Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η Φλώρινα στον 11ο Olympus Marathon

Στις 29 Ιουνίου 2014 και για 11η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο «βουνό των θεών», τον Όλυμπο, ο 11ος Olympus Marathon. 557 αθλητές, εκ των οποίων οι 104 από το εξωτερικό (από 28 χώρες), βρέθηκαν και έτρεξαν στα μονοπάτια του μυθικού βουνού, τιμώντας με την παρουσία τους τον αγώνα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη το τελευταίο χρονικό διάστημα.
O συναγωνισμός στον 11ο Olympus Marathon ήταν και φέτος υψηλός, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ο αγώνας φιλοξένησε τον νικητή του ΟΜ 2013,Δημήτρη Θεοδωρακάκο, όσο και σχεδόν το σύνολο της αφρόκρεμας του Ελληνικού ορεινού τρεξίματος. Οι καιρικές συνθήκες αποδείχτηκαν ευνοϊκές για το σύνολο των αθλητών και οι θερμοκρασίες ιδανικές, ώστε πολλοί συμμετέχοντες να σημειώσουν υψηλές επιδόσεις και να καταρρίψουν τα ατομικά τους ρεκόρ, ενώ παράλληλα οι νεότεροι στο ορεινό τρέξιμο να εξωθήσουν στο έπακρο τις αντοχές τους.
Τον αγώνα κέρδισε ο Έλληνας πρωταθλητής της Salomon Hellas, Θεοδωρακάκος Δημήτρης και περσινός νικητής του ΟΜ 2013 με χρόνο 4.48.06. Δεκατρία λεπτά μετά εμφανίστηκε στη γραμμή τερματισμού δεύτερος ο Jancek Bokoc της Kassimis training/innov-8 με χρόνο 5.01.57 και ο Bostan Adrian Alexandru της Eco Marathon από τη Ρουμανία να τερματίζει τρίτος 5 λεπτά πιο πίσω με χρόνο 5.07.10.
Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχτηκε η Βουλγάρα Hristina Kozareva με χρόνο 6.03.57. Την ακολούθησε η Μαρία Μαλάι της Salomon Hellas από την Αλβανία, με χρόνο 6.33.20, ενώ στην τρίτη θέση και πρώτη Ελληνίδα του αγώνα, βρέθηκε η Μάρα Καλογήρου της Fifth Element με 6.34.33. Από τους 557 αθλητές τερμάτισαν στο όριο των 10 ωρών 491 συμμετέχοντες, ενώ η μέση επίδοση κατέβηκε στις 7.53 ώρες.
Οι αθλητές από τη Φλώρινα, της ομάδας Kassimis training/innov-8, Ιωαννόπουλος Γιάννης με χρόνο 6.10.17 (και 45η θέση) και η Παπακοσμά Βηθλεέμ με χρόνο 8.13.18 (και 285η ) ήταν και φέτος παρόν στη μεγάλη γιορτή του ορεινού τρεξίματος.
Οι προσπάθειες για τον Γιάννη και την Βηθλεέμ δεν σταματάνε εδώ, μεταφέρονται στην Ιταλία με την συμμετοχή τους στο διεθνή αγώνα Dolomites skyrace στο Canazei της Β. Ιταλίας στις 20 Ιουλίου. Καλή επιτυχία στα ελληνικά χρώματα.
Η προσπάθεια των αθλητών πλαισιώνεται από τον προπονητή τους Δημήτρη Κασίμη με την προπονητική καθοδήγηση και την αγωνιστική τακτική, το φυσικοθεραπευτήριο PhysioLife (Θεολόγου Α. – Παπαπούλια Α.) και την υποστήριξη των Σίμο Πολπατζή (χρώματα – βερνίκια vitex) και αίθουσα δεξιώσεων Ι & Ν Χρυσοχοϊδη.

2 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ .ΑΘΟΡΥΒΑ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΟΣΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ....Η ΦΛΩΡΙΝΑ Τ Ι Μ Α Ε Ι ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στο Γιάννη και στην Βηθλεέμ !!!
    Καλή επιτυχία στο διεθνή αγώνα Dolomites skyrace στο Canazei της Β. Ιταλίας στις 20 Ιουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.