Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή του Στέλιου Μαυρίδη

Φίλες και φίλοι, συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Μετά την άμεση και εκτενή επικοινωνία που είχαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες, για την οποία και σας ευχαριστώ, θα ήθελα δημόσια και με μεγάλη αφαίρεση να κωδικοποιήσω τα βασικά σημεία των ερωτήσεων που κυρίως μου απευθύνατε στις μεταξύ μας συζητήσεις, προκειμένου να συνεχιστεί και με αυτόν τον τρόπο ο διάλογος που ξεκινήσαμε.
Σχετικά με το τι προσφέρει η υποψηφιότητά μου, θα τολμούσα να πω πως η υποψηφιότητά μου έχει σκοπό να αποτελέσει μία νέα πολιτική πρόταση. Όχι επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά ανθρώπους με επάγγελμα που ζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας, κοπιάζουν και αντιλαμβάνονται με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Έχουν άποψη, έχουν γνώση, έχουν ικανότητες και έχουν διάθεση για δουλειά και δύναμη να δώσουν κάτι καλύτερο, κάτι διαφορετικό, με πίστη στις αρχές και στις αξίες τους.
Σχετικά με την επιλογή μου να πολιτευθώ με το ΠΑΣΟΚ και όχι με κάποια άλλη πολιτική δύναμη επισημαίνω πως σήμερα εμφανίζονται να διεκδικούν την εμπιστοσύνη σας δυνάμεις ως δήθεν φρέσκιες και άφθαρτες. Στις τάξεις τους ωστόσο, εντάσσονται πολιτικοί επαγγελματίες, με χρόνια παρουσία, με τις δικές τους καταβολές ο καθένας, γνωστές στον ελληνικό λαό. Απομένει να αποδειχθεί η ιδεολογική βάση στην οποία θα μπορέσουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ή η συνέπεια της ιδεολογίας τους. Το ΠΑΣΟΚ αντίθετα, είναι ο βασικός πυλώνας της κεντροαριστεράς, εκδημοκράτησε τη χώρα, δημιούργησε θεσμούς, έκανε λάθη, έμαθε από αυτά και δεν δείλιασε στα δύσκολα, κράτησε τη χώρα μόνο του, με συνέπεια και ευθύνη. Συνειδητοποίησε την ανάγκη για βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Η συμμετοχή νέων ανθρώπων σε αυτό, όπως η δική μου, επιζητά την αλλαγή για την επόμενη μέρα και ένα νέο μοντέλο διοίκησης της χώρας, με αξιοκρατία, με αλλαγή γενεών και με σταθερή πάντα την ιδεολογία της κεντροαριστεράς και επομένως και του βασικού πυλώνα έκφρασής της, σε πείσμα και σε αντίθεση με τα συγκυριακά φαινόμενα ιδεολογικών συγχύσεων και φυγόκεντρων δυνάμεων.
Σχετικά με την ανάπτυξη του τόπου μας πρεσβεύω ένα νέο αναπτυξιακό όραμα για τον τόπο, βασισμένο στις ιδιαιτερότητες του Νομού και της περιοχής, ενός Νομού με έξι λίμνες που πριν από λίγα χρόνια συντηρούσε 150.000 κατοίκους και σήμερα μόλις 50.000. Επιζητούμε την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής με ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, με ανάδειξη της τοπικής αρχιτεκτονικής, με αεροπορική διασύνδεση μέσω των λιμνών, με αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου και της φύσης. Επιζητούμε την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα με αναδιάρθρωση καλλιεργειών (σύγχρονες καλλιέργειες), με σύσταση παραγωγικών συνεταιρισμών, με ανάπτυξη συμβολαιακής γεωργίας, με σχεδιασμό και ολοκλήρωση εγγειοβελτιωτικών έργων. Με ένα νέο μοντέλο ενίσχυσης των νέων. Με αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων. Το νέο παραγωγικό – αναπτυξιακό πρότυπο βασίζεται στα προφανή συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και τους ενδογενείς της πόρους: στη γη και τους ανθρώπους.
Τέλος, σχετικά με το μέλλον και την προοπτική της ενασχόλησής μου, σας δηλώνω πως η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι ευκαιριακή. Είναι στάση ζωής. Μέσα από τη συμμετοχή ελπίζω να κερδίσω την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και την αγάπη σας και να αποτελέσω τη βασική επιλογή σας για την εκπροσώπηση του τόπου μας. Η αγάπη σας θα καθορίσει αποκλειστικά και τη διάρκεια της συμμετοχής μου. Επισημαίνω πως η ιδεολογία που πρεσβεύω και υπηρετώ είναι η κυρίαρχη κοινωνικά και μόλις καταρρεύσουν οι μύθοι της συγκυρίας και καταλαγιάσει το συναίσθημα, θεωρώ ότι ο χώρος που εκπροσωπώ θα αποτελέσει τον κύριο εκφραστή της, μέσα από νέα και ικανά πρόσωπα. Όσοι μοιραζόμαστε τα ίδια ιδανικά και τις ίδιες αξίες θα είμαστε την επόμενη ημέρα μαζί, διεκδικώντας τη μεγάλη ευθύνη εκπροσώπησης της περιοχής μας και της χώρας, με συνέπεια και πίστη, για την περιοχή που μας γέννησε και μας μεγάλωσε, για την Ελλάδα που αγαπάμε και για την Ευρώπη που ονειρευόμαστε.

Φιλικά,
Στέλιος Μαυρίδης
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ

3 σχόλια:

  1. Μπράβο Στέλιο, λίγα και μεστά λόγια. Εμπνέεις με άλλο αέρα το κοινό, το μαγεύεις και το κλειδί αυτής της επικοινωνίας είναι η αλήθεια που βγαίνει απο μέσα σου, και η αλήθεια αυτή είναι η αυθεντικότητα του χαρακτήρα σου. Η Φλώρινα σε χρειάζεται. Αρκετά με τους παλιούς πολιτευτές που μας έσωσαν ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δικηγορος παρ αρειω παγω ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Πάγω να το διορθώσουμε λιγουλάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.