Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Πρωτόγνωρες εμπειρίες

Με γεμάτες τις βαλίτσες τους από αγωνιστικές εμπειρίες επέστρεψαν από την Ουγγαρία οι δύο μικροί αθλητές των ΣΑΡΙΣΩΝ Ελσάμι Ιωσήφ και Ζαχαρίας. Στις τρεις ημέρες αγώνων που έδωσαν στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Παμπαίδων στη Βουδαπέστη απέκτησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες αντιμετωπίζοντας συνομήλικους αθλητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Τα δύο αδέρφια αγωνίστηκαν μαζί πρώτα στο ομαδικό συγκροτώντας την ομάδα “Sarises Florinas”. Αντιμετώπισαν στη φάση των ομίλων την ομάδα Sokol Hradec Kralove A από την Τσεχία και την ομάδα της Αγγλίας. Και στα δύο παιχνίδια ηττήθηκαν με σκορ 3-0. Σε αγώνα κατάταξης που ακολούθησε ηττήθηκαν επίσης 3-0 από τη μικτή ομάδα Ουγγαρίας και Αυστρίας.
Στο ατομικό συμμετείχαν 33 αθλητές, από τους οποίους ο Ζαχαρίας ήταν ο μικρότερος σε ηλικία (2007). Ο Ιωσήφ αγωνίστηκε σε όμιλο των τριών όπου ξεκινώντας πολύ δυνατά νίκησε τον πρώτο του αντίπαλο ( Hasenovic)από τη Βοσνία 3-0. Στη συνέχεια έχασε από τον πρώτο του ομίλου Ούγγρο (Szantosi) 3-0. Έτσι, προκρίθηκε για τους αγώνες νοκ-άουτ. Εκεί είχε δύσκολη κλήρωσε, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα από τα φαβορί του τουρνουά τον Ρουμάνο Badeu (τελικά βγήκε 3ος). Όπως ήταν φυσικό ηττήθηκε 3-0 και έτσι κατετάγη στις θέσεις 17-20 καθώς δεν ακολούθησαν άλλοι αγώνες κατάταξης. Ο μικρός Ζαχαρίας σημείωσε διαδοχικά τρεις ήττες με 3-0 παίζοντας με τους Krebs (HUN), Miron (ROU) και Sorm (CZE). Έτσι τερμάτισε στις θέσεις 29-33.
Συμπερασματικά η πρώτη εμφάνιση των αθλητών μας σε διεθνές τουρνουά κρίνεται ως πολύ επιτυχημένη. Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά το επίπεδο των συναθλητών τους άλλων χωρών και βίωσαν ένα αγωνιστικό κλίμα διαφορετικό από αυτά που έχουν δει μέχρι σήμερα. Ο Ιωσήφ πέτυχε μία διεθνή νίκη, ενώ ο Ζαχαρίας αντιμετώπισε μεγαλύτερους αθλητές. Και οι δύο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποιοτικό πινγκ πονγκ. Οι παραστάσεις που απέκτησαν είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη για αυτά στο μέλλον.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν και στους γονείς τους που τα συνόδεψαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.