Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Απέχουν σήμερα από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι της Φλώρινας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας εκφράζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που συζητείται στο θερινό τμήμα της Βουλής, για τη δημιουργία νέας επιχείρησης ηλεκτρισμού (μικρής ΔΕΗ).
Η συγκεκριμένη επιλογή εξυπηρετεί ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα, που επιδιώκουν να ελέγξουν πλήρως τον νευραλγικό τομέα της ενέργειας. Σήμερα πλήττονται ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Στην ουσία όμως είναι μια καταστροφική ενέργεια για το σύνολο των εργαζομένων, των πολιτών της χώρας, αλλά και σε βάρος της ανάγκης του ελέγχου της ενέργειας από το Δημόσιο σε όφελος όλου του λαού.
Ζητούμε:
1. Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ
2. Την άμεση αποκατάσταση των εδαφών από την ΔΕΗ, την επαναλειτουργία των ορυχείων της περιοχής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
3. Την άμεση ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων εδαφών και των μετεγκαταστάσεων πληττόμενων οικισμών με την καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων προς τους πολίτες που ήδη χάνουν τις περιουσίες τους.
4. Την κατοχύρωση και λειτουργία μιας ενιαίας Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και Ενέργειας που θα εξασφαλίζει φτηνή ενέργεια για τους πολίτες και δεν θα αποτελεί μηχανισμό φορολογικού εκβιασμού.
Λέμε ΟΧΙ στην παραχώρηση των υδάτων και του ορυκτού μας πλούτου στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα των μονάδων και των ορυχείων της Φλώρινας ή οπουδήποτε στην Ελλάδα.
Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πρακτική ψήφισης σημαντικών νομοσχεδίων με διαδικασίες (όπως η εισαγωγή σε θερινά τμήματα, η κατάχρηση εφαρμογής της διαδικασίας του κατεπείγοντος κ.λπ.) που δεν εξασφαλίζουν ουσιαστική δημοκρατική συζήτηση αλλά και ανάληψη προσωπικής ευθύνης από κάθε βουλευτή.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας ανταποκρινόμενος στον ιδιαίτερο κοινωνικό ρόλο του και υπερασπίζοντας, ως οφείλει, τα δημόσια αγαθά, συμμετέχει στις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις και κηρύσσει αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτριος Π. Στεφανίδης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.