Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Επιχείρηση Σκούπα

Της Δόμνας Γκίνη, Project Manager

Ο χρόνος δυστυχώς κυλάει, και μας πάει εδώ, στο σήμερα με τα λάθη και τις αντιδράσεις και με τις εξελίξεις να φέρουν νέες ειδήσεις στο προσκήνιο, όπου την τιμητική τους έχουν τα καθησυχαστικά σχόλια για την έναρξη της εξόδου της χώρας μας από το παραλήρημα της οικονομικής κρίσης και των "δήμιων" μνημονίων με την λεζάντα "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" και το σλόγκαν της σκληρής δουλειάς, οι κυβερνητικές μηχανές τοιχοκόλλησαν το Σχέδιο Αθηνά και ανακοίνωσαν την ίδρυση μιας άλλης επιχείρησης που θα δώσει χείρα βοηθείας στο "όραμα" για μια νέα Ελλάδα. Και το όνομα αυτής, Σκούπα.
Όσο αφορά δε την δράση της στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Μακεδονίας και τους αντίστοιχους Νομούς της (Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Εορδαία, Αμύνταιο κ.α) είναι εμφανή, καθώς για πρώτο επέλεξε τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι τα οποία πλέον αποκτούν νέο Ιδιοκτήτη στην συμπρωτεύουσα (Θεσ/νικη), χωρίς δεύτερη κουβέντα τους αφαιρούν το δικαίωμα πολιτισμικής ανάπτυξης, καταδικάζονται πόλεις και ευνουχίζονται ηθικές. Μια συγχώνευση, όμως είναι πάντα μια λύση τελευταίας στιγμής, μα είναι και ένα μεγάλο πρόβλημα.
Σαν δεύτερο, εστίασε στην υποβάθμιση των Νοσοκομείων το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας εντάσσεται στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, και δε φτάνει μόνο αυτό προχώρησαν και στο κλείσιμο ορισμένων μονάδων υγείας όπως η ογκολογική μονάδα υγείας στην Εορδαία, και το τμήμα αιμοκάθαρσης του Γ.Ν. Φλώρινας μεταφέρθηκε στα Γρεβενά και όχι μόνο. Περικοπές και στην υγεία; Μα δυστυχώς χωρίς αυτή είμαστε χαμένοι, και για άλλη μια φορά ο πολίτης καλείται να πληρώσει το κόστος τόσο το οικονομικό όσο και το ψυχολογικό.
Δε γνωρίζουμε αν το περίφημο σχέδιο Αθηνά διαθέτει την σοφία και την δύναμη της Θεάς Αθηνάς να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν και που θα προκύψουν, όμως το μόνο βέβαιο είναι ότι η επιχείρηση σκούπα ξεκίνησε την λειτουργία της και δεν την σταματάει τίποτα.

3 σχόλια:

  1. Με το ευφυολόγημα για σκούπες θα τις πάρεις τις εντυπώσεις. Ωραία ακούγεται και περνάνε αυτά όταν ο κόσμος έχει προβλήματα.
    Άριστο και το μανατζάρισμα σου στο σύστημα κυρία μάνατζερ.
    Να μην αλλάξει τίποτα. Ο κάθε βουλευτής και ο κάθε κομματικός παραγοντίσκος να συνεχίζει να ανοίγει στον τόπο του ένα τμηματάκι για να ξανακλέγεται βουλευτής ή να βγαίνει πρώτο το κόμμα του. Τμηματάκια με πτυχία χωρίς αντίκρυσμα και με μεταπτυχιακό τη σίγουρη ανεργία. Μόνο και μόνο για να λέμε ότι έχουμε ένα πτυχίο.
    Αυτό το μέλλον θέλεις κοπέλα μου για τη νεολαία;
    Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΕΙΣΕΛΘΟΝΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ. ΟΚ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ,ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ. ΚΕΡΔΟΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 5000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ? 10000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ? ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, Ο ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΤΖΙΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΣ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑ Η' ΑΛΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΡΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΔΑΗ ΟΠΩΣ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ. ΒΕΒΑΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙΟΥ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ Η ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΕΙ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΣΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ. Η ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ Η ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ-ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ-ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..το τμήμα αιμοκάθαρσης της Φλώρινας μεταφέρθηκε στα Γρεβενά ;;;;;; Τι λέτε ρε παιδιά ; Τους έχετε διαβάσει τους οργανισμούς ή με την παραδοσιακή μέθοδο του Ράδιο Αρβύλα γράφετε είδηση ; Τα ελέγχετε αυτά που γράφετε ;;;;; Όσο για σένα ανώνυμε υπάρχουν τμηματακαι και πτυχιάκια απολύτως απαραίτητα για μια περιοχή , τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.