Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Νίκη με άγχος για τον Φιλώτα

Αγχωτική νίκη για την ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ επί του Φ.Σ Εθνικού Κοζάνης στον αγώνα που διεξήχθη στο ΔΑΚ Κοζάνης με σκορ 24-28. Ένα ακόμα παιχνίδι που επιβεβαίωσε την φήμη περί «κατάρας» που κυνηγάει τον Φιλώτα στο φετινό πρωτάθλημα, καθότι αναγκάστηκε να παίξει χωρίς 2 ακόμη βασικά στελέχη του, λόγω σοβαρών τραυματισμών. Απουσίασαν οι Γκάτσιου Α., λόγω κατάγματος στο χέρι μετά τον αγώνα με τον Αμύντα και η τερματοφύλακας Ταϊρίδου Θ. λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.
Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε, με τον Εθνικό να εκμεταλλεύεται πλήρως τις αδυναμίες του Φιλώτα στην επίθεση και με μια εκπληκτική Καραγιαννίδου να κάνει επιτυχημένες αντεπιθέσεις, με γρήγορους αιφνιδιασμούς παίρνοντας γρήγορα κεφάλι στο σκορ με διαφορά 2 τερμάτων. Με τον Φιλώτα να προσπαθεί συνεχώς να βρει τον ρυθμό του στην επίθεση και με τον Εθνικό να μην τον αφήνει να χαλαρώσει ούτε στιγμή έληξε το ημίχρονο με σκορ 14-12 υπέρ των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εμφανώς καλύτερα οργανωμένοι στην άμυνα τους και με περισσότερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση ισοφαρίζοντας το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο και κερδίζοντας την διαφορά +4 γκολ στο δεύτερο. Οι γηπεδούχοι αν και είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν στο ημίχρονο, καταβλήθηκαν γρήγορα από την κόπωση, με αποτέλεσμα να κάνουν συνεχή λάθη σε άμυνα και επίθεση χάνοντας τον ρυθμό τους. Οι Φιλωτιανές εντοπίζοντας γρήγορα τις αδυναμίες των αντιπάλων, τις εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες και με μια εκπληκτική Κατωτοικίδου να βομβαρδίζει επιτυχώς το τέρμα του Εθνικού. Με αυτή την εικόνα οι διαιτητές Κοτζαφύλιου Α. και Κοτζαφύλιου Κ. από την Πτολεμαΐδα σφύριξαν την λήξη με τον Φιλώτα να κερδίζει με τελικό σκορ 24-28.
Καλύτερες παίκτριες από τον Φιλώτα ήταν οι Κατωτοικίδου Α. με 13 γκολ, η Φυλάκη Φ. με 9 γκολ καθώς και η Παραστατίδου Σ. στο τέρμα με πολύ καλές αποκρούσεις, ενώ από τον Εθνικό ήταν αναμφισβήτητα η Καραγιαννίδου Α. με 10 γκολ.
Το Δ.Σ του συλλόγου συγχαίρει τις αθλήτριες του για την νίκη τους και τους εύχεται καλή συνέχεια.
Συνθέσεις ομάδων:
Φιλώτας Μ.Π.Σ.: (Λιότσκα Θ. – Κούπας Δ.) Ταϊρίδου Θ. (ΤΦ), Κλάζογλου Ε., Κατωτοικίδου Α. (13), Φυλάκη Φ. (9), Βογιατζή Μ., Γκάτσιου Α., Τσουτσουλάκη Σ. (2), Παραστατίδου Σ. (ΤΦ), Αβραμίδου Γ., Χαριτοπούλου Ο. (1), Κεβρεκίδου Δ. (1), Στρατάκη Ε. (2), Παπαδοπούλου Α.
Πέναλτι: 6/7 Δίλεπτες: 0
Φ.Σ. Εθνικός Κοζάνης: (Παπαδόπουλος Γ. – Βλάχος Ν.) Μπαλασούδη Β., Ράπτη Αικ., Τσανακτσίδου Π., Καραγιαννίδου Α., Χαζ Χαμούντ Β., Ιωαννίδου Γ., Γεροκώστα Α., Durmishi G., Παπαργύρη Ε., Σούλιου Ζ., Μητζιλίδου Ε.
Πέναλτι: 5/5 Δίλεπτες: 5
Δεκάλεπτα: 6-4, 10-7, 14-12, & 17-18, 21-25, 24-28.

ΑΓΩΝΑΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Ήττα στη τελευταία αγωνιστική των Νεανίδων για την ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ. από τον Φ.Σ Αρίων με σκορ 18-26 στον αγώνα που διεξήχθη στο ΔΑΚ Αμυνταίου την Κυριακή. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας ωραίος αγώνας, με ωραίες μονομαχίες και τετ α τετ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Η φιλοξενούμενη ομάδα του Αρίωνα ξεκίνησε πολύ δυνατά το πρώτο δεκάλεπτο βρίσκοντας όλα τα κενά στην άμυνα του Φιλώτα μετατρέποντας τα σε γκολ κερδίζοντας έτσι μια διαφορά ασφαλείας 5 γκολ. Ο Φιλώτας εγκλωβίζοντας τα σουτ του σε κλειστές γωνίες, δεν είχε ιδιαίτερα αποτελέσματα στην επίθεση παρά μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο του ημιχρόνου όπου άνοιξε την επίθεση του και κλείνοντας τις τρύπες στην άμυνα του κατάφερε να μειώσει την διαφορά στο 10-12.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εμφανής κόπωση των γηπεδούχων τις αποδιοργάνωσε εντελώς κάνοντας κακές επιλογές στην επίθεση ακόμα και στους αιφνιδιασμούς. Οι φιλοξενούμενες δεν σταμάτησαν λεπτό να επιδιώκουν την νίκη επιβάλλοντας τον ρυθμό τους στο παιχνίδι. Έτσι χωρίς ιδιαίτερες ανατροπές έληξε ο αγώνας με την ομάδα του Αρίωνα να κερδίζει το ροζ φύλλο του αγώνα με τελικό σκορ 18-26.
Το Δ.Σ του συλλόγου συγχαίρει τις αθλήτριες του για την συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα νεανίδων και τις προτρέπει να μην απογοητεύονται εύκολα και να συνεχίσουν ποιο εντατικά την δουλειά τους ενόψει της συμμετοχής τους στην γυναικεία ομάδα του συλλόγου από την νέα χρονιά.
Τέλος επιθυμεί ευχαριστήσει τους διαιτητές του αγώνα Δεληγιαννίδη Β. από τον Φιλώτα και Κοτζαφίλιου Κ. από την Πτολεμαΐδα για την διαιτησία του αγώνα.
Συνθέσεις ομάδων:
Φιλώτας Μ.Π.Σ: (Λιότσκα Θ. – Κούπας Δ.) Σουμτάκη Ι. (ΤΦ), Τολούδη Ε. (9), Κούπα Ι. (1), Πιχτράκη Γ., Στρατάκη Ε. (3), Παραστατίδου Σ., Γεωργούση Ε., Κεβρεκίδου Δ. (3), Τσαχάκη Μ., Παπαδοπούλου Α. (2), Κιλίκη Α., Τριανταφυλίδου Κ.
Πέναλτι: 0/3 Δίλεπτες: 4
Φ.Σ Αρίων Πτολεμαίδας: (Παπουλίδης Ι. – Φυραρίδης Χ.) Νίκου Α., Γκέκα Θ., Χατζηνικολάου Μ., Ξανθοπούλου Β., Παχτσαλίδου Δ., Παπαδοπούλου Μ., Καραστογιάννη Α., Τσεμπερλίδου Ε., Βερικόκου Β., Καραϊσκου Αικ., Βλάχου Μ., Δημητριάδου Ε.
Πέναλτι: 1/2 Δίλεπτες: 4
Δεκάλεπτα: 1-6, 6-11, 10-12 & 11-18, 12-23, 18-24.

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Όχι τόσο εύκολη ήττα όσο δείχνει το τελικό σκορ, για την ομάδα των παγκορασίδων του Φιλώτα Μ.Π.Σ από τον Φ.Σ Εθνικό Κοζάνης με σκορ 17-26 στον αγώνα που έγινε την Κυριακή στο ΔΑΚ Αμυνταίου για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
«Παγωμένος» μπήκε ο Φιλώτας στο γήπεδο με το εναρκτήριο σφύριγμα απέναντι σε ένα πιο καλά προετοιμασμένο Εθνικό. Κακή άμυνα, άστοχα σουτ, ασυντόνιστη επίθεση και έλλειψη θέλησης ήταν τα βασικότερα χαρακτηριστικά του Φιλώτα σε σχέση με έναν αποφασισμένο Εθνικό με πείσμα για την νίκη, πολύ καλή οργάνωση σε επίθεση-άμυνα και καλά ολοκληρωμένες φάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν οι γηπεδούχος να βρίσκεται συνεχώς πίσω στο σκορ και οι φιλοξενούμενες να έχουν επιβάλει ατάραχες τον ρυθμό τους διαμορφώνοντας το τελικό 17-26.
Το Δ.Σ του συλλόγου υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα για το πρωτάθλημα και επιθυμεί οι νεαρές παίκτριες του να εντατικοποιήσουν τους ρυθμούς τους στην προπόνηση δείχνοντας πείσμα και θέληση για την επίτευξη του στόχου που έχουν θέσει για το καλοκαίρι.
Τέλος ευχαριστεί τον διαιτητή του αγώνα Λαζαρίδη Λ. για την πολύ σωστή διεξαγωγή του αγώνα.
Σύνθεση Φιλώτα Μ. Π. Σ.: ( Λιότσκα Θ. – Κούπας Δ.) Ελευθερίου Μ., Ζαρογιάννη Ζ. (3), Τετεδάκη Χ. (ΤΦ), Στρατάκη Ε. (2), Τραγαράκη Ε. (1), Κιοσέ Μ., Φουδούλη Τ. (4), Χατζηιωάννου Χ. (7), Θεοδωρίδου Α., Κατσικαράκη Κ. (ΤΦ), Ανδρεάδου Χ.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
Δεν τα κατάφερε η ομάδα των μίνι κοριτσιών του Φιλώτα Μ.Π.Σ απέναντι στον Φ.Σ Εθνικό Κοζάνης και έχασε με σκορ 16-33 στον αγώνα που έγινε για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος την Κυριακή στο ΔΑΚ Αμυνταίου.
Σε γενικές γραμμές ήταν ένας αγώνας που πρόσφερε πλούσιο θέαμα και πολύ όμορφες στιγμές σε όλους τους παραβρισκόμενους. Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά και για τις δύο ομάδες με τον Φιλώτα να διορθώνει τα λάθη του πρώτου δεκαλέπτου και να διεκδικεί στα ίσα την νίκη. Το δεύτερο ημίχρονο όμως οι γηπεδούχος λύγισε μπροστά στον ποιο έμπειρο και πρωτοπόρο της περσινής διοργάνωσης και έχασε το ματς με σκορ 16-33.
Το Δ.Σ του συλλόγου παρά την ήττα τους συγχαίρει τις νεαρές αθλήτριες του για την καλή τους εμφάνιση απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο, ελπίζει να ευχαριστήθηκαν την συμμετοχή τους στον αγώνα και τις προτρέπει να βελτιώσουν την επίδοση τους μέσα από συνεχή προπόνηση.
Τέλος επιθυμεί να ευχαριστήσει τον διαιτητή Λαζαρίδη Λ. για την πολύ καλή του διαιτησία.
Σύνθεση Φιλώτα Μ.Π.Σ: (Κούπας Δ. – Τσουτσουλάκη Σ.) Γκώγκου Π. (5), Πουρπούρογλου Α. (1), Ανδρεάδου Χ. (2), Κιοσέ Κ. (1), Δούμκου Ο. (ΤΦ), Αμπατζίδου Κ., Κατσουπάκη Α. (5), Πατμάνογλου Ε., Ρόμπε Ε., Νικολάου Μ., Αρκουδοπούλου Σ., Λιάκου Δ., Πουλεκάκη Σ., Πετσοπούλου Σ., Οκλαλιώτη Χ. (2), Ρόμπη Α.,

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
Ήττα στην 3η αγωνιστική για την ομάδα των παμπαίδων του Φιλώτα Μ.Π.Σ από την αντίστοιχη του Α.Ο Κοζάνης με σκορ 18-28 στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ΔΑΚ Αμυνταίου.
Από την αρχή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά στο σκορ ενώ τους γηπεδούχους οδηγούσε ο Ζαρογιάννης σημειώνοντας ωραία γκολ.
Στη συνέχεια ο Φιλώτας προσπάθησε να παίξει με αιφνιδιασμούς και το πέτυχε με αιχμή του δόρατος τον Ράντογλου, ροκανίζοντας την διαφορά αλλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος αφού και οι παίκτης της Κοζάνης ξαναβρήκαν την ψυχραιμία τους και τα πατήματά τους.
Καλύτεροι παίχτες από την ομάδα του Φιλώτα αναδείχθηκαν οι Ζαρογιάννης Ι. με 10 γκολ και ο Ράντογλου με 3 γκολ.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λαζαρίδης Λ. από το Αμύνταιο.
Το Δ.Σ του συλλόγου συγχαίρει την νικήτρια ομάδα αλλά και τους αθλητές του προτρέποντάς τους να συνεχίσουν την δουλειά με επιμονή και υπομονή.
Σύνθεση Φιλώτα Μ.Π.Σ. : ( Κιοσές Μ.) Παπαδόπουλος Π. (ΤΦ), Κιοσές Δ., Τανίδης Τ., Ζαρογιάννης Ι. (10), Τουτζάρης Κ. (2), Καράτς Δ. (1), Ράντογλου Σ. (3), Μπεκιάρης Γ., Μουταφίδης Μ., Καλομηνίδης Δ. (2), Κονδυλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.