Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Επίσκεψη του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης στην Π.Ε. Φλώρινας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτριο Ηλιάδη επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, παρουσία του Βουλευτή Φλώρινας Ευστάθιου Κωνσταντινίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρήστου Ευαγγέλου.
Ο κ. Ηλιάδης, αφού καλωσόρισε τον κ. Καράογλου, αναφέρθηκε σε όλα τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας όπως η ανεργία, η φτώχια, οι επιπτώσεις από το σχέδιο «Αθηνά», τα ενεργειακά κ.ά.
Από την πλευρά του ο Υπουργός τόνισε πως τα προβλήματα σε περιοχές όπως η Φλώρινα είναι ακόμα μεγαλύτερα και πως η βούληση της Κυβέρνησης είναι να δώσει λύσεις.
Αναφορά υπήρξε και στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από την περσινή χρονιά, καθώς αμέσως μετά τη συνάντηση εγκαινιάστηκαν η κινητή περιοδική έκθεση με τίτλο: «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας - Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913», καθώς και η έκθεση βιβλίου «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης».
Κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ. Ηλιάδης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Να ευχαριστήσω τους δύο συντελεστές της εκδήλωσης και να τους συγχαρώ γιατί με όλο αυτό το υλικό που έχουμε μπροστά μας σήμερα, δίνουμε μία απάντηση σε αυτούς που κατά καιρούς επιβουλεύονται την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Από αυτές τις εκθέσεις όλοι μας μπορούμε να κερδίσουμε, είναι όμως και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, καθώς μπορούμε να νοιώθουμε υπερήφανοι για τους προγόνους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.