Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας με εκπροσώπους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας με γνώμονα την Προστασία, Ανάδειξη και Αξιοποίηση της λίμνης Βεγορίτιδας αλλά και της γύρω περιοχής, προχώρησε την Κυριακή 04/10/2015 σε συνάντηση με εκπροσώπους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στα γραφεία του Συλλόγου στην Άρνισσα.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Συλλόγου να διοργανωθούν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κολύμβησης για το 2016 στην Λίμνη Βεγορίτιδα.
Παράλληλα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, έγινε πρόταση από το εντεταλμένο μέλος του Συλλόγου και επικεφαλή της ελάσσονος Αντιπολίτευσης κο. Ρυσάφη, ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση, προς τα μέλη του Συμβουλίου έτσι ώστε να υπάρξει συνδιοργάνωση των αγώνων με τον Δήμο Έδεσσας. Υπήρξε θετική ανταπόκριση τόσο από το Δημ. Συμβούλιο όσο και από τον Δήμαρχο Έδεσσας και τους επικεφαλείς των υπόλοιπων Συνδυασμών. Ανάλογη συνεργασία θα αναζητηθεί και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καθώς οι αγώνες θα διεξαχθούν εφόσον υπάρξει συμφωνία με την Ομοσπονδία στην Άρνισσα και στον Αγ. Παντελεήμονα. Ακόμη οι προσδοκίες του Συλλόγου αφορούν τη διεξαγωγή των αγώνων στην Βεγορίτιδα επί συνεχούς 4ετίας δηλαδή από το 2016 έως και το 2020.
Πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην Λίμνη Βεγορίτιδα και βρέθηκαν οι κατάλληλοι χώροι για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων τόσο στην Άρνισσα όσο και στον Άγιο Παντελεήμονα.
Ο Σύλλογος θα προβεί σε επαφές με Συλλόγους, φορείς, ξενοδόχους, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ, κτλ. ώστε να εξασφαλίσει την συνεργασία μαζί τους εφόσον επιτευχθεί συμφωνία με την Ομοσπονδία ενώ παράλληλα είναι δεδομένη η στήριξη της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υφυπουργείου Αθλητισμού.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης από την Πέλλα και Κώστας Σέλτσας από την Φλώρινα (που ασχολήθηκαν επίμονα και το προηγούμενο διάστημα με την υπόθεση της λίμνης) συναντήθηκαν σήμερα με τον Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή για το ζήτημα αυτό και πήραν τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να διευκολύνει αυτή την δράση.
Από την πλευρά του Συλλόγου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε η Βεγορίτιδα να γίνει μοχλός ανάπτυξης και πόλος έλξης τόσο στην Πέλλα όσο και στην Φλώρινα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με νέο Δ.Τ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.