Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Για τη μεταφορά των μαθητών στο γυμνάσιο Βεύης

Τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά 2ης κατηγορίας οπότε θα εκφράσω τα έντονα παράπονα μου, προς κάθε αρμόδιο. Είτε είναι η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είτε ο διευθυντής του Γυμνασίου Βεύης είτε ο δήμαρχος Φλώρινας, είτε η περιφέρεια ή οποιοσδήποτε άλλος…

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία,



τα παιδιά μας (Σιταριάς, Λόφων και Κέλλης)
1) αφήνονται αρκετά μακριά από το γυμνάσιο Βεύης,
2) πάνω σε κεντρικό δρόμο από το οποίο περνάνε αρκετά αρκετά βαρέα οχήματα κατά τις πρωινές ώρες
3) δεν υπάρχει κανένας σχολικός τροχονόμος όπως συμβαίνει σε σχολεία της Φλώρινας
4) τα παιδιά λόγω του νεαρού της ηλικίας τους απλώνονται σε όλο το πλάτος του δρόμου δίχως καμία ασφάλεια και προφύλαξη διότι υπάρχει άγνοια κινδύνου
5) διασχίζουν αρκετή απόσταση έξω από το χωριό (βλέπε φωτογραφία) σε θεωρητικά αγροτικούς δρόμους όπου παραμονεύουν αρκετοί κίνδυνοι από τις τριγύρω κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και από βαρέα οχήματα.
6) κατά τους χειμερινούς μήνες τα παιδιά μας φτάνουν στο σχολείο βρεγμένα, παγωμένα και ταλαιπωρημένα από τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή..και μιλάμε για πολλές ώρες (7.30 το πρωί με 14.30-15.00 που επιστρέφουν στα χωριά τους.)

Συμπεράσματα
Τόσος κόπος και χρόνος είναι να αφήνονται τα παιδιά μας στην είσοδο του Γυμνασίου Βεύης ώστε να αποφεύγονται όλα τα παραπάνω...????

Ας βγει ένας υπεύθυνος και ας μας πει τι αναφέρει η σύμβαση που υπάρχει με το τουριστικό γραφείο που έχει αναλάβει την μεταφορά..

Και αν δεν γίνεται το παραπάνω, τότε είναι υποχρεωμένοι να τοποθετήσουν σχολικούς τροχονόμους σε κομβικά σημεία του δρόμου ώστε τα παιδιά μας να φτάνουν ασφαλή στο σχολείο τους.

Καλώ τους υπευθύνους να βρουν μια λύση σύντομα αλλιώς θα κινηθούμε νομικά.

Κάποιοι γονείς

4 σχόλια:

  1. Και περνώντας μπροστά από το σπίτι του προέδρου της Βεύης, όπου καραδοκούν τα αδέσποτα σκυλιά του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ δεν βλέπουμε την σοβαρότητα της κατάστασης και κοιτάμε τα αδέσποτα σκυλιά του προέδρου της Βεύης ας σοβαρευτούμε λίγο και να σταματήσουν οι χλευασμοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον τα χιλιάδες παιδιά που αποφοίτησαν από αυτό το σχολείο, τα οποία χρησιμοποίησαν τον ίδιο δρόμο τα περίπου τριάντα χρόνια λειτουργίας του σχολείου, χωρίς ποτέ να καταγραφεί τέτοιου είδους ατύχημα,είχαν ιδιαίτερη νοημοσύνη και ευφυΐα για να αντιλαμβάνονται ( το αυτονόητο) ότι σε δρόμους όπου κυκλοφορούν αυτοκίνητα και ιδιαίτερα βαρέα οχήματα περπατάμε με προσοχή και στην άκρη!!Όχι στη μέση σαν πρόβατα αδιαφορώντας προκλητικά για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Η ασφάλεια του του καθενός ξεκινάει από τον ίδιο πρώτα, το τι κάνει ο ίδιος γι αυτό. Αν τα 13-15χρονα χρειάζονται κάποιον να τα περνάει από το δρόμο τότε μάλλον θα πρέπει να κοπούν και οι σχολικές εκδρομές σε μεγάλες πόλεις όπως πχ Αθήνα. Εκεί τι θα κάνουν; Θα σταματήσουν την κυκλοφορία; Όσο για την ώρα που σπαταλάνε στο δρόμο περιμένοντας το λεωφορείο στο κρύο,απόλυτα σεβαστό, ωστόσο, είναι κάτι που το αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των μαθητών εδώ και χρόνια.Σας πειράζει η μισή ώρα έκθεσής τους σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπως το κρύο, το ότι επί 7 ώρες παγώνουν μέσα στο σχολείο κουκουλωμένα με μπουφάν και γάντια δε σας πειράζει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μονο ψηφους ξερουν να ζητανε και αν τους πουν κατι για την ασφαλεια των παιδιων χλευαζουν αν ομως ηταν τα δικα τους θα τους ενοιαζε και βεβαια πρεπει να τα πανε μεχρι την πορτα δηλαδη πρωτα πρεπει να γινει καμια ζημια και μετα να λεμε αμαν πως δεν καναμε κατι πιο πριν .μαυρο δαγκωτω στους μαυρογιαλουρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.