Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η κοπή βασιλόπιτας του «Αριστοτέλη» (video)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα όλων των τμημάτων του έκοψε χθες ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου.



Τυχερή της βασιλόπιτας ήταν η μαθήτρια Αναστασία Γκούγιου, μέλος του Τμήματος Εθνογραφίας και Χορού.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος – Χατζηστεφάνου ανέφερε στην ομιλία του:
«Εκ μέρους του ΔΣ της μεγάλης Αριστοτελικής οικογένειας εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλή, Ευλογημένη και Φωτισμένη Χρονιά. Υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας, κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία, πρόοδο και ανάπτυξη στον τόπο μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του ΔΣ και παρευρισκόμαστε απόψε όλοι μαζί γεμίζοντας την Αίθουσα Θεάτρου μας για πρώτη φορά φέτος, για την κοπή της Βασιλόπιτας του 2014, παρά τον άσχημο καιρό και το τσουχτερό κρύο, έξω. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι Αριστοτελικοί είμαστε «παντός καιρού» και «πολλαπλών καταστάσεων»!!!
Η κοπή της Βασιλόπιτας αποτελεί μια χαρούμενη εορτή-συνάθροιση όλων των Τμημάτων του Συλλόγου μας. Αρχίσαμε να την εορτάζουμε από πέρυσι και να την τιμούμε με πανηγυρικό τρόπο στην αρχή κάθε έτους, επειδή αποτελεί μία πραγματική αποτύπωση της διαίσθησης όλων μας ότι ανήκουμε σε μία μεγάλη, ισχυρή, ανεκτική, πολυπρόσωπη, πολυσυλλεκτική, πολύβουη και πολυτάλαντη οικογένεια, που, παρά τις ιδιαίτερες κλήσεις, ικανότητες, διαφορετικότητες, πάθη ακόμη και καημούς των μελών της, με τις ποικίλες οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες που συναντούμε ιδίως στην εποχή μας, συνεχίζει με ακατάπαυστες, συλλογικές προσπάθειες ρεαλισμού, ενότητας, συνεργασίας και ανανέωσης να επενδύει στη σκέψη και στο ταλέντο των νέων του τόπου μας. Η οικογένεια του «Αριστοτέλη» αποτελούσε και αποτελεί κοιτίδα ελεύθερης έκφρασης και πνευματικής αντίστασης, μια από τις ιστορικές κοιτίδες πολιτισμού της περιοχής. Σύλλογος προσφοράς, σημείο αναφοράς, σημείο αντιλεγόμενο, οικείος και πρόσφορος σε όλους, εντός και εκτός Φλώρινας, εντός και εκτός Ελλάδας.
Στην αποψινή γιορτή συνυπάρχει η νέα γενιά, που μας ξαφνιάσατε ευχάριστα με την παρουσία σας καθώς αποτελείτε την πλειοψηφία απόψε και είστε το ελπιδοφόρο αύριο της πόλης και του Συλλόγου μας και οι παλαιότερες, που έχτισαν και διατήρησαν τον «Αριστοτέλη» έως τις μέρες μας ακμαίο και δυνατό. Η συμμετοχή όλων μας, στην κεντρική εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, καταδεικνύει ότι το εγχείρημα «κάποιων» ηρώων πολεμιστών του 1940, δεν ήταν μια τυχαία φωτοβολίδα που έσβησε έπειτα από λίγα χρόνια, δεν έγινε στο κενό. Είχε και έχει διαχρονικά εθνική, πολιτιστική και κοινωνική προσφορά στον τόπο μας και, προς το παρόν με όλους εσάς τους παρόντες και όλους αυτούς που δικαιολογημένα απουσιάζουν, δεν φαίνεται να έχει κοντινή ημερομηνία λήξης.
Χαιρόμαστε απόψε διότι ξεκινάμε τη νέα χρονιά, όλοι μαζί, στην καρδιά του Συλλόγου μας, τη Μεγαλοπρεπέστατη Αίθουσα Θεάτρου, με μια πολύτιμη παρακαταθήκη: τις ευχές της εκκλησίας και του Σεβασμιοτάτου και την εβδομηντατριάχρονη (73) ιστορία του Συλλόγου μας και μια παράλληλη βαρύτατη υποχρέωση: να φανούμε αντάξιοι αυτού του παρελθόντος, διαφυλάσσοντας, δημιουργώντας και κυρίως παράγοντας και διαδίδοντας πολιτιστικές αξίες και πρότυπα στη νέα γενιά.
Απόψε, στην κοπή της πίτας παρευρίσκονται:
Το Τμήμα της Μικτής Χορωδίας, το πρώτο και μαρτυρικό Τμήμα του Συλλόγου μας, η κορωνίδα των Τμημάτων μας με τον ακούραστο μαέστρο της κ. Δημοσθένη Μούσιο.
Το Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού με τους χοροδιδάσκαλους κ. Γρηγόρη Κετσετζή και την κα Ελευθερία Τρύφωνος, που αποτελεί ένα επίσης σήμα κατατεθέν του «Α», συγκεντρώνοντας δεκάδες μαθητές (παιδιά, νέους, νέες, ενήλικες και υπερήλικες).
Το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Latin Χορών με την κα Κική Τρικιλίδου και την Ομάδα Hip-Hop με την κα Ανθή Ιωαννίδου.
Η Παιδική Χορωδία «Δημήτριος Λιώτσης», με τη μαέστρο κ. Σοφία Μούλη.
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και ο Βυζαντινός Χορός «ο Άγιος Αγαθάγγελος», με τον χοράρχη κ. Παντελή Δάφα.
Το Εικαστικό Τμήμα και η Σχολή Ζωγραφικής με τον εικαστικό και Τμηματάρχη κ. Νικόλαο Ταμουτσέλη.
Το Εργαστήρι Ζωγραφικής για μικρά παιδιά, με τον κ. Παντελή Ταμουτσέλη.
Η Παραδοσιακή Χορωδία με τον κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο.
Η Παιδική Θεατρική Σκηνή, με τα μικρότερα και νεαρότερα μέλη υπό την κ. Ξένια Καϊμάρα.
Το Τμήμα της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων και Καλλιτεχνών, με τους κ. Σπύρο Παπαχαρίση και Νικόλαο Ταμουτσέλη.
Το Σκακιστικό Τμήμα, που παρά την αποχώρηση στη μέση της χρονιάς του Δασκάλου, θα συνεχίσει σε λίγες ημέρες, με νέο, υπεύθυνο Δάσκαλο, παλαιό μέλος του «Α».
Το Λαογραφικό Μουσείο, που αναμένει την επαναλειτουργία του.
Το Τμήμα της Βιβλιοθήκης, που επίσης αναμένει την πλήρη λειτουργία της.
Το Ιστορικό Αρχείο.
Η Σχολή Αγιογραφίας και το εργαστήριό της «Εικονίζοντες», με τον αγιογράφο-εικαστικό κ. Γεώργιο Χατζή.
Το Τμήμα Φωτογραφίας, με τον υπεύθυνο κ. Κώτσου Συμεών, που παρότι νέο, ξεκίνησε δυναμικά, με την πραγματοποίηση ήδη της πρώτης του Έκθεσης και του πρώτου διαγωνισμού Φωτογραφίας, μέσα σε λίγους μήνες.
Τα Αθλητικά Τμήματα:
Η Ακαδημία και η ομάδα Καλαθοσφαίρισης με τον προπονητή κ. Πάνο Κοΐδη.
Η Ακαδημία και η ομάδα Πετοσφαίρισης με τον προπονητή κ. Γαβριήλ Συμεών.
Η Ομάδα Ανδρών Καλαθοσφαίρισης, με τον προπονητή κ. Παντελή Μαυρουδίου, που αγωνίζονται αυτήν την ώρα.
Το Εκδοτικό Τμήμα με τις εκδόσεις:
Το Περιοδικό «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Την ηλεκτρονική και διαδικτυακή ενημέρωση/εφημερίδα (www.fsfa.gr)
Τον τομέα επικοινωνίας με τα ΜΜΕ
Το Τμήμα Αποδήμων, που μας παρακολουθούν πάντα και μαθαίνουν νέα μας.
Την Ομάδα της Παραδοσιακής Φωτιάς «το Βαρόσι» με την οποία συνεργαστήκαμε άψογα στις Χριστουγεννιάτικες Φωτιές του 2012 και ιδίως του 2013.
Τελειώνοντας, σας ευχαριστούμε και πάλι για τη θερμή παρουσία σας, παρά τον χιονιά, σας προσκαλούμε όλους και όλες να σταθείτε πλάι στον «Α», ιδίως με ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά, που μεγιστοποιεί την προσπάθεια και ικανοποιεί την προσωπικότητα καθενός και ευχόμενος εκ μέρους του ΔΣ, σε όλους: Δασκάλους και Τμηματάρχες, μέλη και φίλους, αρχές και εξουσίες του τόπου μας, καλή, φωτισμένη και παραγωγική χρονιά, σας καλώ να παραλάβετε ένα κομμάτι από τη Βασιλόπιτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.