Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η ΕΚΑΣΔΥΜ τινάζει τους τελικούς στον αέρα!

Την εξόντωση του Αριστοτέλη δείχνει να επιδιώκει η ΕΚΑΣΔΥΜ, εν μέσω μάλιστα των τελικών για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας και την άνοδο την Γ’ Εθνική. Οι αποφάσεις της Ένωσης, που ελήφθησαν σε χρόνο ρεκόρ, προκαλούν τις οργισμένες αντιδράσεις των φιλάθλων του Αριστοτέλη και δυναμιτίζουν το κλίμα των αναμετρήσεων του Αριστοτέλη με την Καστοριά, καθώς:
α) Ο Αριστοτέλης τιμωρήθηκε με ποινή τριών (3) αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό σημαίνει πως αν στο αυριανό παιχνίδι η Καστοριά επικρατήσει στην έδρα της και ισοφαρίσει σε 2-2 τη σειρά των αγώνων, τότε ο πέμπτος και τελευταίος τελικός που θα κρίνει την άνοδο θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Φλώρινας χωρίς οπαδούς!
β) Ο πρόεδρος του Αριστοτέλη τιμωρήθηκε με εξάμηνη ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εξαιτίας της επιστολής που απέστειλε στην ΕΚΑΣΔΥΜ για τα όσα έγιναν στον τρίτο τελικό.
Δείτε τις ποινές:

17 σχόλια:

  1. Τους τιμώρησαν χωρίς να τους καλέσουν καν σε απολογία!!!
    Όταν και ο μεγαλύτερος κακούργος (στον 21ο αι. είμαστε...) έχει το δικαίωμα της απολογίας, οι "παράγοντες" της ΕΚΑΣΔΥΜ μας δείχνουν πώς αντιλαμβάνονται την απονομή της δικαιοσύνης. Παραβαιάζοντας ένα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, δικαιώνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τον Πρόεδρο για όσα έγραψε στην επιστολή του.

    Βέβαια, μέσα στον πανικό τους, αυτό ήταν το μοιραίο λάθος που τους εξέθεσε ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ (ευτυχώς ζούμε ακόμη σε ευνομούμενη πολιτεία, ώστε να μην επιτρέπεται η αυθαιρεσία κανενός 'υπευθύνου")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι το κείμενο της ποινής είναι ασύνακτο θα μπορούσε (ίσως, πιθανώς, εάν) να επιτρέψει σε κάποιες (κάποιες λέμε) κακές (οπωσδήποτε) γλώσσες να πουν ότι οφείλεται σε βιασύνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή και αίσχος για τις ποινές. Στα ποδοσφαιρικά γήπεδα γίνονται αίσχη και δεν επιβάλλονται τέτοιες ποινές. Προφανώς οι "ευαίσθητοι" της ΕΚΑΣΔΥΜ είχαν προμελετήσει τις ποινές και έτσι δικαιολογείται η απόφαση σε χρόνο ρεκόρ.
    Ανοίγει πλέον ο δρόμος της διαρκούς αντιπαράθεσης με την ΕΚΑΣΔΥΜ.
    Για οτιδήποτε συμβεί από τούδε και στο εξής στους αγωνιστικούς χώρους ευθύνη δεν φέρουν οι φίλαθλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν πηγαίνουμε στα γήπεδα καλά θα κάνουμε να ελέγχουμε τις κινήσεις και τα πράγματά μας.
    Είναι κρίμα να τιμωρείται η ομάδα από «κάποιους θεατές»
    Εσύ νεαρέ που πέταξες το καπάκι πρέπει να είσαι
    ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ μπράβο.

    Νίκος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ποινές είναι άδικες, εκδικητικές, χωρίς τεκμηρίωση και για πρώτη φορά τόσο σύντομες οι κοινοποιήσεις τους. Στην ΕΚΑΣΔΥΜ φαίνεται περισσεύουν τα κόμπλεξ..! Έπρεπε κάτι να επινοήσουν και αυτό έκαναν, σύρραξη μεταξύ των φιλάθλων, ηλίθια και αστήρικτη δικαιολογία. Ο Πρόεδρος «καταδικάστηκε» χωρίς τη δυνατότητα τουλάχιστον μιας τυπικής απολογίας, αν είναι δυνατόν. Βιάστηκαν και δεν μπορούν να στηρίξουν ούτε τις αποφάσεις τους. Αυτά λοιπόν γίνονται σήμερα όταν η επικεφαλής αρχή είναι μάλλον ανεπαρκής και ψάχνει ευκαιρίες και δικαιολογίες ώστε να επιφέρει ανάλογες ποινές που μόνο, δυστυχώς, το άθλημα καταποντίζουν.
    ΚΡΙΜΑ στα μέλη της ΕΚΑΣΔΥΜ
    Γ. Ανθόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. διαβασα την ποινη και προσπαθησα να καταλαβω γιατι τοσο μισος απο τους εχοντες την "εξουσια" στην ΕΚΑΣΔΥΜ,σ αυτον τον τοπο...θα μπορουσαν να οργανωσουν ενα πρωταθλημα με τους συλλογους της αρεσκειας τους και να "ανεβαζουν" οποιον γουσταρουν...ημουν στο γηπεδο και ειδα τα αισχη των διαιτητων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. E όχι ρε παιδιά και άδικη η ποινή... Αντί να καταδικάσετε τους λίγους που δημιούργησαν το πρόβλημα ρίχνετε το φταίξιμο στην ΕΚΑΣΔΥΜ?

    Για να μην μιλήσω για την φιλοξενία απέναντι στους φιλάθλους που ήρθαν από την Καστοριά. Αν μη τι άλλο η σύγκριση με την αντίστοιχη φιλοξενία στην Καστοριά (κάτι που μπορεί να πιστοποιήσει ο κάθε φίλαθλος από την Φλώρινα που ήρθε στην Καστοριά και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα) θα έπρεπε να σας προβληματίσει και όχι να σας εξοργίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγοι δημιούργησαν τόοοοοοοοοοοοοοσο πρόβλημα ώστε να πέσει αστροπελέκια ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑ;
      Για ηλίθιους ψάχνετε κύριε ή για εύκολα θύματα;

      Ευτυχώς που υπάρχουν βίντεο γιατί αν κάποιος που δεν ξέρει διαβάσει όσα υποστηρίζουν οι θορυβηθέντες από τις ΑΝΤΡΙΚΕΙΕΣ νίκες του Αριστοτέλη, θα νομίσει ότι χύθηκε αίμα. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ...)

      Το χειρότερο όμως, που κάνεις, είναι ότι προσπαθείς να εμφανίσεις το πρόβλημα ως πρόβλημα μεταξύ Φλώρινας-Καστοριάς. Ντροπή σου, να δυναμιτίζεις με τοπικίστικους λαϊκισμούς το κλίμα του αυριανού αγώνα και να δηλητηριάζεις το άριστο κλίμα που έχουμε οι Φλωρινιώτες με τους Καστοριανούς. Ελπίζω να σου ξέφυγε, γιατί αν το έκανες με υπολογισμό ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

      Κάποιοι να σας μαζέψουν...

      Διαγραφή
    2. Μα δεν είπα ότι το πρόβλημα είναι μεταξύ Φλώρινας και Καστοριάς σε καμία περίπτωση!!! ίσα ίσα που σε όλα τα παιχνίδια το κλίμα ήταν άριστο. Συνεχίζω να λέω ότι οι λίγοι που δημιούργησαν το πρόβλημα πρέπει να περιθωριοποιηθούν. Εσύ δυναμιτίζεις το κλίμα χωρίς λόγο.
      Που τους είδες του τοπικίστικους λαϊκισμούς ένας Θεός ξέρει... Που ανέφερα ότι το κλίμα στην Καστοριά ήταν άριστο για κάθε φιλοξενούμενο που ήρθε να δει κάποιον αγώνα? Που μετά τις νίκες σας στην Καστοριά σας χειροκροτήσαμε? (Δεν πιστεύω να διαφωνείς σε αυτά που λέω...)

      Μπορεί να θεωρείστε αδικημένοι από την απόφαση (βάσει των κανονισμών είναι ολόσωστη - διαβάστε λίγο και τους κανονισμούς διεξαγωγής αγώνων πριν ξεστομίσετε κάτι) αλλά ας αφήσουμε τις δύο ομάδες να παίξουν το μπάσκετ που μπορούν (και η σειρά μέχρι τώρα έχει δώσει εξαιρετικά παιχνίδια).

      Διαγραφή
    3. Τα είπες όλα:
      ας ΑΦΗΣΟΥΝ τις ομάδες να παίξουν μπάσκετ,
      ας αφήσουν να νικήσει ο καλύτερος
      και όχι η καλύτερη
      (...σφυρίχτρα)

      Διαγραφή
    4. Μην οχυρώνεσαι πίσω από κανονισμούς, των οποίων την ακριβή τήρηση ΚΑΝΕΙΣ ποτέ δεν είδε ΠΟΥΘΕΝΑ, και οι οποίοι γίνονται ...λάστιχο κατά το δοκούν. Πού την είδαν δηλαδή οι αρμόδιοι την "απειλή σύρραξης" στο γήπεδο; Υπάρχουν ευτυχώς βίντεο που δεν δικαιολογούν με τίποτε τέτοιες εκτιμήσεις. Να συμφωνήσω ότι δεν σας προσφέρθηκαν ανθοδέσμες και γλυκά Φλωρίνης (κακώς, κάκιστα), αλλά όχι και...απειλή σύρραξης!!! (ιδέα: δεν διοργανώνουν οι συνήθεις αρμόδιοι και καμιά αντιπυρηνική διαδήλωση καταγγέλλοντας τους Φλωρινιώτες ...τρομοκράτες που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη;).
      Εξάλλου, οι προσφυγές σε κάποιο "γράμμα του νόμου" συνήθως δείχνουν αδυναμία και ...λερωμένη φωλίτσα.

      Την ίδια ώρα, είναι ψιλά γράμματα για σας το ότι κάποιος τιμωρείται εξοντωτικά ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΟΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΗΣ ΠΟΙΝΗΣ; Μήπως να στέλνατε τους Αριστοτελικούς και σε κανένα γκουλάκ να συμμορφωθούν;

      Φυσικά, γαργάρα για τα διαιτητικά λάθη, γαργάρα για τη στάση των μεγαλόσχημων υπευθύνων που, ευκαίρως ακαίρως, τοποθετήθηκαν με ΦΟΒΕΡΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ κατά του Αριστοτέλη και ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΚΟΜΠΛΕΞ: τον έτσουξε άραγε πολύ τον ...Αρμόδιο της ΕΚΑΣΔΥΜ που ο Αριστοτέλης πήρε το ..."κυπελλάκι" (έτσι εκφράστηκε ο αθεόφοβος) από την Ακαδημία Αθηνών; Άκου αναίδεια ο τύπος που έρχεται να μας δώσει μαθήματα ήθους. Να το χαίρονται το στέλεχός τους οι ...υπεύθυνοι της ΕΚΑΣΔΥΜ, που δεν καταλαβαίνουν ότι με κάτι τέτοια έχουν ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ως όργανο.

      Λίγη ντροπή ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

      Διαγραφή
    5. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου αναφορικά με το ότι δεν απολογήθηκε η ομάδα και επιβλήθηκε η ποινή.

      Τα διαιτητικά λάθη νομίζω ότι εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο άσχετων διαιτητών (κάτι το οποίο το παρατηρούμε κάθε χρόνο και σε αδιάφορα παιχνίδια μεταξύ ομάδων με τεράστια διαφορά δυναμικότητας). Όταν στο δεύτερο μεταξύ μας παιχνίδι με δύο ανύπαρκτα αντιαθλητικά φάουλ στα τελευταία δύο λεπτά (και ενώ ήμασταν μπροστά στο σκορ) μπήκατε ξανά στο παιχνίδι και τελικά το κερδίσατε, δεν είδα να ξεσπαθώνετε εναντίον των διαιτητών. Και αντίστοιχα, ούτε ανακοινώσεις βγάλαμε, ούτε στα blog εκφράζαμε την αγανάκτησή μας. Ίσα - ίσα (και το επαναλαμβάνω) σας χειροκροτήσαμε στο τέλος του αγώνα... Ούτε σε γονείς την πέσαμε ούτε στους φιλάθλους σας που πανηγύριζαν. Σε αυτό δεν διάβασα κάποιο σχόλιό σου, μόνο μία απλή αναφορά!

      Διαγραφή
  8. τουλαχιστον οι καστοριανοι δεν μπορουν να πουν οτι εχουν παραπονα απο τη διαιτησια...και στα δυο παιχνιδια στη φλωρινα η διαιτησια τους εδωσε τη δυνατοτητα να φυγουν νικητες (τη δευτερη μαλιστα τους την προσφερε με μεγαλη χαρα)...να υπενθυμισω το φαουλ και τις δυο βολες στο τελευταιο δευτερολεπτο με το σκορ 80-79 υπερ της φλωρινας...αληθεια,θα δινοταν τετοιο φαουλ αν συνεβαινε στην καστορια για την φλωρινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με δεδομένη την εύνοια μπορούν ΟΛΟΙ να παριστάνουν τους νηφάλιους και τους πολιτισμένους. Όταν αδικείσαι κατάφωρα όμως...

      Διαγραφή
  9. Προσωπικά έχω μαύρα μεσάνυχτα από Καλαθοσφαίριση.
    Κατέχω όμως πολύ καλά την Ελληνική γλώσσα, αρκετά θέματα πολιτισμού, και επίσης τυχαίνει να γνωρίζω σχετικά καλά τον κύριο Ραπτόπουλο.

    Πρώτη παρατήρηση το ακέραιο ήθος και ο αδαμάντινος χαρακτήρας του προέδρου του Αριστοτέλη. Όσοι ανέξοδα σπεύδουν και του καταλογίζουν "ακραία πρόκληση, ειρωνεία και προσβολή" (παντελώς ατεκμηρίωτα, φυσικά!) είτε αναφέρονται σε άλλο άτομο, είτε δεν γνωρίζουν το ποιόν του ανθρώπου στον οποίο αναφέρονται. Σε κάθε περίπτωση γελοιοποιούνται οι ίδιοι.

    Δεύτερη παρατήρηση, το γελοιοδέστατον και σαχλότατον της ίδιας της "ποινής". Πρώτον επειδή αναφέρεται γενικώς σε τμήματα του "Σωματείου" (που δεν είναι 'σωματείο' αλλά Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος)τα οποία μπορεί να είναι το σκάκι κλπ, όπου η ΕΚΑΣΔΥΜ δεν έχει απολύτως καμιά δικαιοδοσία, και επίσης διότι ο κ.Ραπτόπουλος καθόλου δεν φημίζεται για την συνήθειά του να παρακολουθεί από εξέδρας αγώνες καλαθοσφαίρισης. Οπότε και 6 αιώνες αποκλεισμό να του επέβαλαν, το ίδιο θα του φαινόταν.

    Τρίτον και φαρμακερόν, η αξιοθρήνητη χρήση της Ελληνικής γλώσσας και του Συντακτικού της στο κείμενο της "ποινής", η οποία φανερώνει αφενός το ελεεινό πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο των συντακτών και υπογραφόντων της, και αφετέρου την μικροψυχία των και την σπουδή για φασιστικό ρεβανσισμό.

    Σε κάθε περίπτωση οι παράγοντες της ΕΚΑΣΔΥΜ οφείλουν περισσότερο σεβασμό προς τα Σωματεία της, τα οποία είναι και ο λόγος ύπαρξής της. Για να μην αναφέρουμε και το αιματηρό εν μέσω κρίσεως χαράτσι που αυτά καταβάλλουν για να έχουν οι διαιτητές της ΕΚΑΣΔΥΜ τις παχυλές αμοιβούλες τους. Μήπως λέω ψέμματα;

    Νάναι πάντως καλά οι κύριοι Σαββίδης και Γκοβέδαρος, που θυσίασαν την προσωπική τους σοβαρότητα για να μας χαρίσουν στιγμές άφθονου γέλιου, που τόσο το έχουμε ανάγκη όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντιγραφή απο το contra.gr

    Προς τους ευαίσθητους της ΕΚΑΣΔΥΜ:

    Για τον αγώνα με τη ΤΣΣΚΑ ,ο Αθλητικός Δικαστής της διοργάνωσης έκρινε ότι το πρόστιμο αρκεί προκειμένου να... συνετιστούν οι οπαδοί των "πρασίνων". Όπως σημειώθηκε άλλωστε στο σκεπτικό της απόφασης, η διοίκηση της ελληνικής ομάδας ενημέρωσε ότι θα λάβει επιπλέον μέτρα για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των δύο προσεχών αγώνων με την Μπαρτσελόνα.

    Σε διαφορετική περίπτωση πάντως ο υπότροπος Παναθηναϊκός ενημερώθηκε ότι θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό της έδρα του.

    Σε εξέλιξη ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται και η εξέταση της υπόθεσης που αφορά τα σχόλια που έγιναν για τη διαιτησία και τη διοργανώτρια αρχή μετά το τέλος του πρώτου αγώνα στα πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Afti i p@p@r@@ pou oloi perigrafete mou thimizei entona to PAS Florina - Edesaikos gia tin anodo stin B'Ethniki...oi palioi gnorizoun. Efxomai na min xanazisoume ta idia...giati panta ftaine oi alloi!!
    P.S. As mazepsei kaneis tous grafikous tipous pou vrizoun akatasxeta eos emetika!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.