Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Το μπάσκετ στις Πρέσπες

Όσο θα υπάρχουν προπονητές όπως ο Μίμης Μαρκόπουλος το μπάσκετ δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ από την Ελλάδα. Ο νεαρός τεχνικός με την ακαδημία Shooters έφερε τα παιδιά της ακριτικής Πρέσπας κοντά στο αγαπημένο τους άθλημα και πλέον όλοι κάνουν όνειρα να δουν ένα παιδί από την περιοχή τους να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Ο κόουτς Μαρκόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Πώς σας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσετε ομάδα μπάσκετ σε μία περιοχή όπως η Πρέσπα;
"Η δημιουργία της Ακαδημίας SHOOTERS στην Πρέσπα, προήλθε κατόπιν προσκλήσεως από γονείς παιδιών της περιοχής. Συγκεκριμένα,παιδιά των Πρεσπών, λόγω της αγάπης τους για το μπάσκετ, ήθελαν τη δημιουργία ομάδας στον τόπο τους. Την επιθυμία τους αυτή τη γνωστοποίησαν στους γονείς τους, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί μου. Θεωρώ τη συμβολή τους ιδιαίτερα σημαντική. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν τα αντίστοιχα τμήματα στην περιοχή της Φλώρινας".

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε και ποιες αντιμετωπίζεται ακόμα;
"Αρχικά οι δυσκολίες ήταν αρκετές. Οι σημαντικότερες εξ αυτών ήταν η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και η προσέγγιση νέων παικτών από την τοπική κοινωνία. Με συστηματική δουλειά τα παιδιά των Πρεσπών καθώς κι οι γονείς τους αγκάλιασαν το νέο αυτό εγχείρημα. Θεωρώ πως το τρίπτυχο παίχτες-προπονητής-γονείς βρίσκεται σε πλήρη αρμονία και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της Ακαδημίας SHOOTERS. Τα προβλήματα,τηρουμένων των αναλογιών, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία".

Η προσπάθεια σας βρήκε αντίκρισμα από τους κατοίκους και πόσα παιδιά έχετε;
"Μετά την πρώτη χρονιά, που θα την χαρακτήριζα ως αναγνωριστική και χρονιά γνωριμίας με την τοπική κοινωνία, η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν άκρως θετική. Το δυναμικό της Ακαδημίας την πρώτη χρονιά αριθμούσε 10-15 παιδιά κι αυτή τη στιγμή φτάνει τα 60".

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε για το μέλλον και ποιες φιλοδοξίες υπάρχουν;
"Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά μου ως άνθρωπος είναι ότι ποτέ δεν σταματάω να ονειρεύομαι και να θέτω στόχους. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκω κίνητρο. Το στοιχείο αυτό προσπαθώ να το περάσω και στους παίκτες μου, με τα μηνύματα μέχρι τώρα να είναι θετικά. Βασικός στόχος της Ακαδημίας μας είναι η δημιουργία συγκροτημένων προσωπικοτήτων, ικανών να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Αναφορικά με το τεχνικό κομμάτι, ευχής έργον θα ήταν κάποιος/οι από τους παίκτες μας να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο, δικαιώνοντας τους κόπους τους".

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε αποκλειστικά με τις ακαδημίες;
"Η επιλογή αυτή είναι συνειδητή και πηγάζει από το γεγονός ότι τα παιδιά στις αναπτυξιακές ηλικίες είναι δεκτικά σε καινοτόμες δράσεις και προκλήσεις. Βέβαια η ασχολία με μικρά παιδιά αποτελεί τεράστια ευθύνη, διότι πέρα από τις τεχνικές γνώσεις που θα τους προσφέρεις, πρέπει να τους μεταλαμπαδεύσεις και αξίες που θα τους οδηγούν στα δύσκολα μονοπάτια της ζωής".

3 σχόλια:

  1. Γιατί δεν κατεβάζει τις ομάδες του στα πρωταθλήματα της εκασδυμ ,να δουμε τι καντάρια πιάνει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι???ρωτας???χαχαχαχαχαχα...δεν θα υπαρχεις ανταγωνισμος..Σκεψου ομως με ποιες μεγαλες ομαδες εχουν παιξει οι shooters και με μοσες οι ομαδες που περνουν μερος στο πρωταθλημα της εκασδυμ....τουμπεκι λοιπον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι δεν παιζει ροτσιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.