Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Το πρόγραμμα εορτασμού της 103ης επετείου των ελευθερίων της Φλώρινας

Για τον εορτασμό της 103ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912, ο δήμος Φλώρινας καθορίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας, ως εξής:

Α) 6η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1) Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π., στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας. Οι ομιλητές για τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές θα ορισθούν από τους Δ/ντές των αντίστοιχων εκπ/κών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων.
2) Προσκύνημα των Μνημείων των Ηρώων και στέψη των προτομών αυτών από τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχομένους με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας.
3) Γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί των Δημόσιων, Δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας. Ο σημαιοστολισμός θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής 08 Νοεμβρίου 2015.
4) Φωταγώγηση το βράδυ της Παρασκευής 06 Νοεμβρίου 2015, του Σαββάτου 07 Νοεμβρίου 2015 και της Κυριακής 08 Νοεμβρίου 2015 των Δημόσιων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., καταστημάτων και των κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, οδών, κ.λ.π.), στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας.

Β) 7η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΩΡΑ 7.30’ μ.μ.: Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο).
α) Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών:
Υποστράτηγο κ. Αργυρόπουλο Κωνσταντίνο, ιστορικό, με τίτλο: «Η απελευθέρωση της Φλώρινας»,
Αντιναύαρχο κ. Μαρτζούκο Βασίλειο, με τίτλο: «Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας σήμερα», και
κ. Ζακοντίνο Δημήτριο, οικονομολόγο, με τίτλο: «Πολιτική οικονομία».
β) Εθνικός ύμνος από τη χορωδία του Ωδείου Φλώρινας, υπό τη Διεύθυνση της κ. Ανδρέια-Μιρέλλας Διδασκάλου.
γ) Βράβευση επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2015 του Δήμου Φλώρινας.

Γ) 8η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

1) ΩΡΑ 7.30π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.
2) ΩΡΑ 8.00π.μ.: Η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως παιανίζοντας Θούριους και Εμβατήρια.
3) ΩΡΑ 8.15π.μ.: Η Σημαία θα παραδοθεί από τον κ. Δήμαρχο στο Δημαρχιακό Κατάστημα σε Αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας και σε αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων και Εφέδρων Αξιωματικών Φλώρινας και θα μεταφερθεί στον τόπο της έπαρσης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Γεωργίου Μόδη.
4) ΩΡΑ 10.30π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Απόδοση τιμών από άγημα του 1ου Συντάγματος Πεζικού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας. Θα παρευρίσκονται όλοι οι σημαιοφόροι με τις σημαίες τους συνοδεία εκπαιδευτικού.
5) ΩΡΑ 11.00π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη, όπου θα παρευρίσκονται όλοι οι σημαιοφόροι με τις σημαίες τους.
Απόδοση τιμών από άγημα του 1ου Συντάγματος Πεζικού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας.
• Κατάθεση στεφάνων.
• Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη αυτών που έπεσαν για την Πίστη και την Πατρίδα.
• Εθνικός Ύμνος.
6) ΩΡΑ 12.00΄ μ.: Παρέλαση μπροστά από τις Αρχές και τον Λαό της πόλης στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων των τμημάτων Αναπήρων, Μακεδονομάχων, Πολιτιστικών Συλλόγων, σπουδαστών και μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Φλώρινας, των Σχολών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπ/σης, των Προσκόπων και Οδηγών, καθώς και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
7) ΩΡΑ 1.00' μ.μ.: Επίδειξη στρατιωτικών ιστορικών οχημάτων, από τον Σύλλογο Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη.
8) ΩΡΑ 5.30΄ μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας από στρατιωτικό τμήμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και στη συνέχεια παράδοσή της σε δημοτικό υπάλληλο στον χώρο της υποστολής.

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΑΓΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΤΙΜΩΝ (ΛΟΧΟΣ, ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΚΛΠ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.