Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας κατά της κατάργησης των Α.Τ. Βεύης και Κάτω Κλεινών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας:

1. Θεωρεί ως απαράδεκτη την ενδεχόμενη συρρίκνωση της αστυνομικής δύναμης της περιοχής του Δήμου Φλώρινας με την πιθανή κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Βεύης και Κάτω Κλεινών και τη συγχώνευσή τους με το Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας στη διαδικασία της αναδιάρθρωσης – αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο Καλλικρατικών Δήμων.

2. Δηλώνει την ομόφωνη αντίθεσή του στην ενδεχόμενη κατάργηση των συγκεκριμένων Αστυνομικών Τμημάτων (Βεύης και Κάτω Κλεινών), διότι έτσι θα υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες στους δημότες των απομακρυσμένων αυτών δημοτικών διαμερισμάτων υπηρεσίες, εξαναγκάζοντάς τους να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μέχρι τη Φλώρινα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και για τα απλούστερα αστυνομικού ενδιαφέροντος θέματα που τους απασχολούν. Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα Αστυνομικά Τμήματα εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων των πρώην Καποδιστριακών δήμων Μελίτης και Κάτω Κλεινών και αστυνομεύουν τις αντίστοιχες περιοχές. Επίσης, είναι θετικό το γεγονός ότι λειτουργούν σε δημόσια κτίρια και έχουν περιορισμένα λειτουργικά έξοδα.

3. Επιπρόσθετα, και με δεδομένη τη συνοριακή θέση του Δήμου μας, που συνορεύει με την Π.Γ.Δ.Μ. (FYROM), αλλά και με την ύπαρξη του εργοστασίου της Δ.Ε.Η. και τριών Λιγνιτωρυχείων, που είναι υψηλής σημασίας για όλη την ηλεκτροδότηση της χώρας και συνεπάγονται επιβαρυμένη κυκλοφοριακή κίνηση στην περιοχή, υπογραμμίζεται ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος ελλιπούς αστυνόμευσης των περιοχών αυτών, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται η απαιτούμενη προστασία των κατοίκων του Δήμου μας από ποικίλους κινδύνους, εφόσον και η απόσταση των εν λόγω δημοτικών διαμερισμάτων από τη Φλώρινα είναι μεγάλη και η δυνατότητα άμεσης επέμβασης της Αστυνομίας είναι εξαιρετικά δυσχερής λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, εξαιτίας της κρίσιμης δημοσιονομικής κατάστασης (ελλείψεις διαθέσιμων περιπολικών οχημάτων, ελλειμματική συντήρησή τους, κλπ.).

4. Θεωρεί απαραίτητη τη διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Φλώρινας, ως έχουν, και μάλιστα, αιτείται να υπάρξει βελτίωση των παρεχόμενων προς τους δημότες Φλώρινας υπηρεσιών με την ενίσχυση των Τμημάτων με το απαιτούμενο προσωπικό και τον αντίστοιχο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η άριστη προστασία των κατοίκων του συνοριακού Δήμου μας.

5. Δεσμεύεται, τέλος, σε περίπτωση που επίκεινται οι καταργήσεις των εν λόγω Αστυνομικών Τμημάτων να προβεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το προσωπικό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Φλώρινας και τους δημότες Φλώρινας, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφαλής και ήρεμη διαβίωση των κατοίκων του Δήμου Φλώρινας.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπόψη Υπουργού, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπόψη Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολάου Τόσκα, στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη, σε όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και στα Μ.Μ.Ε.

4 σχόλια:

  1. Άμεση η συγχώνευση τους ,και μετεγκατάσταση τους στο παλιό δημαρχείο Μελίτης που εχει άφθονο χώρο ,ας πάει και το συνοριακό από τον καυκασο εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά θα ξυπνήσεις.......... Πρόσεχε να μην πέσεις από το κρεβάτι...

      Διαγραφή
  2. Τι έγινε φοβάσαι μήπως κλείσουν τα μοναστήρια και χασεις την θεσουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ανοίξουν γυναικεία και θα γίνεις ηγουμένη.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.