Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Δράσεις για την Υγεία

Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, Ευρωπαϊκή Ένωση βάζουν στη λαιμητόμο της "ανταγωνιστικότητας" και των κερδών το δικαίωμα των οικογενειών μας στην υγεία!
Τέρμα οι θυσίες! Σηκώνουμε το ανάστημά μας! Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!
Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας δυναμώνει. Μας εξαναγκάζουν τους να πληρώνουμε 1 ευρώ για κάθε συνταγή, 5 ευρώ είσοδο στα νοσοκομεία, αυξάνουν διαρκώς τη συμμετοχή σε εξετάσεις και φάρμακα, καλούν ανασφάλιστους και ανέργους να πληρώσουν από την τσέπη τους κάθε παροχή. Εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε υλικά, σε προσωπικό, σε γιατρούς. Το "καθολικό και ολοκληρωμένο σύστημα ΠΦΥ" που φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αποτελεί σχέδιο που οδηγεί σε παραπέρα υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, με επιπλέον περιορισμό των όποιων παροχών. Οι λαϊκές οικογένειες θα εξαναγκαστούν να ακριβοπληρώνουν ακόμα περισσότερο τις συρρικνωμένες και εμπορευματοποιημένες κρατικές μονάδες και τους επιχειρηματίες της Υγείας.
Το ζήτημα της Υγείας - Πρόνοιας είναι ζήτημα που αφορά όλο το λαό. Η βαθιά καπιταλιστική κρίση από την οποία τα κεφάλαιο προσπαθεί να βγει φορτώνοντας τα βάρη στις πλάτες του λαού έχει σαν συνέπεια την ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των ήδη υποβαθμισμένων υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας. Η κινητικότητα - διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.
Σήμερα είναι ανάγκη να δείξει ο λαός τη δύναμή του! Μπορούμε να έχουμε επιθετικούς αγώνες που πάνε πιο πέρα από το αίτημα να μην καταργηθεί κανένας κλάδος, να μη βγει κανείς σε διαθεσιμότητα, να μην κλείσουν νοσοκομεία και μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ. Να πάψει η υγεία, το φάρμακο, η πρόνοια να είναι εμπόρευμα!
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες να κάνουν το βήμα να συσπειρωθούν, να συμβάλουν στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, να παλέψουμε για:
• Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας Υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας. Σύγχρονα δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους Δήμους που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο και θα παρέχουν απολύτως δωρεάν όλες τις υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Με πλήρη στελέχωση με όλες τις βασικές ειδικότητες υγειονομικών και άλλου προσωπικού με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
• Δωρεάν φάρμακα σε όλους και με προτεραιότητα στα ΑμεΑ, στους χρονίως πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς.
• Δωρεάν παροχή όλων των εμβολίων για όλα τα παιδιά και των εξετάσεων που απαιτούνται για την εγγραφή τους στα σχολεία.
• Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα.
• Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο «κούρεμα». Κρατική χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ και τις δημόσιες μονάδες Υγείας (Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία) για αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων προς τους εργαζόμενους (εφημερίες, υπερωρίες κ.λπ.) προς τους ασφαλισμένους, για φάρμακα, ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και υγειονομικά υλικά και προς τους συμβεβλημένους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες υγείας.
• Καμία συγχώνευση ή κατάργηση Κέντρων Υγείας, πολυιατρείων και εργαστηρίων του ΙΚΑ. Τα πολυιατρεία του ΙΚΑ να μετατραπούν σε κρατικά Κέντρα Υγείας. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση δημόσιων νοσοκομείων, κρεβατιών, κλινικών, ειδικών μονάδων και άλλων υποδομών και υπηρεσιών τους.
• Προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις δημόσιες μονάδες Υγείας και τον ΕΟΠΠΥ.
• Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο σπίτι», με δωρεάν παροχή σε όσους ηλικιωμένους και ΑμεΑ χρειάζονται βοήθεια και κατ' οίκον νοσηλεία χωρίς περιορισμούς.
• Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας

Δευτέρα 3 Φλεβάρη 7 μμ ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας
Πέμπτη 6 Φλεβάρη 6.30 μμ συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα ώστε αν έχεις, πληρώνεις και την απολαμβάνεις, αν όχι πεθαίνεις…..
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Φλώρινας (ΠΑΜΕ)
Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, Μέλος ΟΓΕ
Μέτωπο αγώνα σπουδαστών

1 σχόλιο:

  1. Το οικ. δράμα της χώρας μας δεν προκλήθηκε μόνο από το κλέψιμο των αθλίων λήσταρχων, αλλά κυρίως από την σπατάλη δημοσίου χρήματος, από τις υπερκοστολογήσεις οπλικών ( και όχι μόνο ) οπλικών συστημάτων κτλ. Η υγεία του λαού μας είναι ΝΑΙ είναι κοινωνικό αγαθό,αλλά δεν θα π πρέπει να σταματήσει στο χώρο αυτό η σπατάλη και η κλεψιά του δημοσίου χρήματος! Γνωρίζετε τι πληθυσμό καλύπτει υγειονομικά το νοσοκομείο Φλώρινας και τι στοιχίζει η λειτουργία του στον άμοιρο όχι δύσμοιρο ελλ. λαό; Γνωρίζετε τι πληρότητα έχει κατά μ.ο το νοσοκομείο; Γνωρίζετε πως λειτουργούσαν τα λεγόμενα πολυιατρεία του ΙΚΑ; Ή δεν ξέρετε ή είστε υποκριτές! Όλοι οι γιατροί στα νοσοκομεία, καμία απόλυση, καθημερινή λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου σε ολοήμερη βάση. Σε κάποια σημεία κάτι πάτε να πείτε, αλλά σαν σύνολο το κείμενό σας ειναι υποκριτικό! Η σπατάλη χρήματος, ούτε στο χώρο της υγείας δεν είναι αποδεκτή! Όσο για το 1 και τα 5 ευρώ είναι άχαρος λαικισμός! Κακώς αποσύρθηκε το 25 -ευρο με τις ειδικές ρυθμήσεις που προέβλεπε για ορισμένες κοινωνικές ομάδες! Μη ψάχνετε στα θολά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.