Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Επι-κράτεια

Της Δόμνας Γκίνη, Project Manager

Όταν όλα δείχνουν ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο, και αν πριν μιλάγαμε και τρομάζαμε στο άκουσμα της χρεοκοπίας, τώρα; ποιά λέξη είναι εκείνη που θα δώσει το ακριβές νόημα σ αυτό που συμβαίνει σήμερα αλλά και σ αυτό που θα επικρατήσει μετέπειτα; Είναι πασιφανές, ότι οι όροι των μνημονίων είναι αναμφίβολα σκληροί μα ακόμα σκληρότερες είναι οι "ρήτρες αποχώρησης" που επέβαλαν και τέθηκαν από την Ε.Ε (τρόικα, Δ.Ν.Τ.), και αυτό αποδεικνύεται από το βιοτικό επίπεδο της μέσης Ελληνικής Οικογένειας, που καθημερινά πέφτει όλο και πιο χαμηλά, η δυνατότητα μη "εκ-πλήρωσης" των υποχρεώσεων δημιουργεί ένα κλίμα ψυχικών μεταπτώσεων φέρνει δάκρυα και ωδίνες, κατασπαράζει ανθρώπινες ζωές φτιάχνοντας ένα κόσμο γεμάτο "ζόμπι" ακολουθώντας απλά τον "τρόμο" τους.
Ο βασικός πυρήνας στήριξης μιας χώρας είναι η οικονομία της, χωρίς αυτή είναι δώρο άδωρο να μιλάμε για ΑΝΑΠΤΥΞΗ.....γιατί με τον "Αργύρη" άρρωστο κληρονομιά δεν βγαίνει (οικογενειακό ρηθέν). Ένας ιδρώτας πανικού για επένδυση στάζει στα πρόσωπα των κληθέντων εκ λαού εκπροσώπων, τα μηνύματά είναι σαφή..."ποντάρετε γιατί χανόμαστε".. οι σπασμωδικές αυτές ενέργειες προδίδουν την αδυναμία, την ανησυχία, την αμφιβολία, την ανασφάλεια, την δυσχερή θέση που βρίσκεται η χώρα μας.
Εδώ γεννάται η απορία-ερώτηση: (1) Σε ποιό "έδαφος" να επενδύσουν οι Αγρότες-Κτηνοτρόφοι;; Όταν οι κόποι τους εξαγοράζονται σε εξευτελιστικές τιμές από τiς παρaβιομηχανίες στήριξης αγροτικής ανάπτυξης.
(2) Σε ποιό τομέα να επενδύσουν τα όνειρά τους η νέα γενιά;; Όταν η ανεργία είναι στο 60% πανελλαδικά και όταν το κράτος τους έγινε "νησάκι" προς πώληση.
Σε ποιές ελπίδες και βοήθειες να στηριχτούνε;; Έως πότε θα ξεγελάνε τον εαυτό τους;; Και ενώ όλα είναι αβέβαια και φανερά, αυτοί να επιμένουν στο κάλεσμα τους για "ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ", κάθε άλλο παρά Ελλάδα δεν θυμίζει η σημερινή της εικόνα. Θα δοθούν επιτέλους ΛΥΣΕΙΣ.. και όχι απλές απαντήσεις από την επίσκεψη του Φ. Ολάντ στη χώρα μας;; Οι επόμενες μέρες θα δείξουν τι πραγματικά θα συμβεί στη πορεία της Ελλάδας και αν τελικά θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.