280) μουσουλμάνων δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων, καθώς και Δημάρχων, ενώ επίσης ο Αντινομάρχης Ροδόπης είναι Μουσουλμάνος. Σε εθνικό επίπεδο, η μειονότητα εκπροσωπείται πάντοτε στην Βουλή των Ελλήνων. Σήμερα διαθέτει ένα βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Στη Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται η ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα. Τα μέλη της είναι ελεύθερα να δηλώσουν την εθνοτική τους καταγωγή (τουρκική, πομακική ή αθιγγανική), να μιλούν τις γλώσσες τους, να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να τηρούν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό από το ελληνικό κράτος είναι η προσπάθεια καθιέρωσης μιας μοναδικής εθνοτικής ταυτότητας για ολόκληρη την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, με σκοπό να ενταχθούν Πομάκοι και Αθίγγανοι σε μια πλασματική τουρκική ταυτότητα

Εκπαιδευτικά θέματα

Στη Θράκη λειτουργούν σήμερα 215 μειονοτικά σχολεία στοιχειώδους εκπαιδεύσεως, στα οποία η διδασκαλία γίνεται στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα και διδάσκουν άνω των 400 μουσουλμάνων εκπαιδευτικών. Υπάρχουν, επίσης, δύο μειονοτικά Γυμνάσια και δύο Λύκεια καθώς και δύο Ιεροσπουδαστήρια. Με τη θέσπιση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων λαμβάνεται περαιτέρω μέριμνα για τη βελτίωση της ελληνομάθειας των Μουσουλμάνων, όπως είναι το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας των τέκνων της μειονότητος, συνολικού κόστους 6,5 εκ. ευρώ. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός της εισαγωγής στα δημόσια σχολεία της Θράκης, από το σχολικό έτος 2006-2007, της προαιρετικής διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας. Επιπροσθέτως, έχουν θεσπισθεί μέτρα θετικής δράσης (affirmative action), για την διευκόλυνση της εισαγωγής των μουσουλμάνων στις πανεπιστημικές (ΑΕΙ) και στις ανώτατες τεχνικές σχολές (ΤΕΙ), όπως ποσόστωση 0,5% επί του συνολικού αριθμού των εισακτέων. Το τελευταίο αυτό μέτρο συνδυάζεται επίσης με την απαλλαγή από την υποχρεωτική βάση του 10 ανά εξεταζόμενο μάθημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ..

Ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας

Τα θρησκευτικά δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας είναι σεβαστά και οι πιστοί έχουν στην διάθεσή τους περί τους 300 λατρευτικούς χώρους (τζαμιά) στη Θράκη για να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Καθήκοντα θρησκευτικών λειτουργών προς όφελος της μουσουλμανικής μειονότητας ασκούν 3 Μουφτήδες και 270 ιμάμηδες. Επίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να προβλέψει 240 θέσεις διδασκάλων του Κορανιού (Ιμάμηδες) στην Θράκη, οι οποίοι θα απασχολούνται στο Δημόσιο (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)

Οι Μουφτήδες, ως πνευματικοί ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας ανά τον κόσμο, διορίζονται και δεν εκλέγονται. Στην Τουρκία, παραδείγματος χάριν, οι Μουφτήδες διορίζονται.

Στην Ελλάδα, οι Μουφτήδες διορίζονται από την Διοίκηση μέσω διαδικασίας διαβούλευσης με επιφανή μέλη της μειονότητας. Ένας επιπλέον λόγος για τον διορισμό των Μουφτήδων από την διοίκηση είναι το ότι εκτελούν, σύμφωνα με την Ισλαμική πρακτική, ορισμένες δικαστικές και διοικητικές πράξεις σε ζητήματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου.

Δεν υπάρχει οποιαδήποτε δικαστική παρενόχληση των λεγόμενων «εκλεγμένων Μουφτήδων» στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Πηγή: taxalia.blogspot.com

24 σχόλια:

  1. Επειδή ταίζει κουτόχορτο τους συγχωριανούς του για δικαιώματα, μακεδονίες και άλλα τέτοια κόλπα ας τους πει κιόλας για τη δική του περιουσία και τις καταθέσεις του. Όχι τίποτα άλλο μιλάει σε ανθρώπους του μεροκάματατου και ανέργους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και αυτός πολυτελώς βολεμένος κάνει εξωτερική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι γ@@@@μα τους μ@@@@@κες τους Ελληνες.ετσι να ζοριζεστε κολοφασιστες του κερατα..ουτε Μακεδονια δε θα σας μεινει,ουτε Θρακη, ουτε τιποτα..Βουλιαζει το ομορφο εθνος σας...
    ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΩΣΤΙΔΗΣ(ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ)ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.(ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ)ΠΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε φίλε 20:56 πμ , Όποιος και να είναι στην φώτο θα πρέπει και για τους δύο να επέμβει ο εισαγγελέας για διάφορες πράξεις και λόγια που κατά καιρούς εχουν πεί και κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επανασταση του Ιλιντεν εγινε εναντιον των Τουρκων. Αυτοι δε, την κατεπνιξαν στο αιμα.Αιμα Μακεδονων. Τωρα πως προκυπτουν να ειναι τοσο αγαπητοι στον κυριο προεδρο, μονο αυτος ξερει το γιατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σλαβόσκυλα, ετοιμάστε τα Zastava για να φύγετε. Το λεπίδι είναι το μόνο σας μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΨΩΜΙ...ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ...ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ...ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ... ΑΜΟΙΒΕΣ. ΑΣ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ν ΑΔΕΙ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ...ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΑΪΖΕΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ...ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. VLAKA 10.33 .... MILAS KAI ELLINIKA? PESTA KAI STHN MITRIKI SOU GLOSSA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10.33 AN ZOUSES TO '40 SIGOURA THA FOROUSES KOUKOULA. ROUFIANE !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το κράτος πότε θα πάψει να ταίζει φίδια? Διώξτε τους από την χώρα. Αρκετά τράβηξε από εφιάλτες. Κάποια κοπρόσκυλα προσπαθούν να αλλιώσουν την ιστορία μας που με τόσο αίμα διαφυλαξαμε. Γυφτοσκοπιανοί και λοιποί νομίζουν ότι αν αγκιστρωθούν στην ιστορία μας θα αποκτήσουν υπόσταση. Η ιστορία τους δείχνει οτι ήταν παράσιτα. Και στην κάποτε Γιουγκοσλαβία όπου οι Σέρβοι, κροάτες, Σλοβένοι δουλεύαν για να τους ταίζουν και τώρα. ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στη συνέντευξή του αναφέρει ότι και οι πρόεδροι του Παπαγιάννη, της Βεύης, της Αχλάδας και άλλων χωριών συμφωνούν μαζί του. Πρέπει άμεσα να πάρουν θέση οι πρόεδροι των χωριών αυτών. Συμφωνούν ότι πρέπει να ανοίξουν μακεδονικά σχολεία? Ειδικά αυτός ο επίσης ανεκδιήγητος και αλλοπρόσαλος πρόεδρος της Βεύης Κυριακού (Νεντέλκοφ όπως θέλει να τον ονομάζουν, Κυριακή=Νεντέλα), άκουσον-άκουσον έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα σε σκοπιανή εκδήλωση των αυτοαποκαλούμενων μακεδόνων της Βεύης, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου "Μπάνιτσα" (25 Ιουνίου 2011)προσφωνώντας τους "Μπράϊκια Μακεντόντσι Μπανίτσανι" δηλαδή αδέρφια Μακεδόνες Βευιώτες! Και το μήνυμά του έκλεινε με το "Κε ποβέντιμε" δηλαδή θα νικήσουμε!!! Ποιους θα νικήσει? Με ποιους είναι τελικά αυτός ο άνθρωπος? Με όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φασιστάκια...παραληρείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο στον ποντικό του Μπλογκ.
    Μέσα απο αυτές τις αναρτήσεις
    έδειξε ποιο είναι το επίπεδο των Ελληναράδων πολιτικών (βρε τι κάνει ο άνθρωπος για τη καρέκλα ΔΕΘ κλπ)
    των Εθνικιστικών μπλογκ ( πχ τα μαύρα τους τα ΧΑΛΙΑ . Πέστε τους ότι στη φωτογραφία ΔΕΝ είναι ο Πάντε!
    Φανταστείτε αφιονίζουν την Ελλάδα χωρίς να ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.
    Ρεζίλι γίνανε και αυτοί και όλοι οι όμοιοι τους που αναδημοσιεύουν ότι να είναι)
    και με τέτοιους πολιτικούς και τέτοιους καθοδηγητές (Μπλογκς, Δημοσιογράφους, παπάδες, κόματα) πώς να μην διαβάζουμε ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ υβριστικά , εθνικιστικά και ρατσιστικά σχόλια στις τελευταίες αναρτήσεις σου Ποντικέ.
    Συνεχίστε ακάθεκτοι «Μακεδονομάχοι»
    Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Νορβηγός …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. AYTOI EINAI YPALILI STIN DEI ERGODIGI K PEOEDRI SOMATION.EKEI POU EINAI TO XRIMA EINAI K AYTOI.NTROPOI STOUS (MELITIOTES)AISXOS .MONO AYTOI DIMIOURGOUN PROWLIMATA ME TIS MAKAKIES TOUS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. otan ta erti o uck sto korio anastasiadis na do poy ta krifti !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.Κ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ..ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.ΚΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΥΝΟΜΩΤΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ: ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΤΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ" ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ! ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ

    7/28/2011 07:25:00 μμ ΣΤΟΧΟΣ 2 σχολια
    "ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Ο ΓΡΙΒΑΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΑ... "




    Μόνο από την φωτογραφία καταλαβείνει κανείς γιατί είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ αυτή η "ένωση". Σε πρώτο πλάνο κάτω ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάταντζη
    Στην Μελίτη βρέθηκε πριν λίγες ημέρες η ΠΑΡΑΝΟΜΗ τουρκική ένωση Ξάνθης σφυρηλατώντας την άποψη ότι όλοι οι ξένοι εγκάθετοι ΣΥΜΟΜΩΤΟΥΝ εις βάρος της Πατρίδας μας και ενώνουν τις δυνάμεις τους και την προπαγάνδα τους. Δεν έχει σημασία αν η επανάσταση του ίλιντεν έγινε (ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ) ενάντια στην Οθωμανική κατοχή από τους βούλγαρους. Ο κοινός εχθρός είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες που πρέπει να χτυπηθούν με κάθε τρόπο και συνδυασμένα. Βέβαια αυτό το παραμυθάκι περί επανάστασης των βουλγάρων ενάντια στους Οθωμανούς μόνο κάτι ηλίθιοι το τρώνε αφού η ιστορία έχει αποδείξει πως και τότε κοινός στόχος ήταν οι Έλληνες γι αυτό και στον Μακεδονικό αγώνα οι βούλγαροι έιχαν μετατραπεί σε ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ των τούρκων με αποτέλεσμα πολλές προδοσίες και εκτελέσεις εις βάρος Μακεδονομάχων.

    Σε αυτά τα πλαίσια βρέθηκε η παράνομη "Τ." Ε.Ξ. στην Μελίτη και οι βουλγαρόριζοι έγιναν ευτυχισμένοι και δια στόματος Αναστασιάδη ο οποίος δήλωσε περήφανος που τους φιλοξένησε. Μετά από πρόσκληση του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΙΤΗΣ που ελέγχει ο Αναστασιάδης και πρόεδρος του είναι κάποιος Γιώργος Κωστίδης, το φολκλορικό συγκρότημα των γενίτσαρων και των εγκάθετων του προξενείου, υπό τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Χουσείν Μεχμέτ Ουστά και συνοδεία των χοροδιδασκάλων Χουσείν Αχμέτογλου και Τουλίν Χατζιχαλίλ, βρέθηκε στην Μελίτη και μάλιστα όπως λένε οι ίδιοι έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους βουλγαρόριζους...

    Εμείς που μόλις γυρίσαμε από την Φλώρινα, είμαστε ακραίοι όταν λέμε "ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ"... Αλλά και γιαυτό θα αδράξουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε πολύ σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΝ Γ@@@@Ε Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. βρε ΠΟΝΤΙΚΕ δεν βλέπεις οτι άλλος είναι στη φωτογραφία και για άλλον γράφετε; Γιατί ρεζιλεύεστε; Γιατί φανατείζετε τον κόσμο; Αν σας ενδιαφέρει τι λέει ο Πάντε Ασλάκοφ ρωτήστε τον! Δεν τον Βρίσκετε; Στην Οφτσάρανι είναι! Τη συνέντευξη την Βρήκατε (στο Ίντερνετ) την φωτογραφία με τον Κωστίδη την Βρήκατε (και αυτή στο Ιντερνέτ) ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επειδή αυτά που γράφει στην ανάρτηση οτι ταχα δήθεν η Τουρκική Ένωση Ξάνθης είναι παράνομη ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ στην ΑΛΗΘΕΙΑ όποιος θέλει ας διαβάσει παρακάτω πως ΟΧΙ μόνο νόμιμη είναι, ΟΧΙ μόνο λειτουργεί με αυτή την επωνυμία απο το 1927, ΟΧΙ μόνο έχει ΑΦΜ σαν Τ.Ε.Ξ. αλλά το 2009 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ!
    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=57444208,79590000
    Διαβάστε για τις καταδίκες της Ελλάδας για να μην γράφετε ότι σας κατέβει και ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ...
    Ισως αν γνωρίζατε να μην είχαν τέτοια απήχηση στην Ελλάδα -και στη Φλώρινα- οι ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

    Η δημοκρατία και η «δημόσια» τάξη

    Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΛΛΙΟΥ*

    Με δύο αποφάσεις του (Emin κατά Ελλάδας, Τουρκική Ενωση Ξάνθης κατά Ελλάδας), το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε χθες (27.3.2008) την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι, όπως αυτό κατοχυρώνεται στο άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

    Οι υποθέσεις είναι παρεμφερείς: στην πρώτη, τα ελληνικά δικαστήρια αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το σωματείο «Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Γυναικών Νομού Ροδόπης», με το σκεπτικό ότι το επίθετο «Τουρκική» στην επωνυμία του σωματείου έρχεται σε αντίθεση με τη Συνθήκη της Λωζάννης και προσκρούει στη δημόσια τάξη. Στη δεύτερη υπόθεση, τα ελληνικά δικαστήρια έκριναν ότι είναι θεμιτή η διάλυση του σωματείου «Τουρκική Ενωση Ξάνθης», αφού σκοπός του τελευταίου ήταν η εμφάνιση και η προώθηση εθνικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα.

    Το Δικαστήριο του Στρασβούργου δεν δίστασε να καταδικάσει -και μάλιστα ομόφωνα- την Ελλάδα. Ακολουθώντας την πάγια νομολογία του, έκρινε ότι η αντίθεση στη δημόσια τάξη δεν μπορεί να πιθανολογηθεί προληπτικά και αόριστα, παρά μόνον αν ένα σωματείο διαπράξει συγκεκριμένες παράνομες πράξεις. Κάτι που δεν συνέβη εν προκειμένω. Αντίστοιχα, επισήμανε ότι η επίκληση της ύπαρξης εθνικής μειονότητας στην Ελλάδα δεν συνιστά από μόνη της απειλή για τη δημόσια τάξη και θεμιτό λόγο διάλυσης (ή μη αναγνώρισης) ενός σωματείου. Και τούτο, αφού η ύπαρξη μειονοτήτων και διαφορετικών πολιτισμών σε ένα κράτος αποτελούν ιστορικό γεγονός, το οποίο μια δημοκρατική κοινωνία θα έπρεπε να ανέχεται, να προστατεύει και να υποστηρίζει.

    *Διδάκτωρ Νομικής, δικηγόρος


    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/03/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτοί όλοι ήταν τσιράκια του Λιάνη. Αλήθεια γιατί δεν κάνει καμμία δήλωση αυτή η ψυχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://www.axortagos.gr/ellines/florina-ligoi-meionotita-proedrou.html

    Στη Φλώρινα υπάρχει μόνο μία μειονότητα: Η Αγγλική !!!

    Σχολιάζοντας τις ανόητες δηλώσεις του προέδρου της Μελίτης σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της FYROM ("στο χωριό μας υπάρχουν πολλοί Σλαβομακεδόνες, λίγοι Τούρκοι (εννοεί τους λίγους πόντιους του χωριού), λίγοι Αλβανοί (εννοεί τους Βλάχους της Μελίτης) και καθόλου Έλληνες"), ο blogger NEUROMANCER, γράφει πολύ εύστοχα :

    Στη Φλώρινα, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, όλοι οι πολίτες της μιλούν ελληνικά. Ορισμένοι, εκτός από τα ελληνικά, μιλούν και: τη βουλγαρική ή ένα ιδίωμά της, την αλβανική ή ένα ιδίωμα της, την τουρκική (ή ό,τι θυμούνται από αυτή), τη ρωσική (ή ό,τι θυμούνται από αυτή) και ένα λατινογενές ιδίωμα: τα Βλάχικα. Ωστόσο, οι περισσότεροι –η συντριπτική πλειονότητα των νέων– ομιλούν σε ικανοποιητικό βαθμό –και πάντως πολύ καλύτερα από τις προαναφερόμενες γλώσσες ή/και ιδιώματα– την αγγλική γλώσσα. Συνεπώς, ακολουθώντας την ευφυή ρητορεία του πολιτικού ανδρός που ακούει στο όνομα Πάντε Ασλάκοφ, αν έπρεπε να μιλάμε για μειονότητες βάσει γλώσσας, στη Φλώρινα (όπως και σε όλη την Ελλάδα) έχουμε μια κύρια μειονότητα: των διγλώσσων Αγγλόφωνων Ελλήνων. Και τόσα χρόνια πραγματικά είχα την απορία γιατί οι Αγγλία δεν το εκμεταλλεύεται αυτό ώστε να οικειοποιηθεί και αυτή (όπως κάνουν τα Σκόπια) την ελληνική Ιστορία.

    (Ελπίζω να μην έδωσα ιδέες στους Άγγλους, που θα τους οδηγήσουν σε παραληρήματα ανάλογα των Σκοπιανών...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αρκετα ασχοληθήκαμε με φασιστάκια και συνεργάτες πράκτορες των σκοπίων στην φλώρινα ..ποντικέ κλείσε το θέμα΄και κατέβασε όλα τα σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.