Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Το Νοσοκομείο της Φλώρινας... υπόθεση όλων μας!

Νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο της Φλώρινας, για περίπου δύο εβδομάδες. Το πρόβλημα που αντιμετώπιζα, ήταν καρδιολογικής φύσεως κι έτσι όλο αυτό το διάστημα βρισκόμουν στην Καρδιολογική Κλινική. Έπειτα από αυτήν την περιπέτεια, αισθάνθηκα τη μεγάλη ανάγκη, να γράψω αυτό το κείμενο και να το δημοσιεύσω, για δύο λόγους.
Ο πρώτος λόγος, είναι για να Συγχαρώ και παράλληλα να πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους αυτούς τους Ανθρώπους, που συνάντησα αυτήν την περίοδο και με φρόντισαν σαν να είμαι η Μάνα τους ή η Γιαγιά τους και προσπαθούσαν όσο γίνεται να μη μου χαλάσουν το χατίρι ακόμα και σε αυτά που ήταν αδύνατο να κάνουν για 'μενα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου της Φλώρινας που ήταν εκεί, κάθε φορά που χρειαζόμουν τη βοήθεια τους και με έκαναν να αισθάνομαι οικεία, παρά τη δύσκολη κατάστασή μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους θεράποντες Ιατρούς που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για την καλυτέρευση της υγείας μου και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το υπόλοιπο προσωπικό (τραυματιοφορείς, υπάλληλοι καθαριότητας, τραπεζοκόμοι κ.α.) που έκαναν την παραμονή μου ακόμη πιο εύκολη.
Ο δεύτερος λόγος που γράφω αυτό το κείμενο και θέλω να κάνω γνωστό, είναι για να τονίσω τη μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι νοσηλεύτριες και νοσηλευτές του νοσοκομείου, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και πρώτης ύλης. Μάλιστα, λόγω αυτής της έλλειψης του προσωπικού, οι νοσηλευτές έχουν υπό την εποπτεία τους δύο ή και τρείς κλινικές παράλληλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καρδιολογική κλινική, της οποίας οι νοσηλεύτριες, μοιράζονται και στην παιδιατρική κλινική. Πολλά βράδια υπήρχε μόνο μια νοσηλεύτρια που "έτρεχε" για να προλάβει τους ασθενείς, από το ένα τμήμα στο άλλο. Χρειάζεται να δαπανηθούν χρήματα για τη δημόσια υγεία. Είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό. Είναι πολύ άσχημο να πεθαίνουν άνθρωποι, λόγω έλλειψης... ανθρώπων.
Εύχομαι, με αφορμή αυτό το κείμενο, να παρακινηθούν και άλλοι συμπολίτες μας και να πιέσουν τους αρμόδιους φορείς για να γίνει κάτι καλό για τη Φλώρινα. Τη Φλώρινα ΜΑΣ. Γιατί η Φλώρινα ΜΠΟΡΕΙ και το ΑΞΙΖΕΙ! Σας ευχαριστώ για την προσοχή... Να είστε όλοι καλά!

Με εκτίμηση,
Άννα Ιωάννου

* Λίγες ημέρες μετά τη σύνταξη του κειμένου, η Άννα Ιωάννου εισήχθηκε και πάλι στο νοσοκομείο της Φλώρινας. Στην αρχή στην καρδιολογική κλινική και στη συνέχεια στην παθολογική. Κοιμήθηκε στις 05/07/2014 ώρα 01:23 π.μ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους Ιατρούς και το Νοσηλευτικό προσωπικό της παθολογικής και καρδιολογικής κλινικής αλλά και όλους στο νοσοκομείο της Φλώρινας για τη Μεγάλη βοήθεια που προσέφεραν στην Άννα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Είμαστε σίγουροι, πως το ίδιο θα ήθελε κι εκείνη. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε ό,τι καλύτερο, σε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν σε αυτές τις πολύ δύσκολες για εμάς στιγμές και προσπάθησαν με πολλούς όμορφους τρόπους ν' απαλύνουν τον πόνο που προκάλεσε η απώλεια της. Ας είναι αιωνία η μνήμη της...
 
Οικογένεια Άννας Ιωάννου

35 σχόλια:

  1. Τα νοσοκομεία, κυρίως της επαρχίας, απογυμνώνονται συστηματικά. (Κι έρχεται κι η αξιολόγηση, που θα βγάλει με το ζόρι 15% του νοσηλευτικού προσωπικού σε διαθεσιμότητα, λες και περισσεύει). Στην καρδιολογική έχουν απομείνει 3 ειδικευμένοι, στην παθολογική επίσης 3, εκ των οποίων ο ένας έχει μετακινηθεί στη ΜΕΘ της Πτολεμαΐδας και κάνει εφημερίες και στη Φλώρινα, στην ουρολογική 2, στη Μ/Γ 2, στην ορθοπεδική 2, στην παιδιατρική 2 μετά την παραίτηση του ενός, αλλά και της ειδικευόμενης γιατρού του τμήματος. Γιατροί συνταξιοδοτούνται ή παραιτούνται, χωρίς φυσικά να αντικαθίστανται. Κι αυτοί που απομένουν, κάνουν 10,12,15 εφημερίες, αγωνίζονται διαρκώς να προστατεύσουν τους αρρώστους τους κι αμείβονται με ψίχουλα. Γίνεται σαφές ότι το σχέδιο της ανάπτυξης είναι να εξωθηθούν όλοι σε παραίτηση, για να ξαναπροσληφθούν μετά (οι ίδιοι ή άλλοι) με μπλοκάκι κι 600 ευρώ το μήνα.
    Το νοσοκομείο πνέει τα λοίσθια. Ελάχιστο κι εξουθενωμένο προσωπικό, παλεύει να τα φέρει βόλτα, για να μη χαθεί άδικα κανείς.Κι από πάνω, η συμπεριφορά μερικών, ευτυχώς πολύ λίγων, συμπολιτών μας, είναι κάτι παραπάνω από απαράδεκτη. Κατανόηση κι αλληλεγγύη χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυρία Άννα, ένας χρυσός άνθρωπος με όμορφα αισθήματα και με πρόθεση πάντα να βοηθήσει. Καλό Παράδεισο να έχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν αντεχεται να ακουσεται και μια αλλη αποψη ειναι οτι καποιοι απλα κανουν την δουλεια χωρις να υπολογιζουν τον ασθενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παντού υπάρχουν καλοί και κακοί στη δουλειά τους...εισαί τυχερός αν πέσεις στους καλούς και σου φερθούν σε τόσο δυσκολες στιγμές στη ζωή σου σαν άνθρωποι κ πάνω απ όλα σαν γιατροί..πάντα υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος γι αυτό μη κατηγορούμε μονο κάποιους συμπολίτες μας για απαράδεκτες συμπεριφορές αλλα και κάποιου εργαζόμενους αν ηταν ολα τοοοοσο ιδανικά δν θα υπηρχαν αγανακτισμενοι πολίτες.....κάποιος πολίτης που ετυχε να ειναι μαρτυρας σε καλές αλλά και πολυυυυυυυ άσχημες συμπεριφορές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειμαι και εγω μαρτυρας και σαν μαρτυρας ειδα ανθρωπο να πεθαινει και η νοσοκομα και ο νοσοκομος να μην πω τι και το γιατρο να περπαταει... ουτε καν τρεχανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κλεισιμο η' η περαιτερω υποβαθμιση του Νοσοκομειου θα αποτελεσει απλως τη ταφοπλακα της πολης σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλη μια φορά θα τονίσουμε την απάθεια των βουλευτών και την απαξίωση του Νοσοκομείου μας. Σε αντίθεση με τα γειτονικά που με ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ μπόρεσαν να κρατήσουν θέσεις γιατρών. Εδώ θα κλαίνε οι γραμματείες οι υδραυλικοί οι μάγειρες οι νοσοκόμες όταν θα κλείσει από έλειψή γιατρών αλλά τώρα είναι αργά! Καληνύχτα Φλώρινα του 2014. Όσο για σένα που νομίζεις ότι έχεις λεφτά και θα πας στο Διαβαλκανικό αναρωτησου αν θα έχεις τον χρόνο να φτάσεις ως εκεί! Εσείς φτωχοί μην πάρετε ούτε τηλέφωνο. Δεν έχει γιατρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά τα λέει η γυναίκα. Είναι πρόθυμοι και πραγματι βοηθάνε, αλλά είναι λίγοι και δέχονται μεγάλη πίεση. Χρειάζεται άμεσα πρόσληψεις προσωπικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό ταξίδι γλυκιά μου Άννα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό Ταξίδι Αννούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ωραια τα σχολια σας και σωστα αλλα στις κινητοποιησεις πινετε φραπε στον πεζοδρομο,και στις εκλογες τρεξατε να ψηφισετε τον βουλευτη που δεν τον υπολογιζουν καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Θεός να την αναπαύσει. Ωραία τα έλεγε. Δύσκολα τα πράγματα στα νοσοκομεία γενικά. Αλοίμονο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΥΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΑΝΝΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mεγάλη Ανθρωπιστικη βοήθεια σε υλικά κατέφθασε σήμερα στο Νοσοκομείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙ ΓΛΥΚΟ! ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν εχω λογια καλο παραδεισο να εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτο που συμβαινει στην Φλωρινα δε συμβαινει πουθενα, εχετε αναλογιστει τι σημαινει κλεινει το νοσοκομειο, θα πεθαινουμε στους δρομους,θα ζουμε σε μονιμη ανασφαλεια και αγαπητοι μου κοιμισμενοι συμπολιτες καθιστε να βλεπετε την καταστροφη θα ερημωσει η πολη ,που ειναι οι βουλευτες, οι περιφερειαρχες οι δημαρχοι κομουνται ,μονο το νοσοκομειο απεμεινε ολα εφυγαν .Οσο για συμπεριφορες και τα αλλα αυτα βελτιωνονται αν διαλυθει το νοσοκομειο ομως αλοιμονο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το νοσοκομείο της Φλώρινας είναι μεγάλος πόνος. Πρόκειται για την υγεία μας. Μην το ξεχνάτε. Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι έχουν τα χρήματα για να μετακινηθούν σε νοσοκομεία άλλων πόλεων ας αναθεωρήσουν. Πιθανόν να μην προλαβαίνουν την κακιά την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα μας λειψεις Αννα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κυρία Ιωάννου, πάντα είχε κάτι εύστοχο να πει και πάντα μας αναπτέρωνε το ηθικό. Με πολύ χιούμορ και ευγένεια μέχρι το τέλος. Θα μας λείψει πολύ. Να έχει καλό Παράδεισο και να είναι ελαφρύς ο πόνος για την οικογένεια της.

      Νοσηλεύτρια Γ.Ν.Φ.

      Διαγραφή
  22. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ. ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 'ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ 'ΚΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάντως σαν κτίριο το νοσοκομείο είναι πολύ ωραίο. Μεγάλο, άνετο, με κήπο, με πάρκινγκ, σε περίοπτη θέση, με τα πάντα. Κριμα να μας τα χαλάει το "μέσα" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αννούλα, θα μείνεις για πάντα στην καρδιά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΝΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αχ βρε Αννούλα μου. Τώρα το έμαθα. Καλό Παράδεισο. Μια χρυσή γυναίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Διοργανωνεται στη Φλωρινα μεγαλο συλλαλητηριο για να μην κλείσει το νοσοκομειο. Δεν ξερω την ημερομηνια αλλα θα πρεπει να ειμαστε ΟΛΟΙ εκει. Καλο Παραδεισο στην Αννα Ιωαννου και συλληπητηρια στην οικογενεια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟ 40ΗΜΕΡΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ. ΛΥΠΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΛΥ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλό Παράδεισο! Ο Θεός ας Αναπαύσει την ψυχή της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΑ.ΠΟΣΟ.ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ.ΠΟΛΥ.ΩΡΑΙΟ.ΤΟ.ΚΕΙΜΕΝΟ.ΚΑΙ.ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ.ΣΥΛΗΠΗΤΗΡΙΑ.ΣΤΑ.ΠΑΙΔΙΑ.ΤΗΣ.ΚΑΙ.ΣΤΟΥΣ.ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αχ βρε Αννουλα μου. Μεγαλο το κενο που αφησες. Καλο Παραδεισο να εχεις γλυκια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κλεινει το νοσοκομειο της φλωρινας. Ας βοηθησει το συλλαλητηριο. Ειναι πολυ κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.