Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη φορέων για το σχέδιο «Αθηνά»

Η διατήρηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως αυτόνομου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος, με την παράλληλη παραμονή στη Φλώρινα των τμημάτων Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου και Εμπορίας & Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αποτελούν τους βασικούς άξονες διεκδίκησης των φορέων της Φλώρινας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το σχέδιο «Αθηνά».
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, οι φορείς κατέληξαν στη σύνταξη υπομνήματος μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το οποίο θα επιδοθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων και τον υπουργό Παιδείας, κατά την κάθοδο των μελών της Επιτροπής Στήριξης Πανεπιστημίου στην Αθήνα, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις προσεχείς ημέρες.
Το υπόμνημα θα περιλαμβάνει τα κοινωνικά, οικονομικά, ιστορικά και ακαδημαϊκά επιχειρήματα των φορέων σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο, όπως οι κτιριακές υποδομές, το χαμηλό κόστος, η μοναδικότητα των τμημάτων κ.ά.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, ο βουλευτής της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αθανάσιος Γερμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρήστος Ευαγγέλου, ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέφανος Μπίρος, η διευθύντρια της ΣΤΕΓ Παρασκευή Μητλιάγκα και εκπρόσωποι των καθηγητών του Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των εργαζομένων του Πανεπιστημίου.

2 σχόλια:

  1. Kαλά το επιμελητήριο γιατί δεν πήγε ενώ πήγε το εργατικό κέντρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι δεν μας άξιζε και τα χάνουμε! Ντρέπεται κάνεις να κοιτάξει όταν περνάει από έξω από το "Πανεπιστήμιο" !Η βρωμιά και η εγκατάλειψη είχαν έρθει πιο νωρίς από το σχέδιο Αθήνα! Ας μάθουμε να προσέχουμε ότι έχουμε για να μην μας το παίρνουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.