Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Θρησκευτικό μνημόσυνο για τους πεσόντες στη Μάχη της Φλώρινας (video)

Θρησκευτικό μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικώς αγωνισθέντων και πεσόντων για την ελευθερία της Πατρίδας, τελέστηκε χθες στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, με τη συμπλήρωση 66 χρόνων από την Μάχη της Φλώρινας την 12η Φεβρουαρίου 1949.
Αμέσως μετά, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της κοινότητας Πρώτης.


16 σχόλια:

  1. Τα όπλα τους οι κουμουνηστες τα έστρεψαν εναντιον του στρατηγου των Αγγλων τον Σκομπη κατα των Αγγλων μισθοφορων και κατα του'' γερου της Δημοκρατιας'' του Γεωργιου Παπανδρεου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Συνταγματάρχης με τη στολή γιατί δεν παρέστη και στην απέναντι πλευρά των πεσόντων του Δημοκρατικού Στρατού! !!!! Είναι επίσημη γιορτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τι οι γιορτές; Όλοι χάσαμε από τον εμφύλιο πόλεμο. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος έκλεινε τις πληγές του από τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο, εμείς πάνω στις υπάρχουσες πληγές ανοίγαμε άλλες. Χάσαμε τις ευκαιρίες για ανασυγκρότηση, χάσαμε σε ανθρωπισμό, δεν αναπτύξαμε αίσθημα ρεαλισμού, ούτε κουλτούρα ευρωπαϊκής ή παγκόσμιας θεώρησης των πραγμάτων. παρά μόνο μια ελληνοκεντρική θέαση των γεγονότων. Γιγαντώσαμε ένα κράτος πανίσχυρο - αφέντη που παρείχε ιδιαίτερη μεταχείριση σε όσους διέθεταν το χαρτί της "εθνικοφροσύνης" και όχι την προσωπική αξία. Αυτό το μοντέλου κράτους ζήλεψαν στη συνέχεια και τα κόμματα εξουσίας με βόλεμα των δικών τους γαλάζιων και πράσινων παιδιών. Τις συνέπειες αυτού του μοντέλου πληρώνουμε σήμερα ως χρεοκοπημένοι.
    Αντί η 12/2/49 να είναι μέρα προβληματισμού, σκέψης και περισυλλογής, ακούμε από τα άκρα (δεξιάς και αριστεράς) κορόνες ρητορείες και νέους αγώνες.
    Δεν πήρατε χαμπάρι ότι χρεοκοπήσαμε και ότι με αυτά που λέτε θα διαλύσουμε τελείως το μαγαζί;
    schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει "θρησκευτικό μνημόσυνο". Υπάρχει μόνο Μνημόσυνο, όπως μας παραδόθηκε από τους προπάτορές μας, και το οποίο ευλογείται από την Εκκλησία, και τελείται κατά τον τύπον της.
    Τα υπόλοιπα είναι γελοιότητες όσων προσπαθούν να παραστήσουν τον σπουδαίο πουλώντας αθεΐα. Να μην μπερδευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -Πρότι φορά αρησταιρά!

    -Το καλοκαίρι θα πάει και ο Ήσυχος στο Βίτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΤΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ 17 , 18 ΧΡΟΝΏΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ, Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΑ ΘΥΣΙΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ .
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για πρώτη φορά παραβρίσκεται σε τέτοια γιορτή μίσους εκπρόσωπος κυβέρνησης από το 1982!!!! Ούτε επί Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά πήγε εκπρόσωπος υπουργού και το ζήσαμε τώρα αυτό με Τσιπροκαμμένους!!!
    ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βουβός θρήνος... Στον «τάφο» της Φλώρινας, το λάκκο που βρίσκονται θαμμένοι 700 και πάνω μαχητές του ΔΣΕ. Δύσκολο να τον εντοπίσεις, αφού δεν υπάρχει καν μνημείο. Στο τέλος της μάχης, στις 12 και 13 Φλεβάρη του 1949, το μοναρχοφασιστικό καθεστώς δε νοιάστηκε αν ήταν σκοτωμένοι, μισοπεθαμένοι ή τραυματίες. Μια φαγάνα μάζεψε τα κορμιά τους και τα 'ριξε στο λάκκο. Οσο χώμα κι αν έριξαν από πάνω τους οι Αγγλοαμερικάνοι μακελάρηδες και οι ντόπιοι πολιτικοί συνεργάτες τους.
    ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. .. μνημόσυνο για τους πεσόντες στρατού, χωροφυλακής, και τους ταγματασφαλίτες;; έπεσαν ''ηρωικώς'' μαχόμενοι υπερ πίστεως στο μεγάλο αφεντικό, Βαν Φλιτ.. και υπέρ ''πατρίδος'' τους τα συμφέροντα των USA... .
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι μνημόσυνο στους Έλληνες στρατιώτες που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους ενάντια στους προδότες μπολσεβίκους συμμορίτες . Η ιστορία του τόπου πονάει μα και διδάσκει. Τους στείλανε κατευθείαν στο διάολο και εάν χρειαστεί θα το επαναλάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι γνωστοί φασιστικοί θύλακες των αποστράτων ΔΕΝ με ενοχλούν, ούτε οι ΑΝΕΛ που έγιναν "αριστεροί" επί ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο βουλευτής της ΝΔ ιδεολογικού μηχανισμού του ΛΑΟΣ.
    Το πιο ενοχλητικό είναι παρών ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Λιόντος Κωνσταντίνος εν ενεργεία διοικητής του 1ου Συντάγματος ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ 5:50 μ.μ και εμένα με ενόχλησε η πολυπληθής παρουσία των εκπροσώπων της εκκλησίας. Νομίζω πως 1 ή 2 ήταν αρκετοί. Όμως 5; Είναι δημόσια πρόσωπα. Πληρώνονται από τη φορολογία τη δική μου και ως πολίτης έχω δικαίωμα στην κριτική. Μήπως ήρθε ο καιρός να δούμε σαν ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία σοβαρά το θέμα του διαχωρισμού της εκκλησίας και του κράτους; Θα μου πείτε βέβαια ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας, αλλά και Καμμένου επιτρέποντος θα συμπλήρωνα .
      Schapiro

      Διαγραφή
    2. θα ενοχλείστε για αρκετό καιρό. Προτείνω ταξίδι στην Κούβα χωρίς επιστροφή

      Διαγραφή
  12. Τελικά είστε αδιόρθωτοι καταστρέψατε την Ελλάδα και ζητάτε και τα ρέστα. Δημοκρατικός στρατός ήταν ο ελληνικός στρατός. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΝΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΣΑΝ ΗΡΩΙΚΩΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.