Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Οι αποφάσεις της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας

Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Τραϊανού Ρασάικου, και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δεκαπέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη και έξι εκτός αυτής.
Κατά την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων και απαντώντας σε ερωτήσεις αυτών ο Δήμαρχος Φλώρινας, είπε:
«Σχετικά με το δρόμο προς τη Βίγλα, ο οποίος έχει υποστεί καθιζήσεις από το έργο για τις ανεμογεννήτριες, η συγκεκριμένη εταιρία υπέβαλε αίτηση, για να της επιτραπεί η αποκατάσταση του δρόμου. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει ζητήσει εγγυητική επιστολή από την εταιρία για την αποκατάσταση του δρόμου. Μετά θα της δοθεί άδεια για να προχωρήσει στην αποκατάσταση. Σε περίπτωση που δεν προσκομίσουν εγγυητική επιστολή, τότε η Τεχνική Υπηρεσία θα προβεί στην αποκατάσταση των κακοτεχνιών και με αγωγή θα ζητήσουμε τα χρήματα από την εταιρία.
-Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»: Όπως ανακοινώθηκε τελευταία, το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι απαράδεκτο. Παρ’ όλα αυτά διαβάσαμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο να καυχώνται κάποιοι ότι πέτυχαν αυτά που διεκδικούσαμε, και μάλιστα γινόταν και καυγάς για το ποιος θα οικειοποιηθεί την πατρότητα των επιτυχιών αυτών.
Για εμένα δεν υπάρχει καμία επιτυχία. Γι’ αυτό και πρότεινα με έγγραφό μου προς τους φορείς, τους βουλευτές τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μήπως και ευαισθητοποιηθεί και στη συνέχεια ανταποκριθεί το κράτος των Αθηνών και έτσι ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά μας.
Δυστυχώς, ανταπόκριση δεν υπήρξε από κανέναν αιρετό και κανένα φορέα.
Διότι στα Γρεβενά με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών.
Στην Κοζάνη δημιουργούνται νέα τμήματα Πανεπιστημίου.
Οι πανεπιστημιακοί πλειοψηφία τους τους δεν είναι με το μέρος μας, εκτός από κάποιες μεμονωμένες φωνές. Οι περισσότεροι, όπως τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος των Βαλκανικών Σπουδών, επιθυμούν να φύγουν στη Θεσσαλονίκη.
Οπότε είμαστε μόνοι μας, όπως και παλιά.
Από την πλευρά μου κάνω σημαντικές προσπάθειες ˙ φυσικά δεν ξέρω, αν θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον να παραμείνει το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα, όπως και να μπει ως κατεύθυνση το Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου, το οποίο δεν υπάρχει σήμερα στη Σχολή Γεωπονίας, όπως δημιουργείται αυτή τη στιγμή, με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Ενεργοποίηση κοινωνικής πολιτικής: Πρέπει να ασχοληθούμε σημαντικά με το θέμα αυτό. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν άτομα στη Φλώρινα, τα οποία είναι κακοπροαίρετα και κακόβουλα. Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι θεωρούνται ευυπόληπτοι πολίτες στη Φλώρινα, και είναι κακοπροαίρετοι και κακόβουλοι, με αποτέλεσμα ό,τι και να κάνουμε, ακόμα και θετικό να είναι, να μας κατηγορούν ότι δεν είναι σωστό.
Επειδή είμαι και θέλω να είμαι δίκαιος και δημοκρατικός, σε επόμενο συμβούλιο θα φέρω πρόταση με την οποία θα ζητάω να ορίσουμε επιτροπές από μέλη της συμπολίτετυσης και της αντιπολίτευσης οι οποίες θα ασχοληθούν με την κοινωνική πολιτική του Δήμου και με τις ετήσιες εκδηλώσεις του Δήμου, για να υπάρχει διαφάνεια και για να αναλάβει τις ευθύνες της και η αντιπολίτευση.

Τα εκτός ημερήσιας θέματα είναι:
1. «Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 65/2003 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Τραϊανό Ρασάικο, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.
2. «Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια βιβλίων για την απονομή σε αριστούχους μαθητές του Δήμου Φλώρινας, κατά τη Χρηστίδειο Τελετή», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
3. «Επιχορήγηση πολιτιστικού συλλόγου», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
4. «Αίτημα για συνδιοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας για εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας εκπαίδευσης», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
5. «Τροποποίηση προϋπολογισμού», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Τσιώκας ψήφισε κατά.
6. «Παραλαβή πλήρους μελέτης βιολογικού καθαρισμού Τοπικών Κοινοτήτων πρώην Δήμου Περάσματος», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1. «Διοργάνωση έκθεσης με τίτλο: ¨Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας¨ και έκθεσης βιβλίου ¨Τίτλοι Ιστορίας και Απελευθέρωσης¨», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
2. «Απευθείας ανάθεση προμηθειών του Δήμου Φλώρινας για την εκδήλωση Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, τα Γαλλικά στρατεύματα στη Φλώρινα (1916 – 1918)», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Τσιώκας, Στάιος και Καρυπίδης ψήφισαν κατά.
3. «Απευθείας ανάθεση προμηθειών του Δήμου Φλώρινας για την υλοποίηση έκθεσης ¨Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας¨ και έκθεσης βιβλίου ¨Τίτλοι Ιστορίας και Απελευθέρωσης¨», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
4. «Σχετικά με ορισμό εκπροσώπου του Δήμου Φλώρινας για τη συμμετοχή στην Επιτροπή του άρθρου 8 του Ν. 1590/1986», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
Ομόφωνα ορίστηκαν ως τακτικός ο κ. Άρης Αριστείδου Δημοτικός Σύμβουλος, με αναπληρωτή του τον κ. Νίκο Αλεξιάδη, Δημοτικό Σύμβουλο.
5. «Σχετικά με την έγκριση μετακίνησης Δημάρχου Φλώρινας, για υπηρεσιακές ανάγκες», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
6. «Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2013 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Τσιώκας, Στάιος, Καρυπίδης, Σταύρου και Σαχινίδης ψήφισαν κατά.
7. «Σχετικά με έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του έργου: ¨Ασφαλτόστρωση δρόμων Δημοτικής Ενότητας Μελίτης», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
8. «Σχετικά με παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: ¨Ασφαλτόστρωση δρόμων Δ.Ε. Μελίτης», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
9. «Σχετικά με παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: ¨Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης τμήμα - Κ», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
10. «Σχετικά με τον ορισμό τρόπου εκτέλεσης έργων», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Τσιώκας ψήφισε κατά.
11. «Σχετικά με έκδοση ψηφίσματος για την παραμονή της Κτηματικής Υπηρεσίας στη Φλώρινα», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
12. «Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 74/2013 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας σχετικά με συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας εκδήλωσης ¨ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1944¨ με τη Μαρτυρική Τοπική Κοινότητα Δροσοπηγής», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
13. «Επιχορήγηση της Ραδιολέσχης Φλώρινας για τη συντήρηση του αναμεταδότη κάλυψης επικοινωνιών έκτασης ανάγκης», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
14. «Επιχορήγηση συλλόγου ¨Αθλητική Ένωση Φλώρινας – Ακαδημία Χειροσφαίρισης¨», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
15. «Επιχορήγηση αθλητικού συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.