Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Καυγάς Δακή - φοιτητών

Άστραψε και βρόντηξε ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, απαντώντας σε προσβολές (όπως τις χαρακτήρισε) εις βάρος της τοπικής κοινωνίας από μερίδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, που βρέθηκε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Οι φοιτητές, επανέλαβαν το επιχείρημα περί χρησιμοποίησής τους αποκλειστικά και μόνο ως ένα μέσο αύξησης των εσόδων της τοπικής κοινωνίας, χωρίς καμιά περαιτέρω μέριμνα για την ποιότητα των σπουδών τους.
Ο κ. Δακής εξοργισμένος με όσα άκουσε, ζήτησε από τους φοιτητές να σταματήσει επιτέλους αυτό το παραμύθι και να σεβαστούν την τοπική κοινωνία, λέγοντάς τους: “Αυτή η κοινωνία έχει ματώσει, έχει δώσει ψυχή και χρήματα για να έχετε αυτές τις ανέσεις”, ενώ απαντώντας σε εκείνους που ζητούν απεγνωσμένα την απορρόφηση των τμημάτων από το ΑΠΘ, ο κ. Δακής είπε: “Mπορούσατε να δηλώσετε άλλες σχολές εκτός Φλώρινας και Κοζάνης”. Τέλος στην πρόκληση ενός φοιτητή πως θα παραιτηθούν όλοι οι καθηγητές αν δεν αλλάξει κάτι με τη νέα εξέλιξη και τη νέα μορφή Πανεπιστημίου – ΤΕΙ, ο κ. Δακής είπε: “Aν υπάρχει κάποιος Πανεπιστημιακός που θέλει να το κάνει, ας το κάνει. Υπάρχουν πολλοί που περιμένουν για δουλειά”.



Πηγή: kozan.gr

8 σχόλια:

  1. Τι φασιστική νοοτροπία είναι αυτή ρε Δακή? Τι σημαίνει να παραιτηθεί όποιος θέλει? Τι σημαίνει να διαλέγατε άλλες πόλεις? Από το χωράφι σου τους διώχνεις καθηγητές και φοιτητές? Εσύ πως πήρες τη θεσούλα σου στην Περιφέρεια? με την αξία σου ή την ομορφιά σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσαμπουκάς σε όλο του το μεγαλείο. Τουλάχιστον δείχνετε το αληθινό σας πρόσωπο κ Δακή και παρατρεχάμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ γουσταρω τη νοοτροπια του στυλ αν σας αρεσει..αν οχι να φυγετε.Η νοοτροπια αυτη ειναι πολυ δυνατη.Σας αρεσει ρε η Ελλαδα οπως κατεντησε?Οχι??Να φυγετε ρε να πατε μεταναστες.Τι τον νοιαζει ρε τον καθε Δακη αν πεθανετε?Αυτος τα παιρνει τα φραγκα του?Αν σας αρεσει,αν οχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλη μια έκθεση ιδεών από τον Περιφερειάρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια χαρα τα ειπε ο Δακης. επιλογη τους ηταν να ερθουν στην Κοζανη και στην Φλωρινα να σπουδασουν. αν θελουν να φυγουν δεν τους κρατα κανεις. ενα πανεπιστημιο εχει η δυτικη μακεδονια και αυτο να πλακωσουν ολοι να το κλεισουν. Μια περιοχη που τρωει ολους τους ρυπους για να εχει ολη η Ελλαδα ρευμα, με 30 φευγα τοις εκατο ανεργια, με τα ιδια κριτηρια οσον αφορα την θερμανση σε σχεση με τις υπολοιπες περιοχες της χωρας ενω 6 μηνες καιμε πετρελαιο εχοντας πολικες θερμοκρασιες. πολιτες β κατηγοριας ειμαστε.. ο Δακης τιμα τα παντελονια οχι σαν κατι δημαρχους και βουλευτες ανυπαρκτους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Μπορεί κάποιοι να λένε για φασιστική νοοτροπία του Δακή, αλλά και η νοοτροπία των φοιτητών "ήρθαμε εδώ, σας ταΐζουμε και σας αφήνουμε τα λεφτά μας" την βρίσκω άθλια. Και τα δικά μας παιδιά σπουδάζουν σε άλλες πόλεις αλλά δεν κάνουμε έτσι.

      Διαγραφή
  6. Πολυ καλα απάντησε ο κ. Δακής. Αν και δε συμφωνώ σε πολλά μαζί του σε αυτό τον παραδέχομαι.
    Αν οι φοιτητές αυτοί θέλουν να πάνε ΑΠΘ ή ΠΑΜΑΚ ας ξαναδώσουν εξετάσεις για να περάσουν εκεί. Εδώ δήλωσαν σχολές , εδώ θα πρέπει να τελειώσουν.
    Όπως γράφει και ο προηγούμενος αναγνώστης, και εμείς έχουμε παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις. Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.