Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης γίνεται γνωστό στους παραγωγούς και καταναλωτές της περιφέρειάς μας ότι μπαίνει σε εφαρμογή η Υπουργική απόφαση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων οικοτεχνίας μικρής κλίμακας αποκλειστικά ιδίας παραγωγής από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Προβλέπεται επίσης και συνεργασία μεταξύ παραγωγών για την παραγωγή τέτοιων προϊόντων.
Η διάθεση των παραγόμενων προϊόντων της οικοτεχνίας μπορεί να γίνει νόμιμα πλέον σε τοπικές αγορές, εμποροπανηγύρεις, δημοτικές εκδηλώσεις, και σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.
Πρόκειται για μια απόφαση ορόσημο για την παραγωγή και διάθεση των παραδοσιακών προϊόντων όλης της χώρας και φυσικά της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Συνδέει πλέον και ενισχύει αρμονικά τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και γενικά με την κατανάλωση.
Αναφέρουμε ενδεικτικά τρόφιμα οικοτεχνικής παρασκευής.
1. Δημητριακά και ζυμαρικά με κύριο συστατικό το αλεύρι (παξιμάδια, χυλοπίτες, τραχανάδες κλπ)
2. Προϊόντα με γλυκαντικές ύλες (μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού κλπ)
3. Προϊόντα με παρθένο ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά, μπαχαρικά, χυμοί φρούτων κλπ
4. Προϊόντα διατηρημένα με ξήρανση, ιδίως φρούτα, λαχανικά όσπρια ξηροί καρποί, κρόκο κλπ.
5. Προϊόντα με μέλι και ξηρούς καρπούς
6. Γαλακτομικά προϊόντα εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που περιέχονται στο ΦΕΚ 3438/Β/2014.
Προβλέπεται επίσης και συνεργασία μεταξύ παραγωγών για την παραγωγή τέτοιων προϊόντων.
Η διάθεση των παραγόμενων προϊόντων της οικοτεχνίας μπορεί να γίνει νόμιμα πλέον σε τοπικές αγορές, εμποροπανηγύρεις, δημοτικές εκδηλώσεις, και σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.
Πρόκειται για μια απόφαση ορόσημο για την παραγωγή και διάθεση των παραδοσιακών προϊόντων όλης της χώρας και φυσικά της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Συνδέει πλέον και ενισχύει αρμονικά τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και γενικά με την κατανάλωση.
Αναφέρουμε ενδεικτικά τρόφιμα οικοτεχνικής παρασκευής.
1. Δημητριακά και ζυμαρικά με κύριο συστατικό το αλεύρι (παξιμάδια, χυλοπίτες, τραχανάδες κλπ)
2. Προϊόντα με γλυκαντικές ύλες (μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού κλπ)
3. Προϊόντα με παρθένο ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά, μπαχαρικά, χυμοί φρούτων κλπ
4. Προϊόντα διατηρημένα με ξήρανση, ιδίως φρούτα, λαχανικά όσπρια ξηροί καρποί, κρόκο κλπ.
5. Προϊόντα με μέλι και ξηρούς καρπούς
6. Γαλακτομικά προϊόντα εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που περιέχονται στο ΦΕΚ 3438/Β/2014.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.