Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση υποψηφιότητας του Ηλία Ευαγγέλου

Χρόνια τώρα, ως ενεργός πολίτης παρακολουθώ την πολιτική ζωή του τόπου μας με αγάπη και αγωνία. Αντιμετωπίζω κι εγώ μαζί με την οικογένεια μου, την κρίση που επέβαλαν στον τόπο μας οι ξένοι “τοκογλύφοι” και τα ντόπια συμφέροντα τους. Μία κρίση που πρώτα απ’ όλους έπληξε την ακριτική μας Περιφερειακή Ενότητα, στερώντας της πόρους και δυνατότητες ανάπτυξης.
Υπηρεσίες της Π.Ε. μας καταργήθηκαν, μεταφέρθηκαν ή υποβαθμίστηκαν. Συμπολίτες μας έχασαν τη δουλειά τους και η ανεργία ειδικά στους νέους μας κυριολεκτικά “χτύπησε” κόκκινο. Καθημερινά νιώθουμε την απουσία του Κράτους στην Υγεία, την Παιδεία, την Απασχόληση, την Ενέργεια και τον Πολιτισμό. Αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο πρόβλημα με την θέρμανση των σπιτιών μας ακόμα και των Σχολικών μας Μονάδων.
Σε όλα αυτά, οι νυν Βουλευτές της Π.Ε. μας παρακολουθούν τις εξελίξεις ως θεατές, άβουλα, άφωνα και παθητικά όλα τα χρόνια της θητείας τους. Συμφωνούν σε πολιτικές υποτέλειας φοβούμενοι ή αρνούμενοι να υψώσουν το ανάστημα τους στην Κεντρική Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την απόλυτη σιωπή και την ολοένα αυξανόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στον τόπο μας. Η παρουσία και η εκπροσώπηση από τους Βουλευτές της Π.Ε. μας στο ελληνικό κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια, είναι ανύπαρκτη !!! Θα έλεγε κανείς ότι δεν έχουμε Βουλευτές !!! Ποτέ τους δεν πήραν ούτε μια φορά το λόγο στο ελληνικό κοινοβούλιο προκειμένου να θέσουν υπ’ όψιν των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης αλλά και του σώματος της Βουλής, τα τόσο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Επίσης, ποτέ τους οι Βουλευτές της Π.Ε. μας δεν συνεργάστηκαν ούτε μεταξύ τους αλλά ούτε και με τους υπόλοιπους εκλεγμένους φορείς του τόπου (Δήμαρχοι, Αντιπερειφερειάρχης, Περιφερειάρχης κ.λ.π.) προκειμένου να «βάλουν κάτω» τα προβλήματα που μας ταλανίζουν και να ενωθούν σαν μια γροθιά ώστε να διεκδικήσουν με καλύτερες αξιώσεις από την Κεντρική Κυβέρνηση τις απαραίτητες εκείνες λύσεις οι οποίες θα δώσουν στον τόπο την «ανάσα» που τόσο έχει ανάγκη. Είναι η ώρα ν’ αντιδράσουμε !!! Ν’ αγωνιστούμε !!!
Με αίσθημα ευθύνης και απόλυτης συναίσθησης της συμμετοχής που οφείλω να έχω στα «κοινά» του τόπου μου, αποφάσισα να θέσω την Υποψηφιότητα μου ως Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Από την πλευρά μας, από το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αγωνιστήκαμε, αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε, με τη δύναμη της αλήθειας, με τη δύναμη της ευθύνης που κρατάμε ψηλά - για να κρατήσουμε και την Ελλάδα ψηλά - ώστε να βγούμε οριστικά από την κρίση και τα Μνημόνια.
Οι εκλογές αυτές θα κρίνουν πολλά, θα πρέπει να δώσουν διέξοδο, να δώσουν τη λύση, που θα επιτρέψει στη Χώρα να βαδίσει στην επόμενη περίοδο με σταθερά βήματα και ασφάλεια.
Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όλοι μας θα πρέπει ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας !!!
Σ΄ αυτόν τον αγώνα συμμετέχω, ως υποψήφιος Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας, στη βάση των αρχών και των αξιών που θεωρώ ότι πρέπει να υπηρετούμε. Με συνέπεια, ευθύνη, ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια. Σ’ έναν αγώνα που χρειάζεται ενότητα. Για να έχουμε την πολιτική δύναμη να εγγυηθούμε το μέλλον της Χώρας και τη θέση της στην Ευρώπη, να εγγυηθούμε το μέλλον του Ελληνικού Λαού, με ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη. Για να αποκατασταθούν αδικίες και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας. Ο δικομματισμός που έχει φέρει τη χώρα στο σημείο που είμαστε τώρα, θα πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί. Θα πρέπει να δώσεις με την ψήφο σου Φλωρινιώτη και Φλωρινιώτισσα , τη δύναμη στους Ανεξάρτητους Έλληνες να συνεχίσουν τον αγώνα τους στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έναν αγώνα για μία Ελλάδα χωρίς Μνημόνια, έναν αγώνα για πλήρη διαφάνεια σε όλα τα θέματα, έναν αγώνα για ένα δίκαιο, αναπτυξιακό και ανταποδοτικό φορολογικό σύστημα, έναν αγώνα για μια πατριωτική εξωτερική πολιτική, έναν αγώνα για την παύση της ανεξέλεγκτης εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας και φυσικά έναν αγώνα για την διατήρηση μιας άρρηκτης σχέσης εκκλησίας - κράτους.
Τελικά λεφτά δεν υπάρχουν (ενώ μας έλεγαν το αντίθετο ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια) !!! Όμως μυαλά υπάρχουν !!! Είναι αυτά που δεν έχουν προλάβει ακόμα να μεταναστεύσουν και «πονάνε» βλέποντας τον τόπο τους να μαραζώνει μέρα με τη μέρα ή είναι αυτά που αναζητούν τις αφορμές για να επιστρέψουν από την υποχρεωτική μετανάστευση που τους ανάγκασε η πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας. Αυτά τα «μυαλά» θέλουν να «χτίσουν» στον τόπο τους και να «ξαναχτίσουν» τον τόπο τους ο οποίος έχει διαλυθεί τα τελευταία χρόνια ….. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα όσα μας υπόσχονταν τα τελευταία χρόνια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και τα οποία ποτέ δεν εφάρμοσαν. Υποσχέσεις και λόγια που ποτέ δεν έγιναν πράξη. Λόγια που σαν μοναδικό σκοπό είχαν την εξαπάτηση του ελληνικού λαού προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο του. Και έρχονται πάλι τώρα και ακολουθούν την ίδια τακτική. Τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» νομίζοντας για ακόμη μια φορά ότι θα μας εξαπατήσουν. Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να τους δείξουμε με τη ψήφο μας ότι τα ψέματα τους τελείωσαν και ήρθε η ώρα για αλλαγή πολιτικού «σκηνικού» στον τόπο μας. Τούτη την τόσο κρίσιμη ώρα για τον τόπο μας, θα πρέπει να θυμηθούμε όλα αυτά που μας έχουν επιβάλει τα τελευταία χρόνια με την πολιτική τους και να μην ξανακάνουμε για άλλη μια φορά το ίδιο λάθος. Γιατί όποιος δε θυμάται το παρελθόν, είναι καταδικασμένος να το επαναλάβει …….
Ήρθε η σειρά της γενιάς μου να σου ζητήσει Φλωρινιώτη και Φλωρινιώτισσα τη σκυτάλη της ευθύνης, της δράσης και της σκληρής δουλειάς για τον τόπο μας !!! Ήρθε η σειρά των νέων ανθρώπων με όραμα, νέες και προοδευτικές ιδέες αλλά και πάνω απ’ όλα με θέληση για σκληρή δουλειά και κοινωνική προσφορά. Ήρθε η ώρα να σπάσουμε το κατεστημένο και να δώσουμε το «βήμα» στους νέους ανθρώπους. Για να βγάλουμε τον τόπο μας από το αδιέξοδο και να συνθέσουμε μαζί την Περιφερειακή Ενότητα που θέλουμε και μας αξίζει. Αν κι εσύ συμφωνείς με τα παραπάνω, έλα μαζί μου στον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια, ενάντια στο κατεστημένο και τους τοποτηρητές του στην Π.Ε. Φλώρινας. Μπορούμε να δώσουμε άλλη πορεία στον τόπο μας !!!
Μαζί μπορούμε να αφήσουμε το χθες και να αλλάξουμε σελίδα !!! Όλοι μαζί μπορούμε !!! Αν ενωθούμε, υπάρχει ελπίδα !!!!
Γι’ αυτό τον λόγο, σε προσκαλώ να συστρατευτείς μαζί μου σε αυτόν τον αγώνα απ΄ όποια πολιτική ιδεολογία και αν προέρχεσαι. Όποια και αν είναι η κομματική σου ταυτότητα. Γιατί εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αλλά είμαι ένας απλός πολίτης ακριβώς σαν εσένα που έχει σαν μοναδικό σκοπό και στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας.

Με εκτίμηση,
Ευαγγέλου Ηλίας
Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.