Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο Ο.ΞΙ.Φ. στο Παγκόσμιο του Πόρετς

Επέστρεψε οδικώς η αποστολή του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -20 του Πόρετς της Κροατίας.
Στην αποστολή συμμετείχαν οι Πρωταθλητές Ελλάδας 2013 στην κατηγορία -20 Ελισάβετ Στάντσιου, Ιορδάνης Ηλιάδης, Νικόλας Τσώκας (απουσίαζε λόγω διαβάσματος η Γεωργία Αθανασίου) και οι προπονητές του Ομίλου Στάθης Γεροσίδερης και Πέτρος Τσώκας.
Στον αγωνιστικό τομέα στο ξίφος ασκήσεως νεανίδων η Ελισάβετ έκανε πολύ καλή παρουσία στους προκριματικούς γύρους με 4 νίκες – 2 ήττες (η μία ήττα ήταν από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ιταλίδα Μαντσίνι με 4-5 αν και προηγούνταν 4-2). Πέρασε μπάι στις 64 και έχασε στο νοκ άουτ από την Κινέζα Τσού 10-15. Τελική κατάταξη για την Ελισάβετ 38η σε 91 συμμετοχές.
Στο Ξίφος μονομαχίας ο Νικόλας έκανε 3 νίκες – 3 ήττες στον 1ο γύρο (νίκησε τον Ρώσο, τον Πολωνό και τον Βούλγαρο αθλητή) ενώ στο νόκ – άουτ για τους 64 έχασε 9-15 από τον Ντεριάμπιν (Καζακστάν). Τελική κατάταξη 92ος στους 144 αθλητές.
Τέλος ο Ιορδάνης με 1 νίκη στον 1ο γύρο δεν κατάφερε να περάσει στα νόκ – άουτ.
Στους Αγώνες, οι οποίοι θεωρούνται η Παγκόσμια Γιορτή Νεότητας στην Ξιφασκία συμμετείχαν περισσότερες από 80 χώρες με 1.000 αθλητές και αθλήτριες.
Οι προπονητές του Ομίλου είχαν την ευκαιρία να προγραμματίσουν προπονητικές και αγωνιστικές συνεργασίες της επόμενης χρονιάς.
Το επόμενο σαββατοκύριακο ολοκληρώνονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ο.ΞΙ.Φ. με έναν αγώνα στον οποίο κρίνεται η 1η θέση στην Γενική Βαθμολογία Σωματείων της ΕΟΞ: το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Ξίφος Μονομαχίας. Στην Βαθμολογία μέχρι στιγμής προηγείται ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας με 36 βαθμούς έναντι του Πανελληνίου Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.