Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΚΚΕ Φλώρινας: «Θερινή αντιλαϊκή λαίλαπα!»

Ομοβροντία αντιλαϊκών μέτρων εξαθλίωσης του λαού, με τη συμφωνία ΝΔ - ΛΑΟΣ

Τη νέα φάση του αντιλαϊκού πολέμου, τη σφοδρότερη κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια σε όλες τις πτυχές της ζωής των εργαζομένων, της κάθε λαϊκής οικογένειας, ξεδιπλώνει μέσα στο καλοκαίρι το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – τρόϊκας - πλουτοκρατίας.
Το «Μεσοπρόθεσμο», μαζί και ο πρώτος από τους εφαρμοστικούς νόμους, ήταν μόλις το πρώτο σκαλοπάτι, – η πολεμική ιαχή της πλουτοκρατίας, – για όλα όσα έχουν σχεδιάσει, για την ομοβροντία από νέα νομοσχέδια, που φέρνουν εσπευσμένα για ψήφιση στη Βουλή ή μέσα από άλλες διαδικασίες. «Πέτρα πάνω στην πέτρα» δεν σκοπεύουν να αφήσουν, υποτάσσοντας τα πάντα στον ενιαίο στρατηγικό τους στόχο, για τόνωση και ενίσχυση των μονοπωλίων, μέσα στις σημερινές συνθήκες απότομης όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης.
Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Ακόμη και η παραμικρή αμφιβολία και επανάπαυση δεν πρέπει να βρουν θέση στη λαϊκή αντίληψη. Μια τέτοια στάση, εξ αντικειμένου, από τα ίδια τα πράγματα και την εξέλιξή τους, θα σημάνει αδυνάτισμα του λαϊκού μετώπου, την παράδοση πολύτιμων θέσεων μάχης στο αντίπαλο μαύρο μέτωπο.
Μέσα στον Ιούλη τα λαϊκά στρώματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με τα ήδη ψηφισμένα μέτρα, όπως η συρρίκνωση μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Από το Φθινόπωρο θα πέφτουν και τα ψηφισμένα χαράτσια της φοροεπιδρομής, από τις κάθε είδους έκτακτες εισφορές και την αύξηση του ΦΠΑ, που, μαζί με όλα τ’ άλλα, πάνε αποκλειστικά για τα τρωκτικά του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.
Η νέα συμφωνία τους περιλαμβάνει πληθώρα από εκτελεστικούς νόμους, «βουνά» από ρυθμίσεις για την τόνωση της κερδοφορίας και ενίσχυση των καπιταλιστών. Τον Ιούλη ιδρύουν το ταμείο για τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ, μέσα στο οποίο θα περάσουν «αμετάκλητα» κάθε περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου. Θωρακίζουν το νομικό οπλοστάσιο τους για την εκχώρηση φιλέτων δημόσιας γης και περιουσίας, βασικών και συγκεντρωμένων κλάδων παραγωγής (Ενέργεια, Ύδρευση, λιμάνια, δίκτυα και υποδομές, κ.ά.). Το Σεπτέμβρη θα έχουν έτοιμα και τα νέα μέτρα για την καρατόμηση των επιδομάτων ανεργίας, – που οι ίδιοι βλέπουν να εκτοξεύονται στα ύψη, – του ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, των επιδομάτων των πολύτεκνων. Όπου να ‘ναι έρχεται και το νομοσχέδιο για τα λουκέτα, τις συγχωνεύσεις και τις μαζικές απολύσεις στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για τις ανάγκες της πλουτοκρατίας πετάνε «στους πέντε δρόμους» όλους τους συμβασιούχους που έχουν ακόμα απομείνει. Το Σεπτέμβρη σχεδιάζουν να έχουν ξεμπερδέψει και με τις επικουρικές συντάξεις. Για την αποφασιστική στήριξη αυτής της πολιτικής μπάζουν ιδιώτες σε νευραλγικούς τομείς του κράτους, που, μαζί με τα επιτελεία της τρόϊκας, θα στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου, όλοι μαζί, να επιβάλουν, δια πυρός και σιδήρου, την απόδοση των κλοπιμαίων στις διάφορες μερίδες της πλουτοκρατίας. Όμως, ούτε και σ’ αυτά δεν πρόκειται να σταματήσουν. Το ομολογούν οι ίδιοι μέσα από την πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν, όπου, ορθά - κοφτά, σημειώνουν ότι κάθε «αστοχία» συνεπάγεται πρόσθετα «διορθωτικά» μέτρα.
Ο λαός δεν πρέπει να μείνει απαθής, με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να αντιδράσει. Μέρα τη μέρα, μάχη τη μάχη, να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρός, ικανός, αποφασισμένος. Να συμμετάσχει στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στο βάθεμα της κοινωνικής συμμαχίας, στην οργάνωση του λαϊκού αγώνα στους χώρους δουλιάς, στους κλάδους, στους δρόμους με τα μικρομάγαζα, στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές, στα χωριά, στις σχολές και στα Πανεπιστήμια, παντού. Να ανατρέψει το συσχετισμό δυνάμεων στο κίνημα και σε πολιτικό επίπεδο. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία, χωρίς καπιταλιστές και τις κρίσεις τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.