Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Έλλειψη εκπαιδευτικών και άλλα προβλήματα στο δημοτικό σχολείο Αετού

Με στόχο να σταματήσουμε την υποβάθμιση στην οποίο υποβάλλεται το σχολείο μας, αποφασίσαμε να προβούμε στην δημοσιοποίηση των προβλημάτων που μας απασχολούν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, το σχολείο μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα , σε αριθμό μαθητών, του δήμου Αμυνταίου και καλύπτει τις ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών-κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων Αετού, Πεδινού, Βαλτονέρων, Λιμνοχωρίου, Αναργύρων, Αγραπιδιών και Ασπρογείων.
Σε ένα σχολείο στο οποίο φοιτούν περίπου 100 μαθητές δεν θεωρούμε ασήμαντο ως γονείς να καλύπτεται από την αρμόδια πρωτοβάθμια εκπαίδευση η θέση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού για την διδασκαλία του μαθήματος των Αγγλικών αρχές Δεκεμβρίου. Δεν θεωρούμε ασήμαντο ότι τη θέση του υπεύθυνου φυσικής αγωγής την καλύπτουν 2 γυμναστές άλλων σχολείων στα κενά τους. Μας θυμώνει η απομάκρυνση ενός εκ των δύο εκπαιδευτικών που αναλογούν στην λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος του σχολείου μας, χωρίς να καλυφθεί η θέση και επιβαρύνοντας έτσι την εναπομένουσα εκπαιδευτικό και τον σύλλογο διδασκόντων. Μας εξοργίζει το γεγονός ότι οι μαθητές της Δ΄Δημοτικού στα τέλη Ιανουαρίου δεν έχουν ακόμα υπεύθυνο εκπαιδευτικό και τα μαθήματα τους τα διδάσκουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που εναλλάσσονται σε διάστημα 3-4 εβδομάδων. Και ακόμα περισσότερο μας ενοχλεί το γεγονός, για λόγους οικονομίας η θέρμανση του σχολείου να σταματά με την λήξη του ημερήσιου προγράμματος (13:15) όταν στο σχολείο υπάρχουν παιδιά μέχρι τις 16:00, καθώς οι παρεχόμενες ποσότητες πετρελαίου δεν επαρκούν για την σωστή θέρμανση του κτιρίου.
Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και τα σκηνικά των προηγούμενων ημερών, όταν εν μέσω χιονοθύελλας στην περιοχή μας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου έκρινε ,λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Αμύνταιο, ότι τα σχολεία θα λειτουργούσαν κανονικά σε όλο τον δήμο Αμυνταίου. Καλό θα ήταν σε τέτοιες περιπτώσεις να λαμβάνεται υπ΄οψιν από τους αρμόδιους: i)η μεγάλη έκταση του δήμου που εκτείνεται από το Λέχοβο μέχρι το Φαράγγι και από το Βαρυκό μέχρι την Κέλλη και τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν σε όλες αυτές τις περιοχές , ii)στο σχολείο μας φοιτούν παιδιά από διαφορετικές περιοχές που για να είναι στις 08:10 στο σχολείο θα πρέπει να περιμένουν τα λεωφορεία από τις 07:10 (εν μέσω χιονοθύελλας υπενθυμίζω ) και iii) έχουμε να κάνουμε με παιδιά ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ , δηλαδή ηλικίας 6-12 ετών, όχι ενήλικες.
Ελπίζουμε με την δημοσιοποίηση των προβλημάτων του σχολείου μας να ευαισθητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιοι φορείς και ευελπιστούμε στην άμεση λύση τους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΕΤΟΥ

2 σχόλια:

  1. ...και να ΄ταν μόνο αυτά...πολύ λίγα καταγγείλατε ...πάντως μπράβο σας... άλλα ως είθισται η καταγγελία σας θα μείνει μόνο στα μπλογκς...δεν θα ενδιαφερθεί κανείς σας... διαβεβαιώνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για τις καταγγελίες σας διοτι καθε αμεσα θιγομενος πρεπει να κανει γνωστα προβληματα του χωρου της παιδειας (και οχι μονο βεβαια) διοτι αφορουν το μελλον των παιδιών μας. Σας θυμιζω ομως οτι τις ακριβως προηγουμενες μερες περασαν απο τα χωρια σας οι θιασοι των υποψηφίων των 2 μεγαλων κομματων. Υποθετοντας οτι επιδοσατε τις καταγγελιες σας και δεν μεινατε στις χειραψίες, σας προσκαλουμε να ερθετε σε επαφη μαζι μας ωστε ολοι μαζι να δωσουμε την απαραιτητη προβολη που χρηζει η καταγγελια σας.Εκ των υποψηφιων του κομματος ΤΕΛΕΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ
    ΚΑΜΑΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.