Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Καθαρισμός του πεζόδρομου της Φλώρινας

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου το πρωί, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Φλώρινας με ειδικό μηχάνημα πλήρως επανδρωμένο, προχώρησε στην καθαριότητα του πεζόδρομου και της πλατείας, μια πράξη απαραίτητη μετά από τις βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις των τελευταίων μηνών.
Με την βοήθεια του νερού απομακρύνθηκαν υπολείμματα ξένων σωμάτων που έφεραν οι βροχές και η κόκκοι άμμου που έριξε ο Δήμος κατά το παρελθόν πάνω στον πάγο για την αποτροπή της ολίσθησης των πεζών.
Είναι βέβαιο ότι η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί άριστα!
Αυτό κάνει την Φλώρινα μια από τις καθαρότερες πόλεις… όχι μόνο της χώρας μας αλλά και ευρωπαϊκά, γεγονός που διαφαίνεται και τονίζεται από τους ξένους επισκέπτες.
Προ μηνών διάβασα σε ξένο περιοδικό επιστολή Γερμανού αναγνώστη όπου έγραφε στον Δήμαρχο της πόλης του (Wuppertal) ότι θα πρέπει να επισκεφτεί την ακριτική Φλώρινα, να δει και να μάθει πως τα καταφέρνουν να την κρατούν καθαρή 30 μέρες τον μήνα 365 μέρες τον χρόνο!
Τέτοια σχόλια Γερμανών υπηκόων έρχονται να επιβραβεύσουν τις ακούραστες προσπάθειες του Δήμου στον τομέα της υγιεινής και της ποιότητας ζωής των Φλωρινιωτών.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

6 σχόλια:

  1. Η Φλώρινα διαθέτει και μεγάλους καλλιτέχνες, ζωγράφους και κυρίως γλύπτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαθέτει επίσης και εκλεκτούς πολιτικούς και υποψηφίους! ΧΑ ΧΑ ΧΑ... (Ειρωνικό Σχόλιο)!

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κάθε περίοδο ακόμα και τότε όταν κυβερνούσαν οι μεγάλοι ηγεμόνες, πρίγκιπες και οι βασιλιάδες, υπήρχαν καθώς το επέβαλαν οι καταστάσεις στον αυλικό περίγυρο, οι γελωτοποιοί και γενικώς τύποι οι οποίοι λόγω των γενικών τους χαρακτηριστικών χρειάζονταν να προκαλέσουν το γέλιο και την ευθυμία στους παρευρισκόμενους. Άλλοτε με τα σκέρτσα, τα καμώματά τους και τον εύθυμο λόγο, διασκέδαζαν τους επίσημους επισκέπτες και το λαό δημιουργώντας ένα κλίμα χαράς κατά τη διάρκεια ενός ολονύκτιου συμποσίου.

    Μήπως ζω σε ένα τέτοιο παραμύθι, μήπως βρίσκομαι σε κανένα συμπόσιο που όλοι τρώμε και πεινούμε, στο ένα χέρι κρατάμε τα μπούτια από τα αγριογούρουνα και στο άλλο χαϊδεύουμε το κανάτι με το γλυκό κρασί και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε για να στρέψουμε το βλέμμα και στον γελωτοποιό, μπας και ρευτούμε από τα γέλια γιατί μας έπεσε βαρύ το ψητό.

    ΤΡΑΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας έρθουν και στην Αχλάδα να πλένουν τον δρόμο του Ορυχείου γιατί κάνουμε τσουλήθρα απο την λάσπη. Μιας που ούτε Αστυνομία υπάρχει για να ελέγξει την ασφάλεια του δρόμου , ούτε κανείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.