Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ιδανικό φινάλε και 3η θέση για την ανδρική ομάδα του Αμύντα

Με νίκη ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα της Β εθνικής ,η ανδρική ομάδα του Αμύντα, που επικράτησε στο γήπεδο της της Ακαδημίας Φλώρινας με 26-21,τερματίζοντας στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. (στην τελευταία αγωνιστική ο Αμύντας αντιμετωπίζει τον ΓΣ Άρτας, ο οποίος αποχώρησε από το πρωτάθλημα, έτσι ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 10-0 υπέρ του.).Σ ότι έχει να κάνει με την 1η θέση του ομίλου (που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2), αυτή θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στην Άρτα ανάμεσα στην τοπική Αναγέννηση και τον Παναιτωλικό, με τους γηπεδούχους να χρειάζονται νίκη ή ισοπαλία, προκειμένου να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο.
Στο αγωνιστικό μέρος, ο προπονητής του Αμύντα Ζαφείρης Μπεκερίδης, χρησιμοποίησε και τους 14 αθλητές που είχε στην διάθεση του (ξεχώρισαν οι Παναγιωτίδης 13γκ και Κάντσης 8γκ), οι οποίοι με την σειρά τους, προσπάθησαν να ικανοποιήσουν τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο . Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στην μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μόνο όταν οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν -στο τελευταίο 20λεπτο- με την βασική τους σύνθεση πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και τη διαφορά στο σκορ.
Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Τέλη Καζατζίδη (Ιωάννου 5γκ, Μάλλιος 4γκ, Μαγγόνας 4γκ, Τραίτσης 4γκ), βρίσκοντας κενά στην άμυνα του Αμύντα, κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι 10-11. Στην επανάληψη όμως τόσο οι αλλαγές του προπονητή όσο και η κούραση , έφεραν την ομάδα σε μειονεκτική θέση, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, επιτυγχάνοντας διαδοχικά σερί, που έκριναν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Ο αρχηγός του Αμύντα Αμυνταίου Παναγιώτης Δημητρίου, που επέστρεψε στην αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, μετά από απουσία 35ημερών, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, σχολίασε: « Συγχαρητήρια σ όλο το team του Αμύντα (παίκτες-προπονητής) για τη νίκη και κυρίως για την προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά όλη αυτή τη χρονιά προκειμένου να στηρίζουν τον σύλλογο. Η αλήθεια είναι ότι ο θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω από το φετινό πρωτάθλημα, αλλά ορισμένες συγκυριακές καταστάσεις δεν μας το επέτρεψαν. ωστόσο η χρονιά μόνο αποτυχημένη δεν μπορεί να θεωρηθεί, η κατάκτηση του κυπέλλου Δυτικής Μακεδονίας, η κατάληψη της 3ης θέσης σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους της κατηγορίας και κυρίως η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας για το άθλημα και την ομάδα, είναι επιτυχίες που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά»
Δεκάλεπτα: 3-4,7-7,10-11 (ημχ), 15-16, 21-18, 26-21
Διαιτητές: Λαζαρίδης Λ. – Γιάννου Σ.
Αμύντας Αμυνταίου (Ζ. Μπεκερίδης): Δημητρίου 2, Λιάσης (τφ), Τόιτος 1, Κάντσης 8, Ηλίας, Κοσμίδης 1, Παναγιωτίδης 13, Ζαφειρίδης, Παπαιωάννου, Τσιτιρέκης, Γιαννιτσόπουλος, Θωμαίδης, Πετρίδης, Θεοχαρίδης (τφ).
Δίλεπτες Αποβολές: 2 Πέναλτι: 0/2
Ακαδημία Φλώρινας (Τ. Καζατζίδης): Πηλίδης 1, Ιωάννου 5, Τσιούλης, Σαπουτζής 1, Μάλλιος 4, Τράικος, Δήμου, Μαγγόνας 4, Τραίτσης 4, Σουμπάσης 2, Αρχιμανδρίτης, Δούμπαλης.
Δίλεπτες Αποβολές: - Πέναλτι: 3/3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.