Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΔΕΠ/ΠΔΜ, των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΠΔΜ των Φοιτητών και Μεταπτυχιακών Φοιτητών

1. Ενημέρωση
Έχουν ήδη περάσει 10 μέρες από τότε που ανακοινώθηκε η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για Συν-ομόσπονδο ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα ασαφές έγγραφο με βάση το οποίο:
• Δύο Τμήματα του Π. Δυτικής Μακεδονίας, το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών καθώς και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών θα ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
• Η Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας μετονομάζεται σε Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών.
• Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά καταργείται.
• Ένα νέο Τμήμα δημιουργείται στην Κοζάνη, το Τμήμα Περιβάλλοντος.
Το Υπουργείο Παιδείας προφορικά μας ενημέρωσε ότι έχει κάνει ορισμένα «λάθη». Εδώ και 10 μέρες δεν έχουμε λάβει καμία διόρθωση!

2. Διατύπωση Ερωτημάτων
Επομένως συνεχίζουμε να επιμένουμε στα ακόλουθα ερωτήματα:
• Σύμφωνα με ποιο νομικό πλαίσιο θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα συνομοσπονδιακού χαρακτήρα;
• Το συμβούλιο του νέου τύπου ΑΕΙ θα εκλέγεται με διαδικασίες που προβλέπονται στα άλλα πανεπιστήμια;
• Η Σύγκλητος του Π. Μακεδονίας έκρινε ότι δεν έχει επαρκή χώρο για να στεγάσει τους φοιτητές και τους καθηγητές του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών. Επίσης έκρινε ότι το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών έχει υψηλό κόστος λειτουργίας και ως εκ τούτου προτείνει να μείνει στο Π. Δυτικής Μακεδονίας. Θα λάβει υπόψη του το Υπουργείο Παιδείας τη συγκεκριμένη απόφαση;

3. Ψήφισμα για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Ψηφίζουμε τη διατήρηση και ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Αυτή προϋποθέτει τα εξής:
• Το Π. Δυτικής Μακεδονίας πρέπει άμεσα να αποκτήσει διοικητική αυτοδυναμία. Ο Υπουργός Παιδείας πρέπει άμεσα να καταργήσει την παράγραφο 1, το άρθρου 15, (νόμος 2454). Καλούμε τους βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την κατάργηση της εν λόγω παραγράφου. Μετά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ θα είμαστε ίσως το μόνο Πανεπιστήμιο για το οποίο θα ισχύει η παράγραφος αυτή.
• Τα Τμήματα του Π. Δυτικής Μακεδονίας να διατηρηθούν ως έχουν, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών, παρά την αντίθετη θέση των καθηγητών του Τμήματος, όπως αυτή δηλώνεται σε σχετική απόφαση της Γ. Σ. του ΤΒΣ.
• Το Π. Δυτικής Μακεδονίας να αποκτήσει την πλήρη ακαδημαϊκή και οικονομική του αυτονομία, να διατηρήσει την υπάρχουσα ονομασία του και να απονέμει πτυχία και τίτλους σπουδών με χρήση του ονόματός του και μόνο.

Ονειρευόμαστε ένα Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που θα διοικείται από τους δικούς του αιρετούς Ακαδημαϊκούς και θα είναι με την υποχρέωση της Πολιτείας, οικονομικά βιώσιμο.

13 σχόλια:

  1. Να κρατήσουμε το Βαλκανικών Σπουδών και το Εικαστικών. Δεν υπάρχει λογική στο να φύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΛΕΤΕ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΜΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΑΚ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΟΠΟΥΔΩΝ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ . ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΛΛΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 10 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΠΑΜΑΚ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ήθελες οι κόποι των γωνιών σου και οι σπουδές σου να πιάσουν τόπο ας περνούσες στην Θεσσαλονίκη ποίος σε εμπόδιζε ή μάλλον δεν είχες τα κότσια και τώρα με αυτήν την απόφαση βολεύεστε μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αντε βρε που θελετε και παμακ. το επιπεδο εκει ειναι ανεβασμενο. ας ειχατε τα κοτσια να περνουσατε. καθε μερα μας ζαλιζετε να φυγει το τμημα πραμα που καταντα σπαστικο. αλλα θα γινετε μαγκες οταν ατομα του 10, 11 θα παρετε πτυχιο απο σχολη που εχει 16. αυτο ειναι το ζητουμενο και οχι οι οι φλωρινιωτες που σας εκμεταλευονται και σας εχουν μονο για τα χρηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτος που γραφει 16 δεν ειναι καλυτερος και πιο εξυπνος απο αυτον που γραφει 12, απλως εχει καλυτερη μνημη και παπαγαλιζει πιο ευκολα!!!! Ετσι δουλευει το συστημα των πανελλαδικων, εισαι καλος παπαγαλος περνας,δεν εισαι δεν περνας, τοσο απλα!!!! Τα περασαμε και κατι ξερουμε απο εσας παραπανω τους ειδημωνες!!!

      Διαγραφή
  6. Επιτέλους, ας βγει μπροστά ο κόσμος, Βαλκανικών & Εικαστικών οπωσδήποτε θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι φοιτητές επέλεξαν Φλώρινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος πια με αυτή την παραπληροφόρηση!!!!!Κουράστηκα να γράφω τα ίδια και τα ίδια!!!! Οι φοιτητές που το είδες ότι επέλεξαν Φλώρινα???? Στις εκλογές που κάναμε για το αν θέλουμε συγχώνευση με το ΠΑΜΑΚ, βγήκαν 90 τοισ εκατό ότι θέλουμε συγχώνευση με το Παμακ, μονο δέκα έτομα ψηφισαν οχι!!!! Έλεος πια μην γραφετε ότι σας κατέβει!!!

      Διαγραφή
  7. ειναι ντροπη αυτα που γραφετε εσεις οι φλωρινιωτες για τα παιδια φαινεται ποσο σεβεστε τους φοιτητες .Θελετε και πανεπιστημιο στην πολη σας με τετοιες συμπεριφορες.Δεν σας αφορα ποσο εγραψε ο καθε φοιτητης αλλα και ετσι να ειναι γιατι καταδεχεστε φοιτητες με τοσο χαμηλο επιπεδο εσεις απο τα λεγομενα σας φαινεστε ανωτερου επιπεδου τρομαρα σας και παρτε το χαμπαρι τα παιδια θελουν κσι θα φυγουν δεν θα κανουν τα χατηρια σας επειδη γλυφετε τους βουλευτες σας ΑΝΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΣΑΣ ΔΩΣΑΝΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ . ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
    ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΒΛΑΠΤΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ? ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΤΕΣ ΘΑ ΦΑΓΩΘΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.Και κατι ακομη οι πολυτεκνοι που περασαν αθηνα και θεσσαλονικη με 4500 μορια τι παραπανω ειχαν απο αυτα που περασαν φλωρινα με 13000 και 14000 και με 10000 μορια γιαυτο ξεχαστε το παραμυθι της βαθμολογιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η δικια σας συμπεριφορα?εσυ μανταμιτσα αντι για καφενειο τι κανεις?ξυπνησαν τα ζα των 10.000 μοριων και ψαχνουν συμπρωτευουσα.

      Διαγραφή
    2. να πατε θεσσαλονικη με ενοικια 400 ευρω,με εγληματικοτητα στο φουλ.να φυγεται ετσι κι αλλιως το πτυχιο αχρηστο θα καταληξει

      Διαγραφή
  8. ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ , ΚΙ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΚΙ ΕΓΩ ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΜΕΡΙΚΕΣ ΞΥΝΙΣΜΕΝΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ, ΛΕΣ Κ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΣ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Emis oi xrysaygites tha plakosoume sta mpoyketa opoion ksanapei kati gia ti florina!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.