Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση προς το δήμαρχο Φλώρινας για κατασκευή δημοτικού αποτεφρωτηρίου

Από το 2006 επετράπη για πρώτη φορά η δημιουργία κέντρων αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα σε πολλούς δήμους λαμβάνεται απόφαση να δημιουργηθούν κέντρα αποτέφρωσης νεκρών, στη συνέχεια ανακαλείται η απόφαση στα Δημοτικά Συμβούλια εξ αιτίας ισχυρών πιέσεων από τον εκκλησιαστικό περίγυρο.
Η δημιουργία και η συντήρηση τέτοιων χώρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων (ΟΤΑ).
Ερωτάτε ο κ. Δήμαρχος Φλώρινας αν προτίθεται να συμπεριλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα την εγκατάσταση και δημιουργία κλιβάνου αποτέφρωσης νεκρών.
Αφορμή για το ερώτημα μου είναι το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι: «το υπουργείο αναγνωρίζει το πρόβλημα για χιλιάδες οικογένειες που αναγκάζονται να μεταφέρουν τους νεκρούς τους για καύση εκτός Ελλάδας και γι' αυτό θα επανέλθει επισημαίνοντας στους δημάρχους το πρόβλημα και συστήνοντας να προχωρήσουν στην εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος».
Καταλήγοντας τόνισε ότι: «Αρχίζει στην ελληνική κοινωνία και στους δημάρχους να υπάρχει μια ευαισθητοποίηση στο θέμα και το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών με την προτροπή του και εποπτεία του μέσα στα πλαίσια της αυστηρής τήρησης του νόμου θα καταβάλει προσπάθεια για την υλοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος».

Ο ερωτών.
Σπύρος Α. Ηλιάδης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

13 σχόλια:

  1. Όλα τα 'χε η Μαριωρή, ο φερετζές τής έλειπε.
    κ. Ηλιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. as kanoun kana tetoi kai 8a doume poioi 8a einai o prwtoi pou 8a mpoun ekei mesa..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν μπορείς να δεχτείς ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου??

      Διαγραφή
  3. Που είναι άραγε οι τόσοι πολλοί συμπολίτες μας που έχουν καημό να κάψουν τους νεκρούς συγγενείς τους και, μάλιστα, υποβάλλονται σε επιπλέον έξοδα για να τους μεταφέρουν στο εξωτερικό; Ποιοι είναι αυτοί που δημιουργούν θέματα που εξυπηρετούν την απόλυτη παράδοση του λαού μας στις επιθυμίες της νέας τάξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τη μανα σου να κάψεις εσύ που δέχεσαι άλλες απόψεις. Είμαστε νομίζω οι περισσότεροι αυτοί που δεν το θέλουμε!
    Τα λύσαμε όλα τα προβλήματα κι αυτό μας καίει τώρα. Τους άνεργους οικογενειάρχες γιατί δεν τους συμμερίζονται για να πιέσουν για μέριμνα; τους καρκινοπαθείς γιατί δεν τους συμμερίζονται για να πιέσουν για τα φάρμακα και τα γενόσημα; τους καταστηματάρχες και μικροεπιχειρηματίες γιατί δεν τους συμμερίζονται που δε θέλουν να ανοίξουν τις Κυριακές και έχουν διαφορετική ΑΠΟΨΗ; Ξυπνήστε επιτέλους, επιτέλους, επιτέλους... θέλουν να φάνε ότι πιο ιερό έχει ο ελληνικός λαός, το αίσθημα της πίστης, γιατί χωρίς αυτό έρμαια, μας κάνουν ό,τι θέλουν. Μόνο με πίστη στο Θεό και τη δική Του επέμβαση μπορούμε να πάμε κόντρα σε κάθε ισοπέδωση, σε κάθε οικονομική δυσχέρεια, σε κάθε ευρωπαϊκή βρωμιά που θέλει να μας κάνει μπλέντερ με τα νεοεποχίτικα σχέδιά της.

    Όποιος πραγματικά πονάει τον τόπο δε θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, ας μην απομακρυνόμαστε άλλο από τον Θεό...
    Τα τελευταία χρόνια πήραμε μία γεύση της ζωής χωρίς Θεό, χωρίς να υπολογίιζουμε τον νόμο Του και νομίζω πως κανένας δεν είναι ικανοποιημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η παράδοση του λαού μας έχει την καύση των νεκρών, διάβασε λίγο ιστορία να δεις... εκτός αν δεν έννοιές τους ελληνες άλλα κάποιους άλλους για λαό σου....τον περιούσιο ας πούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Αι διώξεις όχι μόνον δεν ωφελούν τας αντιλήψεις των διωκούντων, αλλά τουναντίον φανατίζουν απλώς τους οπαδούς των διωκομένων ιδεών και ικανόν τμήμα του αμερολήπτου κοινού.» Λόγια σοφού ανδρός, ονομαζόμενος Δημήτριος Μπαλάνος.
    Όσο για μένα: Δεν έχει καμιά σπουδαιότητα σε ποια θρησκεία πιστεύουν ο επιστήμονας ή ο αγρότης… σημασία έχει να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της πίστης τους!!!

    Σπύρος Α. Ηλιάδης
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
    τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
    TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μα πόσο χαζοί ? ρε με το ζόρι δεν θα σας κάψουν πανιβλακες!!! οποίος θελει θα καίγεται ... και τι σας νοιαζει τι θα κανουν οια λλοι κοφτε τον χριστιανοφασισμο και σεβαστέ και τουσ αλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί δεν έχουμε αποτεφρωτήρια; Δεν ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος; Γιατί δε φτιάχνονται; Πώς οι βουλευταράδες ψηφίσανε έναν νόμο που δεν όριζε επακριβώς πώς και πότε θα ιδρυθούν τα αντίστοιχα, πώς να τα πω, κτήρια των αντίστοιχων υπηρεσιών; Ως πότε η ελληνική Εκκλησία θα υποβάλει τους πιστούς της στο μαρτύριο που λέγεται εκταφή νεκρού; Ως πότε το σώμα θα υπόκειται σε αυτόν τον εξευτελισμό από μια θρησκεία που το μισεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.