Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Πορεία προς το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας της ΠΕ Φλώρινας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Εκεί, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΚΦ Στέφανο Μπίρο, στον οποίο και επέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:

Τρεις μήνες τώρα οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» παλεύουμε για το αυτονόητο. Για την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων μας, καθώς και για τη σταθερή μηνιαία καταβολή των μισθών μας.
Με τον αγώνα μας έπεσαν οι μάσκες. Όλοι εκείνοι που παρουσιάζονταν αρχικά ως «φίλοι», αποδείχτηκε ότι ήταν εκείνοι που όχι απλά με τη συμβολή τους υπέσκαπταν τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματά μας, αλλά με το που τολμήσαμε να τα διεκδικήσουμε συλλογικά, έσπευσαν να μας εμπαίξουν και να μας παραπλανήσουν, υπονομεύοντας τον αγώνα μας. Αυτοί είναι τόσο το Εργατικό Κέντρο, όσο και ορισμένοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, αλλά και οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, που με τη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών απέδειξαν ότι όχι απλά δεν έχουν κανένα κοινό με τους εργαζόμενους, αλλά υποσκάπτουν διαρκώς το μέλλον τους.
Ο αγώνας μας όμως απέδειξε και κάτι άλλο. Ότι τίποτε δεν μπορεί να κατακτηθεί χωρίς σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες. Δεν μας ξεγελάν οι παρεμβάσεις των πολιτικών κύκλων για το θέμα μας. Αν εμείς δε φτάσουμε το «μαχαίρι στο κόκαλο» δεν θα κάνουν τίποτα, πολύ απλά γιατί η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι δικό τους δημιούργημα. Δε μας χαρίστηκε και δεν πρόκειται να μας χαριστεί τίποτα. Ότι κερδίσουμε θα το κερδίσουμε ενωμένοι μέσα από τους αγώνες μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
• Την ΓΣΕΕ που αντί να καταδικάσει αυτή την μορφή εργασίας, όπως και κάθε ελαστική μορφή, πρωτοστάτησε στα προγράμματα αυτά, εφάρμοσε πρώτη ή μάλλον κατάργησε κάθε εργασιακό δικαίωμα, παρουσιάζοντας ότι προσφέρει «κοινωνικό έργο». Που μαζί με τα παραρτήματά της (Εργατικά Κέντρα) πρωτοστατούν σαν σύγχρονοι δουλέμποροι, προσφέροντας δουλειά με ημερομηνία λήξης σε μακροχρόνια άνεργους και εξαθλιωμένους (εισπράττοντας το 5%), χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Που τους εκβιάζουν και τους τρομοκρατούν που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
• Όλες τις ΜΚΟ που για άλλη μια φορά αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους ως εθελοντές προκειμένου να θησαυρίσουν σε βάρος τους.
Εμείς, οι Φλωρινιώτες εργαζόμενοι στα πεντάμηνα, λειτουργώντας και αποφασίζοντας αμεσοδημοκρατικά, χωρίς ιεραρχίες και έξω από κομματικές λογικές, με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα του καθενός και της καθεμιάς από μας, χωρίς διακρίσεις φύλου, χρώματος ή εθνικότητας και με στόχο την ανάπτυξη της συλλογικής αντίστασης στην επίθεση που τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αντιπροσωπεύουν και της πάλης για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όσων προσλαμβάνονται σε αυτά:
Δε σταματάμε εδώ. Δεν εφησυχάζουμε!
Δεν αφήνουμε την τύχη μας σε κανέναν από εκείνους που αποφάσισαν να διαχειριστούν τη φτώχεια μας!
Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε κανέναν – άτομο ή πολιτική παράταξη – απ’ όσους έχουν συναινέσει για την εφαρμογή των πλέον αντεργατικών μέτρων.
Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ» ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ «ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Απέναντι στην ενοικιαζόμενη εργασία που νομιμοποιούν και προωθούν ΓΣΕΕ και Εργατικά Κέντρα -ΟΑΕΔ – ΔΗΜΟΙ – ΜΚΟ – ΚΡΑΤΟΣ απαιτούμε:
• Άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων δεδουλευμένων και πληρωμή από εδώ και στο εξής χωρίς καθυστερήσεις και προσχήματα
• Πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους στα προγράμματα “κοινωφελούς” εργασίας (επιδόματα, υπερωρίες, άδειες, απεργία)
• Πληρωμή του 5% του μισθού που μας κλέβουν.
• Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των εταιριών ενοικιαζόμενης εργασίας
• Σταθερή εργασία για όλους και όλες με μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας
• Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις
Αναμένουμε στη βάση των υποσχέσεων που λάβαμε μετά από τους αγώνες μας να πληρωθούμε το σύνολο των δεδουλευμένων μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα με την καταβολή ενός μέρους από τα δεδουλευμένα μας.
Απαιτούμε το σύνολο των δεδουλευμένων τώρα.
Η συνέλευση μας αποφασίζει πως αν μέχρι την Παρασκευή 01/03/2013 δεν έχουμε τα χρήματα που μας οφείλουν, θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας μέχρι να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Την ευθύνη για την κλιμάκωση και την ένταση των κινητοποιήσεών μας από εκεί και πέρα θα την έχουν αποκλειστικά οι πολιτικοί και διοικητικοί υπεύθυνοι της 3μηνης και πλέον άμισθης εργασίας μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ!
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!
«Το κρίμα στο λαιμό τους»

Δείτε στο παρακάτω video τι είπε για το θέμα ο κ. Μπίρος:

17 σχόλια:

  1. μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα.... εδώ δεν ξέρετε που σάς παν τα 4 ξαφνικά μάθατε ότι είναι πλέων διαδικαστικό το θέμα για να πληρωθούμε αλλά έτσι είναι όταν ο μπαμπάς σε έχει βάλει στην ΔΕΗ με απολυτήριο δημοτικού άντε γυμνασίου και εσύ τν γιο σου (τυχαια βγήκαν δυο θέσεις για να στηθούν γραφεια και η μια θέση ήταν του γιου) την ώρα που εμείς με 7-8 πτυχία περιμένουμε τα 5μηνα μπας και πάρουμε καμια δεκάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 5% ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΚΟ ,ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.............


    https://docs.google.com/file/d/0B6cSqBSkv6F5WUh5U1Bzb29ncWc/edit?pli=1
    http://agonistiki-enotita-dei.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8540.html
    http://meallamatia.blogspot.gr/2013/01/5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφιερωμένο στους (πολλούς) συναδέλφους, που έλαμψαν δια της απουσίας τους χθες…

    «Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
    Δεν ήμουν τσιγγάνος.
    Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
    Δεν ήμουν κομμουνιστής.
    Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
    Δεν ήμουν Εβραίος.
    Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
    Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…
    Για σένα που νομίζεις..
    ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ..
    ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο
    και να σε διώξουν
    γιατί δεν έχεις λεφτά..
    Ότι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουν
    Ότι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου
    για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις
    Ότι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει..
    Ότι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου..»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ δέν σπούδασα με λεφτα του ΚΚΕ στα Σοβιέτ αλλα με τον ιδρώτα και στερήσεις των γονιών μου σπούδασα ούτε διαθέτω διαμέρισμα στον κεντρικό πεζόδρομο της Φλώρινας ούτε ανοίκων στο κογκλαβιο σου .Σπούδασα στο καλύτερο σχολείο κάτι που δέν διαθέτεις ..το πανεπιστήμιο εκεί έξω στα πεζοδρόμια το πανεπιστήμιο της ΖΩΗΣ...κι αυτό δέν το διαθέτεις..γράψε όσα στιχάκια θέλεις ..μείνατε στον προηγούμενο αιώνα..περαστικά σας ..σε λίγο θα σας βάλει ο κόσμος στα ΜΟΥΣΕΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Αν θέλεις να σου απαντήσω, την επόμενη φορά υπέγραψε με το όνομά σου... Με τους "γνωστούς-άγνωστους" "ανώνυμους" αρνούμαι να κάνω διάλογο... Το μόνο που θα πω: παρόλο που δεν πίστευα ποτέ ότι Άνθρωπος γίνεται κάποιος μόνο με τις σπουδές σε Πανεπιστήμιο, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι φαίνεται πως "σπούδασες στο πεζοδρόμιο" από την ανώνυμη και προσωπική επίθεση που κάνεις... Καλή Άνοιξη!

      Διαγραφή
    3. Πράγματι, 12:53, είσαι του πεζοδρομίου

      Διαγραφή
  4. Ελπίζω να μην περιμένετε θαύματα από "Αγιορείτες", λάτρεις του μικροφώνου και της προβολής.

    Μακάρι να πάρετε χρήματα εσείς και όχι αυτοί που τα διεκδικούν για εσάς, (όπως συμβαίνει με το ΕΒΕ Φλώρινας π.χ., (θα τα άλλαζε όλα υποτίθεται - στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα).

    Όπως "κοιμάται" ακόμα η τοπική αγορά (εξαιτίας του ΕΒΕ Φλώρινας και των αντιπροσώπων της), άλλο τόσο θα "κοιμούνται" και οι αρμόδιοι, για θέματα που αφορούν συμπολίτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είδαμε είδαμε πόσο τα άλλαξε ο σύντροφος δημαρχιακός σας σύμβουλος κύριε Μούλη! Άλαλος να μήν πώ ΑΦΑΝΤΟς ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΟΧ διπλοθεσήτης δικηγόρος βολεμένος του ΚΚΕ στην Φλώρινα..Ούτε φωνή ούτε ακρόαση ...σας πήρε είδηση ο κόσμος..κρυφθήτε σιωπαστε μήν ξεσηκώνετε μήν εκμεταλεύεστε τα απλήρωτα παιδιά του ΚΟΧ και αφήστε τον στο Ε.Β.Ε. να την παλέψει όσο παλεύεται η κρίση..τουλάχιστον αυτός δέν εκμεταλεύθηκε αλλα θα έλεγα ήταν πολύ καλύτερος παίκτης απο εσάς στο ΚΚΦλώρινας-("επαναστατικά" δεκανίκια απο την ανάποδη του συστήματος είστε)

      Διαγραφή
    2. Επειδή έπιασε δουλειά ο ρουφιάνος υπηρεσίας:

      http://l-sysp-florinas.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4.html

      Αποσπάσματα:
      Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας είναι η μόνη παράταξη που καταψήφισε την εφαρμογή του απαράδεκτου προγράμματος δήθεν Κοινωφελούς Απασχόλησης (πεντάμηνα) στον Δήμο μας, προγράμματα – κοροϊδία, που παίζουν με την αγωνία και τον πόνο χιλιάδων άνεργων. .....

      Είναι απαράδεκτο η κατάργηση των συμβάσεων και η απλήρωτη δουλειά να υλοποιούνται μέσω του Δήμου Φλώρινας και του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας σε συνεργασία με τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ. Είχαμε από τότε τονίσει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα καταλήξουν να εργάζονται απλήρωτοι καθώς δεν εξασφαλίζεται η καταβολή ακόμα και της ελάχιστης αυτής αμοιβής. Θυμίζουμε ότι η αμοιβή ως ουσιώδες στοιχείο της σύμβασης δεν επιτρέπεται να εξαρτάται από αίρεση, όπως είναι η χρηματοδότηση από τρίτους. Αυτό όμως που για κάθε εργοδότη θα ήταν παράνομο είναι η τωρινή πρακτική Κυβέρνησης-ΓΣΕΕ- Δήμου και Εργατικού Κέντρου. ...

      Κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, την 30-11-2012, θέσαμε και πάλι το θέμα της μη καταβολής των αμοιβών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και αρνηθήκαμε, μόνοι, να ψηφίσουμε την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία που βασίζεται (κατά την εισήγηση) στην εργασία των πενταμηνιτών, για όσο χρόνο αυτοί παραμένουν απλήρωτοι. ....

      Και αυτά εδώ και μήνες έτσι;

      Διαγραφή
  5. nomizw pws einai logiko poy oi anthrwpoi theloyn na plhrvthoyn ertsi?? an kai den hmoyn sto 5mhno (eytyxws dhladh) h alhtheia na legetai ....kalo koyragio pragmatika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΄΄εχουν δίκαιο τα παιδιά αλλα υπάρχει ένα μεγάλο αλλά..
    1 Τώρα που θα βγούν στην ανεργία ή θα δουλέψουν οι πιό τυχεροί σάν υπάλληλοι στο ιδιωτικό τομέα
    2 Τώρα που θα ξαναγυρίσουν στα μαγαζιά τους να δουλέψουν όπως δούλευαν σάν τον φίλο Προκόπιον
    3Τώρα που θα βγούν σάν ελεύθεροι επαγγελματίες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σάν υδραυλικοί τεχνικοί κ.α ελεύθερα επαγγέλματα
    4 Τώρα που ο δήμαρχος προιστάμενος σας σφυρίζει αδιάφορα όταν όλους και όλες εσας υποδέχθηκε ή το διαφήμιζε ώς ανακούφηση της ανεργίας παρέα με τον Ε.Κ. μετα Βαίων και πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων όλους εσάς τους 365 των ΚΟΧ την ίδια ώρα που άλλα άνεργα παιδιά κόπηκαν απο τους 365 τυχερούς των ΚΟΧ άν είναι αυτό..τύχη .
    5 Τώρα "που σκουπίσατε όλα τα πεζοδρόμια" όπως επιτάσαν κάποιοι έξυπνοι συνδημότες μας και σας
    6 Τώρα που ξεροσταλιάσατε αδέρφια αλήτες πουλιά ..για τα μη καταβληθέντα μηνιάτικα απο τον Νοέμβριο μήνα παρά τις δύο επαναστατικές πορείες με ή χωρίς εισαγωγικά προς το Ε.Κ. Φλώρινας
    7Τώρα που κάθε ένας θα επιστρέψει στο μηδέν απο οπου ξεκίνησε γνωρίζοντας εκ των προταίρων ότι κάποτε το συμβόλαιο ( απλήρωτης δέν το γνωρίζατε ) εργασίας θα έληγε- έληξε

    Η απορία μου είναι η εξής

    Τώρα σάν άνεργος ή ελεύθερους επαγγελματίες ή ιδιωτικούς υπαλλήλους ή σιτιζόμενους απο τα "επιδόματα ανεργίας" θα σας ξαναδούμε λεβεντόπαιδα στους δρόμους να διανέμετε τα "επαναστατικά" συνθήματα ή ο σωζών τον εαυτό του σωθείτω ....Το δίκαιο μέχρι να δικαιωθήτε το έχετε αλλα μετά να σας δούμε πόσο επαναστάτες ή ...κλασομπάνιέρες είστε όχι όλες και όλοι αλλα οι αρχιεπαναστάτες που γράφουν κάτι απίθανα επαναστατικά δελτία με αναρχική αμεσοδημοκρατική αριστεροδεξιοσυριζαική ρητορική...

    Λοιπόν με την Κοινοφελή σας Εργασία μάθατε ένα πράγμα...ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ..τόσους μήνες εάν όλοι ποι 365 ανοίγατε μία κοινοφελή επιχείρηση και περισσότερα κέρδη θα είχατε και δέν θα βγαίνατε στους δρόμους εξεφτελισμένοι και ταπεινωμένοι ζητιανεύοντας απο τον κομματικό συνδικαλισμό και τους δημάρχους πολιτικούς κλπ το αυτονόητο που σας όφειλαν

    Tώρα φίλες και φίλοι γιατί σας θεωρώ φίλους μου συνδημότες μάθατε πώς λειτουργεί το ΔΗΜΟΣΙΟ σε ετούτη την χρεοκοπημένη μας χώρα. Πήρατε άλλοι νωρίς άλλοι πάρα πολύ αργά μία πικρή γεύση του τί εστί να εργάζεσε στο δημόσιο.΄Μακάρι τα αμεσοδημοκρατικά επαναστατικά μυαλά σας να τα εφαρμόσετε και στον ιδιωτικό τομέα με καινοτόμες ιδέες και πολλά κ΄έρδη στην ώρα τους χωρίς πολύμηνα βερεσέδια στο τεφτέρι. Να μάθετε να κόβετε που και που καμιά απόδειξη στην εφορία , να μήν κλέβετε τους πελάτες για να πληρωθούν στην ώρα τους άλλοι 365 που προεκλογικά με την ίδια ¨κοινοφελή ετικέτα" θα μπάζουν ( τα γνωστά μπάζα ( στο δημόσιο για την προσκόμιση και δημιουργία εντυπώσεων στην κοινωνία των ψηφοφόρων τους μερικοί άν όχι όλοι είσασταν κάποτε κι εσείς και προπάντων ψήφους για τα ...τομάρια τους) συμβάλοντας και βυθίζοντας κι άλλο την εθνική μας οικονομία με διάφορα "προγράμματα απασχόλησης και κοροιδίας των ανέργων " .

    Έυχομαι τις ίδιες επαναστατικές πορείες αμεσοδημοκρατικά ( sic ) συνθήματα μαζικά και ενωτικά κλπ να κάνετε και στην υπόλοιπη ζωή σας στην επιχείρηση που θα δουλέψετε οι πιό τυχεροί αλλα και στην ανεργία¨Ομως εκεί αλλάζει το πράγμα..εκεί επικρατεί ο Νόμος της Ζούγκλας και πολλά ¨επαναστατιημένα" δέν προσμετρούν στην απόκτηση του επιούσιου άρτου στην ελεύθερη αγορά και ανταγωνιστική κοινωνία ..εκεί για να επιβιώσεις δέν κάνεις πορείες αλλα πατάς επι πτωμάτων .Εκεί να σας δούμε πόσο "επαναστάτες" είστε και όχι στην εξαρτημένη επι σύμβαση κοινοφελή εργασία στο Δημόσιο ....



    ¨οσο για τους επαναστάτες οδηγητές σας ....καλή σας τύχη και καλό σας ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ τι είσαι ρε φίλε, προστάτης μας, προστάτης του δημοσίου, προστάτης του εαυτού σου? Δεν κατάλαβα. Συμβουλάτορας να γίνεις εκεί που σε παίρνει , οχι σε μας. Εκμεταλεύσαι καταστάσεις σε βάρος απλήρωτων οικογενειών για να λες τις μπαρούφες σου. Κράτατες για τον εαυτό σου και τους φίλους σου. Εύχομαι να μην έρθεις ποτέ στην θέση "του απλήρωτου"! Αλλά κι αν έρθεις δεν θα με χαλάσει καθόλου, για να δεις πως είναι τα πράγματα κι απο μια άλλη διάσταση. Αυτήν της πείνας! Πίσω απο το πληκτρολόγιο, και με γεμάτη κοιλιά, όλοι είστε super...

      Διαγραφή
    2. MΆΛΛΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΕ ΗΛΗΘΙΟΥΣ που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ..Προλαλίσταντα εσυ τι παριστάνεις τον ΤσέΚεΒάρα τον Μπακούνι ή είσαι το τσιράκι του ΚΚΕ στην Φλώρινα που υποκινεί και εκμεταλεύεται με κάθε ευκαιρία και περίσταση τους απλήρωτους στα ΚΟΧ?Μάθε ότι το ΚΚΕ πρώτο και καλύτερο όχι μόνο άφησε απλήρωτους εργαζόμενους στις ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ του ΑΛΛΑ απέλυσε συντρόφους σου ..Το παραμύθι αλλού πούλα το προς εσωτερική κατανάλωση εκμετάλευσης κλ ανέργων απλήρωτων ή στους χαφιεδοσυνάδερφους στο κώμμα σου..Σε ένα χρόνο να σε δούμε τι θα λές όχι τώρα που περιμένεις να δικαιωθείς ..σε ένα χρόνο τα ξαναλέμε...μέχρι τότε βρίσε μας όσο θέλεις...

      Διαγραφή
    3. Εγω αριστερός? Δεν είμουν ποτέ, κι ούτε θα είμαι...
      Και να μουνα όμως, είναι πολύ καλύτερο απο το να είσαι χαιρέκακος όπως εσυ. Οσο για τους "ηλίθιους που δεν καταλαβαίνουν",θα σου πω τούτο.
      "Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής"!

      George Courteline, 1858-1929, Γάλλος συγγραφέας.

      Διαγραφή
  7. Προφανώς κάποιοι "Ανώνυμοι" άρχισαν να ζορίζονται που στην Φλώρινα δεν είναι όλοι πρόβατα έτοιμα για σφαγή... "Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ(ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)

    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Κα ΚΟΥΛΟΥΡΗ 2105201200.ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ,ΜΕΤΑ ΤΗΣ 2 ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΜΕ,ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ,ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΚΑΝΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ.ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.ΗΤΑΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ.

    ΕΠΙΣΗΣ,ΑΣΕΠ, Κα ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 2103327742.ΑΠΟ ΕΚΕΙ
    ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ.ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΗ,ΤΗΝ ΡΩΤΑΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ,ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΘΥΜΙΑ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η παράταξη του ΚΚΕ ήταν η μόνη που καταψήφισε στο συμβουλιο το πρόγραμμα των πενταμηνων και προειδοποίησε ότι δεν θα πληρωθούν. Απο την αρχή και όχι εκ των υστέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.