Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Έκτακτα μέτρα τροχαίας ενόψει των εορτών του Πάσχα

Από το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας ανακοινώνεται ότι, ενόψει των εορτών ΠΑΣΧΑ λαμβάνονται έκτακτα μέτρα τροχαίας, τόσο για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, όσο και για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στο αστικό κέντρο:
α. Στο οδικό δίκτυο με εμφανή και παρουσία αστυνομικών αποσκοπούμε στον έλεγχο των επικινδύνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα, ζώνη ασφαλείας, κράνος, αλκοτέστ κ.λ.π.), που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες ενός ατυχήματος.
β. Στις πόλεις με δικυκλιστές τροχονόμους κυρίως κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς, καθώς και κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων (Μ. Παρασκευής, Μ. Σαββάτου, Κυριακής του Πάσχα), για διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και ασφάλεια πεζών

Μαζί με τις ευχές μας για «ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» κάνουμε έκκληση προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να θυμούνται:
• Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
• Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
• Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
• Δεν παραβιάζω κόκκινο σηματοδότη.
• Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
• Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
• Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
• Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
• Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
• Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
• Πριν ξεκινήσω για το ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα.

11 σχόλια:

  1. Οι κλήσεις θα πέσουν βροχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα καθημερινά μέτρα δεν φτάνουν.. με το ένα στα τρία αυτοκίνητα που κυκλοφορούν να είναι αστυνομικό και.. έτσι θα λάβουν και έκτακτα μέτρα, για το καλό μας. Ο μισός νομός χρωστάει πρόστιμα.. για το καλό του. Εδώ μερικοί δεν έχουν να φάνε.. και μερικοί καμαρώνουν που τους γράφουν για παραβάσεις του ΚΟΚ, ακόμα και όταν πηγαίνουν για να φάνε μεσημέρι στο σπιτάκι τους.. Και πάλι "θερμά συγχαρητήρια" στην τροχαία της περιοχής, η οποία είναι πλέον ξακουστή.. στα πέρατα της Γης!! (Το τελευταίο χωρίς υπερβολή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΓΩ ΕΙΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΟΥΚΙΑ

      Διαγραφή
    2. Η τροχαία φταίει αν ο καθένας κάνει ότι του κατέβει;
      Για δικό σου καλό είναι να φοράς ζώνη και να μην οδηγάς πιωμένος.

      Διαγραφή
  3. ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΑΘΗΝΑ...4 ΜΠΛΟΚΑ ΤΑ 3 ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ.....ΚΑΛΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ....ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ....ΤΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ...ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ....ΟΥΠΣ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΜΟΛΥΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από Ορεστιάδα Έβρου προς Φλώρινα.. 3 μπλόκα: Αμύνταιο, Βεύη και Φλώρινα. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΟΥΤΕ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ. Άλλωστε αυτές οι καταπιεστικές αστυνομικές υπερβολές, μόνο για πλάκα δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως "κάποιος" προσπαθεί να χτίσει καριέρα εις βάρος του φτωχού κοσμάκη. Αυτός ο "κάποιος" μπορεί να το κάνει με κάθε νόμιμο τρόπο και νόμιμες τυπικές διαδικασίες. Από ηθικής απόψεως όμως, σε μια περιοχή όπως είναι η Φλώρινα με τα χίλια μύρια προβλήματα όπως: φτώχεια, κρύο, ανεργία, απομόνωση, μικρός πληθυσμός κτλπ... αυτού του είδους οι πιεστικές πρακτικές.. είναι ανέντιμες και αδικαιολόγητες. Πολλά πρόστιμα που είναι αδύνατον να πληρωθούν λόγω οικονομικής ασφυξίας.. καταλήγουν στο Δημόσιο Ταμείο για διακανονισμούς με δόσεις και ετήσιες προσαυξήσεις. Έτσι, πολλοί που δεν έχουν καθόλου χρήματα.. μπλέκουν μακροχρόνια και για τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οδηγώ το αυτοκίνητο μου και είμαι εφοδιασμένος με τα απαραίτητα έγγραφα (δίπλωμα αδεια κυκλοφορίας και ασφάλεια). Φοράω την ζώνη ασφαλείας και εγώ και οι επιβάτες του αυτοκινήτου. ΔΕΝ οδηγώ μετά απο κατανάλωση αλκοόλ (ούτε ένα ποτηράκι) και δεν τρελαίνομαι με τα γκάζια εκει που δεν με παίρνει. Όσο για τους τροχονόμους, αδιαφορώ ή ακόμα καλύτερα, τους έχω γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων μου. Μου είναι παντελώς αδιάφορο αν στήνονται εδώ ή εκεί ή παραπέρα.
    Ακολουθείστε το παράδειγμα μου και θα απολαμβάνετε ταξιδάκια. Αν πάλι θέλετε να παιξετε κλέφτες και αστυνομους και να ρισκάρετε με τις πιθανότητες, δεν τη γλιτώνετε. είναι παντού...Καλό Πάσχα και αν τα ξαναπούμε του Αγίου Πνεύματος θα σημαίνει οτι κάποιοι έκαναν καλά τη δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τουλάχιστον να στέκεστε στην έξοδο της πόλης ! Όχι στην είσοδο!! Στην κατάληξη του ταξιδιού είναι γελοίο να σε ρωτάνε αν έχεις πιεί!! Πολύ απλά δεν θα είχα φτάσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε για εξήγησέ μου αν θέλεις να πας από Αρμενοχώρι Καστοριά ή Αλβανία που είναι η αρχή και που το τέλος του ταξιδιού? Αν κάποιος πίνει όλο το βράδυ στα γνωστά μπαράκια στα κοντινά χωριά ή έρχεται από Θεσσαλονίκη πως να το ξέρει ο αστυνομικός?

      Διαγραφή
    2. Ακούω κάποιους να λένε ότι κάθε φορά που πάνε Θεσσαλονίκη τους σταματάει η αστυνομία 3,4 και ..7 φορές. Έλεος! Και η υπερβολή έχει τα όριά της. Εμείς δεν πάμε Θεσσαλονίκη? Άντε στα 5-6 δρομολόγια να σε σταματήσουν μία φορά. Αν είσαι οκ που είναι το πρόβλημα? Αν έχεις πιεί καλά θα κάνουν να σε γράψουν είτε έχεις λεφτά είτε όχι. Γιατί τα παιδιά μας να κινδυνεύουν από τον κάθε Σουμάχερ που μπορεί ακόμα και να έχει αγοράσει το δίπλωμά του την εποχή που λεφτά υπήρχαν???

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.